Οδηγός πόλεων της Πουέμπλα

Η Πουέμπλα της Σαραγόσα είναι η πρωτεύουσα του κράτους του Μεξικού στην Πουέμπλα. Αυτή είναι η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη του Μεξικού και είναι επίσης ένα από τα παλαιότερα της χώρας. Η πόλη έχει καλά διατηρημένη αποικιακή αρχιτεκτονική και είναι μεταξύ εκείνων που επιλέγονται από την UNESCO ως περιοχές παγκόσμιας κληρονομιάς . Η ζεστή φιλοξενία του Puebla, η χαλαρή ατμόσφαιρα, το πολύχρωμο περιβάλλον και η ξεχωριστή αποικιακή ιστορία τον καθιστούν αξιόλογο προορισμό. Βρίσκεται μόλις δύο ώρες από την πόλη του Μεξικού , ώστε να μπορεί να το επισκεφθείτε σε μια ημερήσια εκδρομή από την πρωτεύουσα του έθνους, αλλά αξίζει να μείνετε τουλάχιστον κανα δυο μέρες.

Ιστορία:

Η πόλη, που ιδρύθηκε το 1531 ως Ciudad de Los Angeles, αποτελούσε προπύργιο για τους Ισπανούς ως σημείο μεσαίας διαδρομής μεταξύ της πόλης του Μεξικού και του λιμανιού της Veracruz. Το όνομα μετατράπηκε αργότερα σε Puebla de Los Ángeles (Puebla of the Angels). Η μάχη της Puebla, στην οποία τα μεξικανικά στρατεύματα νίκησαν Γάλλους εισβολείς, έλαβε χώρα το 1862 στα Φρούρια του Loreto και της Γουαδελούπης. Η νίκη εορτάζεται ετησίως σε ολόκληρη τη χώρα και πέρα ​​από τις 5 εορτές των διακοπών . Ο στρατηγός Ιγκνάσιο Σαραγόσα ήταν στην εντολή κατά τη διάρκεια αυτής της μάχης και πέθανε σύντομα μετά. Η πόλη επανεκδόθηκε στην Puebla de Zaragoza προς τιμήν του.

Τι να δείτε και να κάνετε:

Ένα ταξίδι στην Πουέμπλα προσφέρει την ευκαιρία να εκτιμήσετε την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και τον μεξικάνικο πολιτισμό και να δοκιμάσετε τοπική κουζίνα.

Δείπνο στην Puebla:

Η Puebla είναι γνωστή στους μεξικανούς για την κουζίνα της. Τόσο το mole poblano όσο και το chiles en nogada λέγεται ότι προέρχονται από εδώ και ακόμη και τα τρόφιμα στο δρόμο είναι νόστιμα - τα chalupas είναι πολύ δημοφιλή (tortillas μίνι καλαμποκιού με το τεμαχισμένο χοιρινό κρέας, ψιλοκομμένο κρεμμύδι και κόκκινη και πράσινη σάλτσα τσίλι).

Ξενοδοχεία σε Puebla:

Υπάρχουν πολλά άνετα ξενοδοχεία στο ιστορικό κέντρο της Puebla:

Το Hotel Colonial απέχει μόλις ένα τετράγωνο από το Zocalo σε ένα πρώην μοναστήρι των Ιησουιτών. Διαβάστε κριτικές και πάρτε τιμές.

Η τοποθεσία του Hotel Royalty στο Zocalo δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Επιλέξτε μια junior σουίτα, τα κανονικά δωμάτια είναι μικρά. Διαβάστε κριτικές και πάρτε τιμές.

Το Meson Sacristia de la Compania είναι ένα πολυτελές boutique ξενοδοχείο. Διαβάστε κριτικές και πάρτε τιμές.

Αγορές στην Πουέμπλα:

Puebla είναι ένας εξαιρετικός προορισμός για ψώνια. Εδώ είναι μερικές θέσεις που θα πρέπει να ελέγξετε έξω:

Νυχτερινή ζωή Puebla:

Υπάρχουν πολλά μπαρ με ζωντανή μουσική γύρω από την Plazuela de Los Sapos. Ελέγξτε το πίνακα ανακοινώσεων εκτός του γραφείου ταξιδίων του Palacio de Gobierno για τρέχουσες εκδηλώσεις και συναυλίες.

Ημερήσια ταξίδια από την Πουέμπλα:

Cholula
Μόλις έξι μίλια (10 χλμ.) Έξω από την Πουέμπλα, μπορείτε να δείτε τη Μεγάλη Πυραμίδα Χολούλα, τη μεγαλύτερη πυραμίδα του κόσμου που ολοκληρώθηκε από την εκκλησία Virgen de Los Remedios . Cholula είναι μια μικρή πόλη ακριβώς στα περίχωρα της Puebla και εκτός από τον αρχαιολογικό χώρο και μια ανάβαση μέχρι την εκκλησία στην κορυφή της πυραμίδας, θα πρέπει επίσης να επισκεφθείτε την αγορά και να κάνετε μια βόλτα στην κεντρική πλατεία.

Africam Safari
Μια μεγάλη ποικιλία άγριων ζώων, συμπεριλαμβανομένων των λιονταριών, των τίγρεων, των καμηλοπαρδάλων, των βουβαλιών και των ρινοκεραίων, περιπλανιέται σε ημιελευθερία σε περίπου 500 στρέμματα του πάρκου Africam Safari.

Δέκα μίλια (16χλμ.) Νότια της Πουέμπλα. Τα λεωφορεία φεύγουν καθημερινά από το Puebla Zocalo. Km 16,5 Blvd. Καπάκι. Carlos Camacho Ε. Puebla (222) 281-7000

Εορτασμοί στην Πουέμπλα:

Τοποθεσία:

Βρίσκεται σε μια κοιλάδα που πλαισιώνεται από ηφαίστεια, Puebla βρίσκεται 80 μίλια (130 χλμ.) Νοτιοανατολικά της πόλης του Μεξικού σε υψόμετρο 7091 ποδιών (2149 μ.). Μπορεί να επισκεφθείτε ως ημερήσια εκδρομή από το Μεξικό, αλλά αξίζει να μείνετε λίγες μέρες.

Να πάρει εκεί και γύρω:

Μπορείτε εύκολα να ταξιδέψετε στην Puebla με λεωφορείο από την Πόλη του Μεξικού . Η γραμμή λεωφορείου Estrella Roja έχει αναχωρήσεις για την Puebla κάθε μισή ώρα από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Μεξικού . Το τελευταίο λεωφορείο της νύχτας αναχωρεί στις 12:20 π.μ. Εναλλακτικά, πάρτε το λεωφορείο από το τερματικό σταθμό TAPO του Μεξικού. Η υπηρεσία από εδώ διατίθεται μέσω των λεωφορείων Estrella Roja και ADO (Autobuses de Oriente). Ο χρόνος ταξιδιού μεταξύ Πόλη του Μεξικού και Puebla είναι περίπου 2 ώρες με λεωφορείο με λεωφορείο.

Τουριστικές πληροφορίες: