Τοποθεσία της UNESCO: Κάστρο Wartburg στη Γερμανία

Το κάστρο Wartburg βρίσκεται σε έναν απότομο λόφο, με θέα στο Eisenach στην πολιτεία της Θουριγγίας. Η μόνη πρόσβαση είναι μια μεσαιωνική ρυμουλκούμενη εποχή και όσοι είναι αρκετά γενναίοι για να διασχίσουν την τάφρο θα βρουν ένα ιδανικό κάστρο. Είναι ένα από τα παλαιότερα και καλύτερα διατηρημένα ρωμανικά κάστρα στη Γερμανία και διαδραμάτισε ρόλο στη ζωή του γερμανού μεταρρυθμιστή εκκλησιών, Martin Luther.

Ανακαλύψτε τη μοναδική ιστορία πίσω από αυτό το παραδειγματικό γερμανικό κάστρο και πώς μπορείτε να πάτε πίσω στο χρόνο για να το δείτε.

Ιστορία του Κάστρου του Wartburg

Το ίδρυμα τοποθετήθηκε το 1067 μαζί με ένα μεγαλύτερο αδελφό κάστρο γνωστό ως Neuenburg. Το 1211, το Wartburg ήταν ένα από τα σημαντικότερα δικαστήρια των πριγκήπων στο Γερμανικό Ράιχ.

Το κάστρο έγινε το καταφύγιο των ποιητών όπως ο Walther von der Vogelweide και τελικά ήταν το σκηνικό για το θρυλικό Sängerkrieg ή το Wartburgkrieg (Contest Minstrels 'Contest) το 1207. Είτε η εκδήλωση στην πραγματικότητα συνέβη - είτε όχι - η ιστορία αυτού του επικού διαγωνισμού ενέπνευσε τον Richard Wagner' της όπερας Tannhäuser.

Η Ελισάβετ της Ουγγαρίας ζούσε στο κάστρο από το 1211 έως το 1228 και έκανε φιλανθρωπικά έργα που τελικά κέρδισαν την αγιότητα της. Αλλά το 1221 ήταν μόλις 14 ετών για να παντρευτεί τον Ludwig IV. Έγινε κανονική ως άγιος το 1236, μόλις πέντε χρόνια μετά το θάνατό της, ηλικίας 24 ετών.

Ωστόσο, ο πιο διάσημος επισκέπτης του κάστρου ήταν αναμφισβήτητα ο Μάρτιν Λούθερ. Από τον Μάιο του 1521 έως τον Μάρτιο του 1522 ο Λούθηρος κρατήθηκε εδώ με το όνομα Junker Jörg .

Αυτό ήταν για τη δική του προστασία μετά την εξαίρεσή του από τον Πάπα Λέοντα Χ. Κατά τη διαμονή στο κάστρο, ο Λούθηρος μετέφρασε την Καινή Διαθήκη από την Αρχαία Ελληνική στα Γερμανικά, καθιστώντας την προσιτή στον λαό. Το κάστρο εξακολουθεί να αποτελεί τόπο προσκυνήματος για πολλούς από τους οπαδούς του.

Το κάστρο έπεσε σε ερείπωση κατά τη διάρκεια των αιώνων, μαζί με μεγάλο μέρος της περιοχής κατά τη διάρκεια του τριάντα χρόνων του πολέμου.

Χρησιμοποιήθηκε ως καταφύγιο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου για μια κυρίαρχη οικογένεια.

Οι ευτυχισμένοι χρόνοι επέστρεφαν ξανά στις 18 Οκτωβρίου 1817. Το πρώτο Wartburgfest διεξήχθη εδώ με φοιτητές και Burschenschaften (αδελφότητες), καθώς γιόρταζαν τη γερμανική νίκη επί του Ναπολέοντα. Η εκδήλωση ήταν μέρος του κινήματος προς τη γερμανική ενοποίηση.

Το Wartburg Stiftung (Ίδρυμα Wartburg) δημιουργήθηκε το 1922 για να διατηρήσει το κάστρο. Μέσα από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και τη σοβιετική κατοχή, διαίρεση της χώρας και της κυβέρνησης της ΛΔΓ , το κάστρο παρέμεινε. Εκτεταμένη ανακατασκευή ήταν απαραίτητη τη δεκαετία του 1950 και η εκδήλωση ήταν η έδρα του εθνικού εορτασμού της ΛΔΓ το 1967. Επίσης, φιλοξένησε την 900η επέτειο του ιδρύματος του Wartburg, τα 500α γενέθλια του Martin Luther και την 150ή επέτειο του Φεστιβάλ Wartburg.

Η εκπληκτική ιστορία και η αρχιτεκτονική του Κάστρου του Wartburg τιμήθηκαν με την προσθήκη του στον κατάλογο των τόπων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO το 1999. Δυστυχώς, οι περισσότεροι από τους εσωτερικούς χώρους χρονολογούνται μόνο από τον 19ο αιώνα, αλλά μπορείτε ακόμα να παρατηρήσετε μεγάλο μέρος των αρχικών δομών του από το 12ο μέχρι τον 15ο αιώνα. Περιέχει επίσης ένα μουσείο που καλύπτει πάνω από 900 χρόνια γερμανικής ιστορίας. Οι ταπετσαρίες, τα μεσαιωνικά μουσικά όργανα και τα πολύτιμα ασημικά παρουσιάζονται.

Είναι το πιο δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο στη Θουριγγία μετά τη Βαϊμάρη .

Πληροφορίες επισκεπτών για το κάστρο Wartburg

Ιστοσελίδα του Κάστρου του Wartburg: www.wartburg.de

Διεύθυνση: Auf der Wartburg 1, 99817 Eisenach

Τηλέφωνο: 036 91/25 00

Ώρες λειτουργίας: Μάρτιος - Οκτώβριος από τις 8:30 έως τις 20:00. Νοέμβριος - Μάρτιος από τις 9:00 έως τις 17:00

Μετάβαση στο Eisenach: Το Eisenach βρίσκεται 120 μίλια βορειοανατολικά της Φρανκφούρτης . Με αυτοκίνητο - Μετακινήστε το Autobahn A4 προς την κατεύθυνση της Erfurt- Δρέσδη . η έξοδος 39b "Eisenach-Mitte" θα σας μεταφέρει στην πόλη του Eisenach, όπου θα βρείτε πινακίδες για το Wartburg. Με λεωφορείο - Το λεωφορείο # 10 της πόλης ταξιδεύει από το κέντρο της πόλης στο πάρκινγκ.

Πως θα φτάσετε στο Κάστρο του Wartburg: Το Κάστρο μπορεί να φτάσει σε ένα περίπατο σε ένα απότομο λόφο (600 πόδια) ή με ένα λεωφορείο, που τρέχει από το πάρκινγκ κάτω μέχρι το κάστρο. Μια επιλογή μόνο για παιδιά είναι να οδηγήσετε ένα γαϊδουράκι μέχρι το λόφο (μόνο το καλοκαίρι).

Περιηγήσεις του Wartburg:

Εισαγωγή / Τέλη στο Wartburg: € 9 για ενήλικες, € 5 για φοιτητές και παιδιά. Μουσείο € 5 για ενήλικες, € 3 για φοιτητές και παιδιά. € 1 για άδεια φωτογραφίας και € 5 για άδεια λήψης φωτογραφιών

Καλό να ξέρω: