Ανταλλαγή δολαρίων για τα πέσα στο Μεξικό

Κανόνες για την ανταλλαγή νομισμάτων

Στο παρελθόν, οι ταξιδιώτες στο Μεξικό θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν δολάρια ΗΠΑ για συναλλαγές και πολλοί τουρίστες δεν είχαν καν τον κόπο να ανταλλάξουν το νόμισμά τους με πέσος, πληρώνοντας για αγαθά και υπηρεσίες με δολάρια. Ωστόσο, με τους νόμους που τέθηκαν σε ισχύ τον Σεπτέμβριο του 2010, έχουν τεθεί περιορισμοί στη χρήση των δολαρίων σε μετρητά για την πραγματοποίηση αγορών και το ποσό που μπορείτε να ανταλλάξετε σε τράπεζες και θαλάμους ανταλλαγής νομισμάτων περιορίζεται επίσης.

Υπάρχουν τώρα όρια για το πόσο μπορείτε να αλλάζετε ανά ημέρα και ανά μήνα και χρειάζεστε ένα διαβατήριο ή άλλο επίσημο αναγνωριστικό για να ανταλλάξετε χρήματα. Τα μέτρα αυτά τέθηκαν σε ισχύ για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και του οργανωμένου εγκλήματος. δυστυχώς, έχουν επηρεαστεί και οι τουρίστες και οι νόμιμες επιχειρήσεις.

Επίσημη δήλωση:

" Μετοχικό σύστημα τραπεζών του Μεξικού για την ανταλλαγή δολαρίων για τα πέσα:
Προκειμένου να ρυθμιστεί η ποσότητα των δολαρίων που εισέρχονται στο τραπεζικό σύστημα του Μεξικού, αρχίζοντας από τις 14 Σεπτεμβρίου 2010, η κυβέρνηση του Μεξικού θα καλύψει το ποσό των δολαρίων που οι αλλοδαποί μπορούν να ανταλλάξουν για πέσος σε ιδρύματα τραπεζών και χρηματιστηρίων σε μέγιστο ποσό 1.500 δολαρίων ΗΠΑ το μήνα.

Το μέτρο ΔΕΝ θα επηρεάσει τις αγορές που γίνονται με πιστωτικές κάρτες ή χρεωστικές κάρτες στο Μεξικό.

Το μέτρο ΔΕΝ θα επηρεάσει το ποσό των μετρητών (σε μεξικάνικο πέσος) ένας διεθνής τουρίστας μπορεί να αποσύρει από μια μηχανή ΑΤΜ σε ημερήσια ή μηνιαία βάση.

Συνιστάται όλοι οι ταξιδιώτες να φέρνουν το μεξικάνικο πέσο καθώς και τις πιστωτικές και / ή χρεωστικές κάρτες τους, ώστε να ελαχιστοποιούν την όποια ταλαιπωρία που μπορεί να προκαλέσει το όριο ανταλλαγής στις τράπεζες. "

Ανταλλαγή δολαρίων για τα πέσα

Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς, οι casas de cambio (τράπεζες ανταλλαγής νομισμάτων), οι τράπεζες και τα ξενοδοχεία μπορούν να ανταλλάσσουν κατ 'ανώτατο όριο τα $ 1500 δολάρια σε μετρητά ανά άτομο ανά μήνα σε μεξικάνικες πέσος . Πολλά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα το περιορίζουν για να ανταλλάξουν μέχρι και $ 300 δολάρια σε μία συναλλαγή.

Πρέπει επίσης να παρουσιάσει επίσημη ταυτότητα με φωτογραφία (κατά προτίμηση διαβατήριο) κατά την ανταλλαγή δολαρίων για πέσος.

Πληρωμή για αγαθά και υπηρεσίες

Οι επιχειρήσεις μπορούν να δέχονται κατ 'ανώτατο όριο τα 100 δολάρια ΗΠΑ σε μετρητά ανά συναλλαγή, χωρίς κανένα περιορισμό στον αριθμό των συναλλαγών ανά πελάτη. Ωστόσο, πολλές επιχειρήσεις επιλέγουν να μην δέχονται δολάρια ΗΠΑ καθόλου. Ομοίως, πολλές αεροπορικές εταιρείες στο Μεξικό θα δέχονται μόνο μεξικάνικα πέσα και πιστωτικές κάρτες για την καταβολή τελών (όπως τα τέλη αποσκευών). Ο πιο βολικός τρόπος πληρωμής για αγορές είναι να χρησιμοποιήσετε μια πιστωτική κάρτα ή να αποσύρετε το μεξικάνικο πέσος από ένα ΑΤΜ. Δεν είναι σκόπιμο να μεταφέρετε μεγάλα ποσά μετρητών, αν και σε μικρές εγκαταστάσεις και μερικούς από τους προορισμούς που έχουν χτυπηθεί, οι πιστωτικές κάρτες δεν γίνονται δεκτές και τα ΑΤΜ είναι λίγα και πολύ κοντά. Προσπαθήστε να πετύχετε ισορροπία και να μεταφέρετε αρκετά χρήματα για να περάσετε μερικές μέρες αν χρειαστεί, αλλά χρησιμοποιήστε μια πιστωτική ή χρεωστική κάρτα για να πληρώσετε για ξενοδοχεία, πολυτελή εστιατόρια και οποιεσδήποτε σημαντικές αγορές.

Ανταλλαγή άλλων νομισμάτων

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτοί οι νέοι κανονισμοί σχετικά με την ανταλλαγή νομισμάτων δεν ισχύουν για άλλα ξένα νομίσματα όπως τα ευρώ και τα δολάρια του Καναδά και άλλες μορφές πληρωμών πλην των μετρητών, όπως οι πιστωτικές κάρτες και οι ταξιδιωτικές επιταγές, δεν επηρεάζονται από αυτά τα μέτρα και οι άνθρωποι που μεταφέρουν άλλα νομίσματα δεν θα πρέπει να έχουν πρόβλημα να ανταλλάξουν ποσά μεγαλύτερα από το αντίστοιχο των $ 300 ΗΠΑ την ημέρα.

Ωστόσο, οι ταξιδιωτικές επιταγές δεν έχουν ευνοήσει και μπορεί να είναι πολύ περίπλοκες σε μετρητά στις μέρες μας και η συναλλαγματική ισοτιμία για άλλα νομίσματα εκτός από τα δολάρια ΗΠΑ δεν είναι ευρέως γνωστή, οπότε μπορείτε να ανταλλάξετε χρήματα σε ανταλλακτικούς θαλάμους, χρησιμοποιώντας αυτά τα νομίσματα για αγορές δεν είναι γενικά αποδεκτή.

Συστάσεις