Πώς να φτάσετε από τη Φρανκφούρτη στο Μόναχο

Φρανκφούρτη στο Μόναχο με αεροπλάνο, τρένο και αυτοκίνητο

Αν θέλετε να ταξιδέψετε από τη Φρανκφούρτη στο Μόναχο (ή στο Μόναχο στη Φρανκφούρτη), έχετε αρκετές επιλογές. μπορείτε να πετάξετε, να κάνετε ένα οδικό ταξίδι κατά μήκος μιας από τις πιο γραφικές διαδρομές της Γερμανίας ή να πάρετε το τρένο .

Ακολουθούν όλες οι επιλογές σας μεταφοράς - συμπεριλαμβανομένων των πλεονεκτημάτων και των μειονεκτημάτων σας - από τη Φρανκφούρτη μέχρι το Μόναχο και πίσω.

Φρανκφούρτη στο Μόναχο με αεροπλάνο

Η ταχύτερη επιλογή σας είναι, φυσικά, να πετάξετε από το διεθνές αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης στο αεροδρόμιο του Μονάχου .

Παίρνει λίγο λιγότερο από μία ώρα και τα εισιτήρια ξεκινούν από $ 150 (μετ 'επιστροφής).

Το αεροδρόμιο του Μονάχου (MUC) βρίσκεται 19 μίλια βορειοανατολικά της πόλης. Οι επισκέπτες μπορούν να φθάσουν στα μέσα μαζικής μεταφοράς με τη μορφή S-Bahn S8 ή S2 για να φτάσουν στο κέντρο της πόλης του Μονάχου σε περίπου 40 λεπτά.

Το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης (FRA) είναι το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Γερμανίας και το τέταρτο πολυάσχολο αεροδρόμιο στην Ευρώπη με άριστες υπηρεσίες για διεθνείς ταξιδιώτες. Το αεροδρόμιο βρίσκεται περίπου 7 μίλια νοτιοδυτικά του κέντρου της πόλης της Φρανκφούρτης και είναι καλά συνδεδεμένο με S-Bahn (αστικός σιδηρόδρομος) και δρόμο. Ο χρόνος μεταφοράς είναι μόνο 10 έως 20 λεπτά.

Φρανκφούρτη στο Μόναχο με τρένο

Μια φθηνότερη επιλογή είναι να πάρετε το τρένο από τη Φρανκφούρτη στο Μόναχο. Το εξαιρετικά γρήγορο τρένο Intercity Express της Γερμανίας (ICE) φτάνει ταχύτητες έως 300 χιλιόμετρα την ώρα και θα σας μεταφέρει στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας σε 3 ώρες. Τα εισιτήρια κοστίζουν περίπου 120 δολάρια με μεγάλες εκπτώσεις διαθέσιμες αν κάνετε κράτηση πολύ νωρίς.

Μπορείτε να κλείσετε το εισιτήριό σας, να βρείτε ειδικές πωλήσεις και να κάνετε κράτηση για μια θέση στο δικτυακό τόπο Deutsche Bahn (γερμανική σιδηροδρομική γραμμή). Οι πληροφορίες είναι στα αγγλικά.

Εκτός από το ότι είναι πιο οικονομικό, η βόλτα με τρένο στη Βαυαρία είναι όμορφη και συνιστάται να πάρετε το τρένο όταν θέλετε να δείτε περισσότερο την ύπαιθρο της Γερμανίας.

Φρανκφούρτη στο Μόναχο με αυτοκίνητο

Η οδήγηση είναι συχνά η καλύτερη επιλογή για οικογένειες, ώστε να μπορούν να ταξιδέψουν άνετα μαζί και να εξοικονομήσουν χρήματα. Ή μπορεί να είναι απλώς η δικαιολογία σας να οδηγείτε στο παγκοσμίου φήμης Autobahn ! Με 390 χλμ (240 μίλια) που χωρίζει τη Φρανκφούρτη και το Μόναχο, έχετε δύο επιλογές αν θέλετε να οδηγήσετε:

1. Μπορείτε να πετάξετε το Autobahn από τη Φρανκφούρτη στο Μόναχο και να φτάσετε στον προορισμό σας εντός 4 ωρών. Απλά ακολουθήστε το Autobahn A 3 και στη συνέχεια το E 45.

2. Εάν έχετε λίγο περισσότερο χρόνο στα χέρια σας, πώς να κάνετε μια βόλτα κατά μήκος μιας από τις καλύτερες γραφικές διαδρομές της Γερμανίας , τον Ρομαντικό δρόμο ; Αυτή η γραφική κίνηση σας οδηγεί από το Wuerzburg (νότια της Φρανκφούρτης) στους πρόποδες των γερμανικών Άλπεων. Οδηγός για τον Ρομαντικό δρόμο και τον χάρτη του Ρομαντικού δρόμου

Όταν ενοικιάζετε ένα αυτοκίνητο, γνωρίζετε ότι οι βασικοί ναύλοι ποικίλλουν άγρια ​​ανάλογα με την εποχή του χρόνου, τη διάρκεια της ενοικίασης, την ηλικία του οδηγού, τον προορισμό και τον τόπο ενοικίασης. Ψάξτε γύρω για να βρείτε την καλύτερη τιμή. Σημειώστε ότι οι χρεώσεις συνήθως δεν περιλαμβάνουν τον φόρο προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ) 16%, το τέλος εγγραφής ή τα τέλη αερολιμένα (αλλά περιλαμβάνουν την απαιτούμενη ασφάλιση αστικής ευθύνης). Αυτά τα πρόσθετα τέλη μπορεί να ισούνται με το 25% της ημερήσιας ενοικίασης.

Μερικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε:

Οδηγίες οδήγησης στη Γερμανία και πληροφορίες σχετικά με την ενοικίαση αυτοκινήτου στη Γερμανία

Φρανκφούρτη στο Μόναχο με λεωφορείο

Η φθηνότερη, αν και λιγότερο άνετη επιλογή είναι με λεωφορείο . Μπορεί να κοστίσει μόλις $ 18, έτσι τα εισιτήρια λεωφορείων είναι μια πραγματική συμφωνία. Επιπλέον, τα επίπεδα άνεσης ενισχύονται από τις υπηρεσίες λεωφορείων όπως wifi, κλιματισμό, τουαλέτες, ηλεκτρικές πρίζες, δωρεάν εφημερίδες, καθίσματα με κρεβάτι, κλιματισμό και τουαλέτες.

Τα λεωφορεία είναι γενικά καθαρά και φτάνουν εγκαίρως, εμποδίζοντας τα προβλήματα με την κυκλοφορία.