Ανταλλαγή χρημάτων στο Μεξικό

Μάθετε σχετικά με τις συναλλαγματικές ισοτιμίες και πού να αλλάξετε τα χρήματά σας

Αν σχεδιάζετε να ταξιδέψετε στο Μεξικό, μπορεί να ανησυχείτε για το πώς θα έχετε πρόσβαση στα χρήματά σας για να πληρώσετε για έξοδα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Πρέπει να γνωρίζετε ότι οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες δεν γίνονται δεκτές σε όλα τα καταστήματα στο Μεξικό και όταν πληρώνετε μικρά έξοδα εν κινήσει, όπως ταξί , εμφιαλωμένο νερό, εισιτήρια για μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, καθώς και όταν τρώτε σε τοπικά εστιατόρια ή τα τρόφιμα στέκεται, θα πρέπει να πληρώσετε σε μετρητά, και αυτό σημαίνει πέσος, όχι δολάρια.

Έτσι πριν το ταξίδι σας, θα πρέπει να εξετάσετε πώς θα πάρετε αυτά τα πέσος.

Ένας εύκολος τρόπος για να έχετε πρόσβαση στα χρήματα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας είναι να χρησιμοποιήσετε τη χρεωστική ή την πιστωτική σας κάρτα σε ΑΤΜ ή μηχανή μετρητών στο Μεξικό: θα λάβετε το νόμισμα του Μεξικού και η τράπεζά σας θα αποσύρει τα αντίστοιχα ποσά από το λογαριασμό σας συν μια αμοιβή για τη συναλλαγή. Εντούτοις, μπορεί επίσης να θέλετε να φέρετε μαζί σας ένα συγκεκριμένο ποσό μετρητών κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας και τα παρακάτω είναι ένα αστάρι για το τι πρέπει να ξέρετε για την ανταλλαγή χρημάτων στο Μεξικό.

Το νόμισμα στο Μεξικό

Το νόμισμα στο Μεξικό είναι το μεξικάνικο πέσο, που μερικές φορές αναφέρεται ως "Nuevo Peso", από την εισαγωγή του την 1η Ιανουαρίου 1993, μετά την υποτίμηση του νομίσματος. Το σύμβολο του δολαρίου $ χρησιμοποιείται για να δηλώσει πεσούς, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει σύγχυση στους τουρίστες που μπορεί να είναι σίγουροι αν οι τιμές αναφέρονται σε δολάρια ή πέσος (αυτό το σύμβολο χρησιμοποιήθηκε στην πραγματικότητα στο Μεξικό για να υποδείξει πέσος πριν χρησιμοποιηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες) .

Ο κωδικός για το μεξικάνικο πέσο είναι MXN.

Δείτε φωτογραφίες μεξικανικού χρήματος: Μεξικάνικοι λογαριασμοί σε κυκλοφορία .

Μεξικό Peso Exchange Rate

Η συναλλαγματική ισοτιμία του μεξικανικού πέσο προς το αμερικανικό δολάριο κυμάνθηκε από 10 σε περίπου 20 πέσος κατά την τελευταία δεκαετία και αναμένεται να συνεχίσει να μεταβάλλεται με την πάροδο του χρόνου. Για να μάθετε την τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία, μπορείτε να μεταβείτε στο X-Rates.com για να δείτε τη συναλλαγματική ισοτιμία του μεξικάνικου πέσο σε διάφορα άλλα νομίσματα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μετατροπέα νομίσματος της Yahoo ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Google ως μετατροπέα νομισμάτων. Για να βρείτε το ποσό στο νόμισμα της επιλογής σας, απλά πληκτρολογήστε στο πλαίσιο αναζήτησης Google:

(ποσό) MXN σε USD (ή σε ευρώ ή σε άλλο νόμισμα)

Καπάκι για την ανταλλαγή αμερικανικού νομίσματος

Όταν ανταλλάσσετε δολάρια ΗΠΑ με πέσος στις τράπεζες και τους θαλάμους ανταλλαγών στο Μεξικό, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχει ένα ανώτατο όριο στο ποσό των δολαρίων που μπορεί να αλλάξει ανά ημέρα και ανά μήνα για κάθε άτομο. Ο νόμος αυτός τέθηκε σε ισχύ το 2010 για να βοηθήσει στην καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Θα χρειαστεί να μεταφέρετε το διαβατήριό σας μαζί σας όταν αλλάζετε χρήματα έτσι ώστε η κυβέρνηση να μπορεί να παρακολουθεί πόσα χρήματα αλλάζετε ώστε να μην υπερβείτε το όριο. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τους κανονισμούς ανταλλαγής νομισμάτων .

Ανταλλάξτε χρήματα πριν το ταξίδι σας

Είναι καλή ιδέα να πάρετε μεξικάνικο πέσο πριν από την άφιξή σας στο Μεξικό, αν είναι δυνατόν (η τράπεζά σας, το ταξιδιωτικό γραφείο ή το γραφείο ανταλλαγής θα πρέπει να είναι σε θέση να το κανονίσουν για εσάς). Παρόλο που δεν θα λάβετε την καλύτερη τιμή συναλλάγματος, μπορεί να σας εξοικονομήσει ανησυχίες κατά την άφιξή σας.

Πού να κάνετε ανταλλαγή χρημάτων στο Μεξικό

Μπορείτε να αλλάξετε χρήματα στις τράπεζες, αλλά συχνά είναι πιο βολικό να αλλάξετε το νόμισμα σε ένα casa de cambio (γραφείο ανταλλαγής).

Αυτές οι επιχειρήσεις είναι ανοικτές περισσότερες ώρες από τις τράπεζες, συνήθως δεν έχουν μακρές παραγγελίες, όπως συχνά κάνουν οι τράπεζες, και προσφέρουν συγκρίσιμες συναλλαγματικές ισοτιμίες (αν και οι τράπεζες μπορούν να προσφέρουν ένα ελαφρώς υψηλότερο επιτόκιο). Ελέγξτε γύρω για να δείτε πού θα λάβετε την καλύτερη συναλλαγματική ισοτιμία (η συναλλαγματική ισοτιμία είναι συνήθως αναρτημένη έξω από την τράπεζα ή casa de cambio .

ΑΤΜ στο Μεξικό

Οι περισσότερες πόλεις στο Μεξικό έχουν πληθώρα ΑΤΜ (ταμειακές μηχανές), όπου μπορείτε να αποσύρετε τα μεξικάνικα πέσα απευθείας από την πιστωτική σας κάρτα ή τη χρεωστική σας κάρτα. Αυτός είναι συχνά ο πιο βολικός τρόπος πρόσβασης στα χρήματα κατά τη διάρκεια ταξιδιών - είναι ασφαλέστερο από τη μεταφορά μετρητών και η συναλλαγματική ισοτιμία που προσφέρεται είναι συνήθως πολύ ανταγωνιστική. Εάν πρόκειται να ταξιδέψετε σε αγροτικές περιοχές ή να μείνετε σε απομακρυσμένα χωριά, φροντίστε να λάβετε αρκετά μετρητά μαζί σας, καθώς τα ΑΤΜ μπορεί να είναι λιγοστά.