Μεξικάνικες εθνικές αργίες

Ο πληθυσμός του Μεξικού είναι στη συντριπτική πλειονότητα των Καθολικών και οι μεγάλες διακοπές της χώρας αντιστοιχούν στο ημερολόγιο των εκκλησιών: τα Χριστούγεννα και το Πάσχα είναι πρωταρχικής σημασίας και σε ορισμένες περιοχές η Ημέρα των Νεκρών είναι επίσης μια μεγάλη γιορτή. Λίγες μέρες αργίας γιορτάζονται επίσης σε μεγάλο βαθμό, ιδίως την Ημέρα Ανεξαρτησίας του Μεξικού, τον Σεπτέμβριο. Σε αντίθεση με όσα αναμένετε, το Cinco de Mayo δεν έχει μεγάλη σημασία: η πόλη της Puebla σηματοδοτεί την ευκαιρία με παρέλαση και μερικές άλλες εκδηλώσεις, αλλά αλλού στο Μεξικό πρόκειται για μικρές εορτές.

Υπάρχουν μόνο λίγες επίσημες αργίες στο Μεξικό, αλλά υπάρχουν πολλοί περιφερειακοί εορτασμοί. Κάθε κοινότητα έχει τη δική της φιέστα και οι άγιοι γιορτάζονται στις μέρες του εορτασμού τους. Τα σχολικά και εργασιακά ημερολόγια καθορίζονται από δύο κρατικούς φορείς που ορίζουν τις επίσημες μέρες ανάπαυσης που απολαμβάνουν οι Μεξικανοί καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους. Σε εθνικό επίπεδο, οι σχολικές διακοπές είναι για περίπου δύο εβδομάδες τα Χριστούγεννα και δύο εβδομάδες στο Πάσχα (Semana Santa) και από τις αρχές Ιουλίου μέχρι την τρίτη εβδομάδα του Αυγούστου. Κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων μπορείτε να περιμένετε να δείτε πλήθη σε τουριστικά αξιοθέατα και παραλίες. Μπορείτε να συμβουλευτείτε το επίσημο σχολικό ημερολόγιο του 2017-2018 που είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης του Μεξικού.

Το άρθρο 74 του ομοσπονδιακού εργατικού δικαίου του Μεξικού ( Ley Federal de Trabajo ) διέπει τις αργίες στο Μεξικό. Το 2006 ο νόμος άλλαξε για να τροποποιήσει τις ημερομηνίες ορισμένων αργιών που γιορτάζονται την προσεχή Δευτέρα, δημιουργώντας ένα μακρύ Σαββατοκύριακο, επιτρέποντας έτσι στις μεξικανικές οικογένειες να ταξιδεύουν και να επισκέπτονται άλλες περιοχές του Μεξικού.

Υποχρεωτικές διακοπές

Οι παρακάτω ημερομηνίες είναι νόμιμες αργίες και είναι υποχρεωτικές ημέρες ανάπαυσης για σχολεία, τράπεζες, ταχυδρομεία και κυβερνητικά γραφεία:

Μεξικανοί εργάτες έχουν την ημέρα ελεύθερης εκλογής στις ημέρες των εκλογών. Οι ομοσπονδιακές εκλογές διεξάγονται την πρώτη Κυριακή του Ιουνίου. η ημερομηνία των κρατικών εκλογών ποικίλλει. Κάθε έξι χρόνια όταν ένας νέος πρόεδρος ορκίζεται στο γραφείο, η 1η Δεκεμβρίου είναι εθνική εορτή. (Την επόμενη φορά είναι η 1η Δεκεμβρίου 2018.)

Προαιρετικές διακοπές

Οι ακόλουθες ημερομηνίες θεωρούνται προαιρετικές διακοπές. παρατηρούνται σε μερικά, αλλά όχι σε όλα τα κράτη:

Εκτός από τις εθνικές εορτές, υπάρχουν πολλές σημαντικές δημόσιες αργίες και θρησκευτικές φιγούρες καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους, όπως για παράδειγμα η Day Flag στις 24 Φεβρουαρίου και η Ημέρα της Μητέρας στις 10 Μαΐου, δεν είναι επίσημες αργίες, αλλά γιορτάζονται ευρέως. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις διακοπές και τα γεγονότα που μπορείτε να δείτε σε ταξίδι στο Μεξικό, ανατρέξτε στον Οδηγό μας Month-by-Month του Μεξικού .