Αποκριάτικες Ημερομηνίες στο Μεξικό

Το Καρναβάλι ( "Carnaval" στα ισπανικά) γιορτάζεται κάθε άνοιξη σε διαφορετικούς προορισμούς σε όλο το Μεξικό. Λαμβάνεται την εβδομάδα πριν από την Τετάρτη της Τέρας (" miercoles de cenizas" ), η οποία σηματοδοτεί την αρχή της Σαρακοστής , την περίοδο της νηφαλιότητας πριν το Πάσχα. Οι ημερομηνίες των εορτασμών μπορεί να ποικίλλουν λίγο από τον προορισμό στον προορισμό, αλλά πραγματοποιούνται πάντα πριν την Τετάρτη της τέφρας. Οι καρναβαλικές γιορτές φτάνουν στο αποκορύφωμα την προηγούμενη μέρα, η οποία μπορεί να αναφέρεται ως Mardi Gras , "Fat Tuesday" ή " Martes de Carnaval" .

Οι ημερομηνίες του Καρναβαλιού ποικίλλουν από έτος σε έτος, γενικά μειώνονται τον Φεβρουάριο, αλλά περιστασιακά τον Μάρτιο.

Η ημερομηνία καθορίζεται από την ημερομηνία του Πάσχα, η οποία πραγματοποιείται την πρώτη Κυριακή μετά την πρώτη πανσέληνο που συμβαίνει στην ή μετά την άνοιξη (γνωστή και ως άνοιξη) ισημερία. Αμέτρησε έξι εβδομάδες πριν από το Πάσχα για να βρεις την ημερομηνία για την Τέταρτη Πέμπτη, και το καρναβάλι πραγματοποιείται την προηγούμενη εβδομάδα. Δεδομένου ότι όλα αυτά είναι αρκετά περίπλοκα, έχουμε δημοσιεύσει τις παρακάτω ημερομηνίες για εύκολη αναφορά.

Αυτές είναι οι ημερομηνίες του Καρναβαλιού για τα επόμενα χρόνια:

Μάθετε πότε γιορτάζεται η Μεγάλη Εβδομάδα (Semana Santa) στο Μεξικό .

Περισσότερα για το Carnaval: