Χριστουγεννιάτικες αγορές στη Γερμανία

Πάντα που θέλετε να ξέρετε για τις γερμανικές αγορές Χριστουγέννων

Τι θα ήταν οι διακοπές χωρίς επίσκεψη σε μια παραδοσιακή γερμανική αγορά Χριστουγέννων ( Weihnachtsmarkt ή Christkindlmarkt );

Αυτή η παράδοση έχει εξαπλωθεί και υπάρχουν Χριστουγεννιάτικες αγορές σε όλο τον κόσμο, στο Λονδίνο, στις ΗΠΑ και στο Παρίσι ( Marché de Noël ). Αλλά τα καλύτερα βρίσκονται ακόμα στη Γερμανία, όπου οι παλιές πλατείες της πόλης και τα μεσαιωνικά κάστρα είναι ένα μαγευτικό σκηνικό για μια αγαπημένη χριστουγεννιάτικη παράδοση.

Ιστορία των γερμανικών αγορών Χριστουγέννων

Οι γερμανικές χριστουγεννιάτικες αγορές χρονολογούνται από τον 14ο αιώνα.

Αρχικά, οι εκθέσεις έδωσαν μόνο τρόφιμα και πρακτικές προμήθειες για την κρύα χειμερινή περίοδο. Έλαβαν χώρα στην κεντρική πλατεία γύρω από την κεντρική εκκλησία ή τον καθεδρικό ναό και σύντομα έγιναν μια αγαπημένη παράδοση διακοπών.

Ο προτεσταντικός μεταρρυθμιστής Μάρτιν Λούθερ βοήθησε να μεταμορφώσει τις διακοπές στο κέντρο γύρω από τις 24 και 25. Πριν από την εποχή του, ο Nikolaustag (Ημέρα του Αγίου Νικολάου) στις 6 Δεκεμβρίου ήταν η ώρα του δώρου. Αλλά ο Luther πρότεινε ότι τα παιδιά θα λάβουν δώρα από το Christkind (το παιδί του Χριστού) γύρω από το χρόνο της γέννησης του Ιησού. Αυτό επίσης διακήρυξε τον όρο " Christkindlsmarkt ", ένα όνομα για τις αγορές που είναι πιο δημοφιλείς με τους θρησκευτικούς και τους νότιους της Γερμανίας.

Οι γερμανικές αγορές Χριστουγέννων ακολουθούν συνήθως τις τέσσερις εβδομάδες της έλευσης, ανοίγοντας την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου και κλείνοντας στο τέλος του μήνα. (Σημειώστε ότι ενδέχεται να κλείσουν ή να κλείσουν νωρίς την Παραμονή των Χριστουγέννων και την Ημέρα των Χριστουγέννων.) Μπορείτε να επισκεφθείτε τα περισσότερα από τις 10:00 έως τις 21:00.

Αξιοθέατα στις γερμανικές αγορές Χριστουγέννων

Περπατώντας μέσα από εορταστικά φωτισμένους δρόμους, παίρνοντας βόλτες σε ντεμοντέ καρουσέλ, αγοράζοντας χειροποίητο χριστουγεννιάτικο διάκοσμο, ακούγοντας γερμανικά κάλαντα και πίνοντας ζεστό καρυκευμένο κρασί ... Οι χριστουγεννιάτικες αγορές είναι ένα παραδοσιακό και διασκεδαστικό μέρος κάθε εποχής των Χριστουγέννων στη Γερμανία .

Τα δημοφιλή αξιοθέατα περιλαμβάνουν:

Τι να αγοράσετε σε μια γερμανική αγορά Χριστουγέννων

Οι χριστουγεννιάτικες αγορές είναι το ιδανικό μέρος για να βρείτε ένα μοναδικό δώρο ή αναμνηστικό Χριστουγέννων, όπως χειροποίητα ξύλινα παιχνίδια , τοπικές χειροτεχνίες, χριστουγεννιάτικα στολίδια (όπως τα παραδοσιακά αστέρια άχυρου) και διακοσμήσεις, καρυοθραύστες, καπνιστές, χαρτικά αστέρια κ.α.

Σημειώστε ότι ενώ ορισμένες αγορές ειδικεύονται σε ποιοτικά προϊόντα, πολλές αγορές προσφέρουν μαζικής παραγωγής, φθηνά μπιχλιμπίδια.

Τι να φάτε σε μια γερμανική αγορά Χριστουγέννων

Καμία επίσκεψη σε μια γερμανική αγορά Χριστουγέννων δεν είναι πλήρης χωρίς δειγματοληψία κάποιων Χριστουγέννων. Εδώ είναι ένας κατάλογος των γερμανικών σπεσιαλιτέ που δεν πρέπει να χάσετε:

Διαβάστε επίσης τον πλήρη κατάλογο των γλυκών και ποτών που θα απολαύσετε σε μια αγορά Χριστουγέννων για να σας ζεστάνουν από μέσα.

Καλύτερες αγορές Χριστουγέννων στη Γερμανία

Σχεδόν κάθε πόλη γιορτάζει με τουλάχιστον μία αγορά Χριστουγέννων. Η πόλη του Βερολίνου αριθμεί 70 αγορές Χριστουγέννων μόνο. Πού να αρχίσω;

Διάσημες αγορές Χριστουγέννων πραγματοποιούνται σε:

Δείτε επίσης τις πιο δημοφιλείς χριστουγεννιάτικες αγορές της Γερμανίας και ανακαλύψτε τα Top 6 μέρη για να περάσετε τα Χριστούγεννα στη Γερμανία .