Πώς να φτάσετε από τη Φρανκφούρτη στο Βερολίνο

Φρανκφούρτη στο Βερολίνο Αεροδρόμιο, τρένο, αυτοκίνητο και λεωφορείο

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να φτάσετε από τη Φρανκφούρτη στο Βερολίνο (ή από Βερολίνο στη Φρανκφούρτη) Μπορείτε να πετάξετε, να πάρετε το λεωφορείο, το τρένο ή να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο και να οδηγήσετε τον εαυτό σας. Μάθετε ποια επιλογή μεταφοράς είναι η καλύτερη και οικονομικά αποδοτικότερη για να φτάσετε από τη Φρανκφούρτη στο Βερολίνο.

Φρανκφούρτη με το αεροπλάνο

Για τους περισσότερους ταξιδιώτες, η πτήση είναι η καλύτερη επιλογή μεταξύ Φρανκφούρτης και Βερολίνου. Η Φρανκφούρτη είναι η πύλη προς την Ευρώπη για πολλούς ταξιδιώτες με χιλιάδες διεθνείς αφίξεις κάθε μέρα.

Μετά την άφιξή σας στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης , μπορείτε εύκολα να συνεχίσετε το ταξίδι σας στη γερμανική πρωτεύουσα με αεροπλάνο (ή αντίστροφα).

Οι περισσότερες μεγάλες αεροπορικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των γερμανικών μαρκών Lufthansa και AirBerlin , προσφέρουν γρήγορες πτήσεις μιας ώρας στο Βερολίνο, με εισιτήρια συνήθως ξεκινώντας από τα 100 δολάρια (μετ 'επιστροφής).

Φρανκφούρτη με το τρένο

Αν και η λήψη του τρένου είναι λίγο πιο αργή, δεν είναι κατ 'ανάγκη φθηνότερη από ό, τι με τον αέρα. Είναι, ωστόσο, ένας πολύ ευχάριστος τρόπος να ταξιδέψετε στη χώρα και να είστε αρκετά αγχωμένοι. Η Deutsche Bahn εκμεταλλεύεται το τρένο υψηλής ταχύτητας (ICE) που φτάνει ταχύτητες έως και 300 χλμ. / Ώρα από τη Φρανκφούρτη στο Βερολίνο. Το άμεσο ταξίδι διαρκεί περίπου 4 ώρες με αναχωρήσεις κάθε ώρα, όλη την ημέρα.

Τα εισιτήρια τρένου ξεκινούν από 29 ευρώ, αλλά μπορούν να κοστίζουν έως και 150 ευρώ μονόδρομα. Θυμηθείτε ότι μπορείτε να κερδίσετε τεράστιες αποταμιεύσεις σε ταξίδια με τρένο μεγάλων αποστάσεων στη Γερμανία, αν κάνετε τα εισιτήριά σας πολύ νωρίτερα.

Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο μας σχετικά με τα εισιτήρια τρένων της Γερμανίας και τις ειδικές προσφορές όπως το BahnCard για συχνές περιηγήσεις.

Αγοράστε το εισιτήριό σας και κρατήστε μια θέση (προαιρετικά) στην ιστοσελίδα της Deutsche Bahn ή απλά αγοράστε ένα εισιτήριο μέσω μηχανήματος στους κεντρικούς σιδηροδρομικούς σταθμούς. Τα μηχανήματα λειτουργούν στα αγγλικά (καθώς και σε διάφορες άλλες γλώσσες) και υπάρχουν πράκτορες που μπορούν να σας καθοδηγήσουν στη διαδικασία στο γραφείο εισιτηρίων.

Φρανκφούρτη με το αυτοκίνητο

Σκοπεύετε να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο και να επιταχύνετε το παγκοσμίου φήμης Autobahn από τη Φρανκφούρτη στο Βερολίνο; Η απόσταση μεταξύ των δύο πόλεων είναι περίπου 555 χιλιόμετρα και θα σας πάρει περίπου 5 ώρες για να φτάσετε στη γερμανική πρωτεύουσα. Είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι με πολλά αξιοθέατα και πόλεις κατά μήκος του δρόμου (όπως το κάστρο Wartburg και το Weimar ), αλλά μπορεί επίσης να μετατραπεί σε εφιάλτη κυκλοφορίας σε καιρούς και σε περίπτωση ατυχημάτων.

Όσον αφορά τη μίσθωση αυτοκινήτων, οι βασικές τιμές ποικίλλουν άγρια ​​ανάλογα με την εποχή του χρόνου, τη διάρκεια της ενοικίασης, την ηλικία του οδηγού, τον προορισμό και τον τόπο ενοικίασης. Κάντε κατάστημα για να βρείτε την καλύτερη τιμή και σημειώστε ότι οι χρεώσεις συνήθως δεν περιλαμβάνουν τον φόρο προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ) 16%, το τέλος εγγραφής ή τα τέλη αεροδρομίου (αλλά περιλαμβάνουν την απαιτούμενη ασφάλιση αστικής ευθύνης). Αυτά τα πρόσθετα τέλη μπορεί να ισούνται με το 25% της ημερήσιας ενοικίασης. Ωστόσο, η ενοικίαση αυτοκινήτου είναι συχνά η καλύτερη επιλογή για οικογένειες, ώστε να μπορούν να ταξιδεύουν άνετα μαζί στην καλύτερη τιμή.

Μερικές συμβουλές οδήγησης που πρέπει να θυμάστε:

Φρανκφούρτη με Βερολίνο

Η λήψη του λεωφορείου από τη Φρανκφούρτη στο Βερολίνο είναι η φθηνότερη επιλογή σας, καθώς και η μεγαλύτερη. Συνήθως χρειάζονται περίπου 8 ώρες για να φτάσετε από τη Φρανκφούρτη στο Βερολίνο και η γερμανική επιχείρηση λεωφορείων του Βερολίνου Linien Bus προσφέρει εισιτήρια φθηνότερα από $ 15 (μονόδρομος).

Τα επίπεδα άνεσης ενισχύονται από τις υπηρεσίες λεωφορείων, όπως wifi, κλιματισμό, τουαλέτες, ηλεκτρικές πρίζες, δωρεάν εφημερίδες, καθίσματα κρεβατιών, κλιματισμό και - φυσικά - τουαλέτες. Οι προπονητές είναι γενικά καθαροί και φτάνουν εγκαίρως - περιορίζοντας και πάλι τα ζητήματα της κυκλοφορίας.