Ταξιδεύοντας στο Κανκούν στο Μεξικό

Το Κανκούν είναι το πιο δημοφιλές θέρετρο του Μεξικού. Βρίσκεται στη χερσόνησο Γιουκατάν, στην πολιτεία Quintana Roo, σε μια παλιά λωρίδα δάσους με παραλίες. Η ιστορία του Κανκούν ως τουριστικό προορισμό χρονολογείται μόλις το 1970, όταν η μεξικανική κυβέρνηση επέλεξε το σημείο ανάπτυξης χάρη στον μεγάλο καιρό της περιοχής, τις όμορφες παραλίες, τα καθαρά νερά και τον κοντινό κοραλλιογενή ύφαλο. Το Κανκούν είναι πλέον η μεγαλύτερη τουριστική περιοχή στη χώρα, με πληθυσμό περίπου 600.000 κατοίκων και που λαμβάνει πάνω από 3 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως.

Περιοχές του Κανκούν

Το Κανκούν χωρίζεται σε δύο ξεχωριστές περιοχές. Το "Ciudad Cancun", το οποίο επίσης αναφέρεται στα αγγλικά ως "κέντρο του Κανκούν," είναι μια κάπως τυπική μεξικανική πόλη στην ηπειρωτική χώρα όπου η πλειοψηφία των κατοίκων του Κανκούν, οι περισσότεροι από τους οποίους εργάζονται στον τουριστικό κλάδο, κάνουν το σπίτι τους. Υπάρχουν οικονομικά ξενοδοχεία, αγορές και εστιατόρια σε αυτήν την περιοχή, αλλά είναι πολύ διαφορετικό από την κύρια τουριστική περιοχή, "Isla Cancun" (νησί Κανκούν), γνωστή πιο συχνά ως η "Zona Hotelera" ή μια ζώνη ξενοδοχείου.

Η ζώνη του ξενοδοχείου στο Κανκούν βρίσκεται σε μια αμμουδιά μήκους 15 μιλίων με τη μορφή του αριθμού 7, ακριβώς έξω από την ηπειρωτική χώρα και συνδέεται με τις διαδρομές σε κάθε άκρο. Μόνο ένας δρόμος, η λεωφόρος Kukulkan, διαρκεί το μήκος της ζώνης του ξενοδοχείου. Η τουριστική υποδομή όπως τα εστιατόρια, τα ψώνια και η νυχτερινή ζωή είναι συγκεντρωμένα σε αυτόν τον τομέα. Το σώμα του νερού μεταξύ της ζώνης του ξενοδοχείου και της ηπειρωτικής χώρας ονομάζεται Nichupte Lagoon.

Τι να κάνω

Η κορυφαία δραστηριότητα στο Κανκούν απολαμβάνει τις όμορφες παραλίες της, είτε απλώς να χαλαρώσετε με ένα κρύο ποτό, να κάνετε μια ήρεμη βόλτα ή να ασχοληθείτε με τον αριθμό των δραστηριοτήτων θαλάσσιων σπορ που προσφέρονται, όπως κολύμβηση, θαλάσσιο σκι, ιστιοσανίδα, ιστιοπλοΐα , ψαροντούφεκο και καταδύσεις .

Αυτό που πολλοί επισκέπτες δεν συνειδητοποιούν είναι ότι μπορείτε επίσης να μάθετε και να εκτιμάτε τον πολιτισμό των Μάγια ενώ βρίσκεστε στο Κανκούν. Για να γίνει αυτό, η πρώτη σας στάση θα πρέπει να είναι το εξαιρετικό Μουσείο Μάγια και ο παρακείμενος αρχαιολογικός χώρος San Miguelito, οι οποίοι βρίσκονται σε βολική τοποθεσία ακριβώς στη ζώνη του ξενοδοχείου.

Οι επισκέπτες που ενδιαφέρονται για ψώνια θα βρουν πολλές επιλογές. Θα βρείτε πολλά πολυτελή καταστήματα και μπουτίκ στο La Isla Shopping Village, την πολυτελή λεωφόρο και την Plaza Kukulcan. Για προσιτές αγορές χειροτεχνίας και καταστήματα με είδη δώρων, κατευθυνθείτε προς το Mercado 28.

Που να μείνω

Το Κανκούν διαθέτει μια τεράστια ποικιλία από ξενοδοχεία και θέρετρα από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε. Η πλειοψηφία είναι all-inclusive , αλλά θα βρείτε επίσης ξενοδοχεία που προσφέρουν ένα ευρωπαϊκό σχέδιο , το οποίο μπορεί να είναι μια καλύτερη επιλογή εάν σχεδιάζετε να περάσετε τις περισσότερες ημέρες έξω από το θέρετρο εξερευνώντας την περιοχή.

Που να φάω

Εφόσον η πλειοψηφία των θέρετρων του Κανκούν είναι all-inclusive, πολλοί άνθρωποι δεν μπαίνουν σε εστιατόρια πέρα ​​από τους τοίχους του θερέτρου τους. Ευτυχώς, πολλά από τα θέρετρα του Κανκούν προσφέρουν εξαιρετική κουζίνα, συμπεριλαμβανομένων μερικών πραγματικά φανταστικών επιλογών γκουρμέ όπως το Tempo Restaurant στο Paradisus Cancun . Εάν αισθάνεστε περιπετειώδης, δοκιμάστε μια αυθεντική κουζίνα Yucatecan στο εστιατόριο Labná στο κέντρο του Κανκούν.

Ημερήσιες εκδρομές

Υπάρχουν πολλά που μπορείτε να δείτε και να κάνετε στη γύρω περιοχή και πολλά από αυτά μπορούν να γίνουν ως ημερήσιες εκδρομές . Το Κανκούν είναι το ιδανικό σημείο εκκίνησης για την ανακάλυψη της Riviera Maya . Είναι εύκολο να κάνετε ημερήσιες εκδρομές στην Playa del Carmen ή στους αρχαιολογικούς χώρους του Chichen Itza , Tulum και Coba . Πολλές εταιρείες ξενώνων προσφέρουν ημερήσιες εκδρομές και θα σας παραλάβουν στο ξενοδοχείο το πρωί και θα σας επιστρέψουν στο τέλος της ημέρας. Ένα παράδειγμα είναι η εκδρομή Coba Maya Ville που προσφέρονται από τις Alltournative Off-Track Adventures.

Το Isla Mujeres είναι ένα νησί με όμορφες, γαλήνιες παραλίες και χαλαρή ατμόσφαιρα που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στις ακτές του Κανκούν.

Υπάρχουν πολλά φυσικά και υδάτινα πάρκα στην περιοχή, μερικά από τα πιο δημοφιλή είναι το οικολογικό αρχαιολογικό πάρκο XCaret , το οποίο προσφέρει μια ολόκληρη σειρά από εκτροπές, από το κολύμπι σε έναν υπόγειο ποταμό μέχρι την εκμάθηση του φυσικού κόσμου και του μεξικανικού πολιτισμού.

Το Xel-Ha είναι ένα φυσικό πάρκο νερού ιδανικό για κολύμβηση με αναπνευστήρα.

Κλίμα και Φύση

Το Κανκούν έχει τροπικό κλίμα. Ο καιρός είναι ζεστός όλο το χρόνο, αλλά μπορεί να είναι δροσερός το βράδυ κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Η βλάστηση χαρακτηρίζεται από χαμηλά δάση και λαμπερά λουλούδια. Οι βάλτοι του μαγγρόβιου και οι κοραλλιογενείς ύφαλοι κατοικούνται από μια εκπληκτική ποικιλία ζώων και η περιοχή είναι ένας παράδεισος για τους παρατηρητές πουλιών.

Να πάρει εκεί και να πάρει γύρω

Το διεθνές αεροδρόμιο του Κανκούν (κωδικός αεροδρομίου CUN) είναι το κύριο σημείο εισόδου. Βρίσκεται μόλις 6 μίλια από τη ζώνη του ξενοδοχείου και λαμβάνει πτήσεις από μεγάλες διεθνείς αεροπορικές εταιρείες, καθώς και χάρτες.

Ο σταθμός λεωφορείων ADO στο κέντρο του Κανκούν είναι το κύριο σημείο για την αλίευση λεωφορείων μεγάλων αποστάσεων σε προορισμούς κατά μήκος της Riviera Maya και αλλού στο Μεξικό.

Για τις μετακινήσεις μέσα στην πόλη, τα τοπικά δημόσια λεωφορεία τρέχουν συχνά κατά μήκος της λεωφόρου Kukulcan στη ζώνη του ξενοδοχείου και στο κέντρο του Κανκούν. Είναι βολικό και οικονομικό. Οι οδηγοί λεωφορείων δίνουν αλλαγές Απλά προσέξτε να διασχίσετε το δρόμο - η κίνηση είναι πολύ γρήγορη. Η ενοικίαση αυτοκινήτου είναι μια εξαιρετική επιλογή για εξερεύνηση πιο μακριά. Σε αντίθεση με κάποιες άλλες περιοχές του Μεξικού, οι δρόμοι στο Κανκούν και το Riviera Maya είναι γενικά σε καλή κατάσταση και υπάρχουν άφθονες πινακίδες.