Παρακολούθηση απώλειας ιδιοκτησίας στη δημόσια διαμετακόμιση του Λονδίνου

Η μεταφορά στο Λονδίνο (TfL) βρίσκει πάνω από 220.000 κομμάτια χαμένου ακινήτου κάθε χρόνο σε λεωφορεία, σωληνώσεις, ταξί, τρένα, τραμ και σταθμούς. Εάν έχετε χάσει κάτι ενώ ταξιδεύετε στο Λονδίνο, πώς μπορείτε να προσπαθήσετε να το διεκδικήσετε πίσω;

Τα λεωφορεία, τα υπερυψωμένα τρένα και το σωλήνα

Τα ακίνητα που βρίσκονται στα λεωφορεία, το London Overground (τρένα) ή ο σωλήνας μπορούν να κρατηθούν τοπικά για λίγες μέρες πριν αποσταλούν στο Γραφείο Lost Property της TfL.

Η ιδιοκτησία συνήθως φτάνει στο γραφείο στην οδό Baker μεταξύ δύο και επτά ημερών μετά την απώλεια.

Αν έχετε χάσει την ιδιοκτησία σας τις τελευταίες δύο ημέρες, μπορείτε να τηλεφωνήσετε ή να επισκεφτείτε τον αντίστοιχο σταθμό λεωφορείων ή το γκαράζ ή τον συγκεκριμένο σταθμό όπου χάσατε την ιδιοκτησία σας.

DLR

Τα ακίνητα που χάνονται στο Docklands Light Railway φυλάσσονται στο Security Hut στο γραφείο DLR στο σταθμό Poplar. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το γραφείο 24 ώρες το 24ωρο στο +44 (0) 20 7363 9550. Η χαμένη ιδιοκτησία κρατείται εδώ για 48 ώρες, μετά από αυτή την περίοδο διαβιβάζεται στη συνέχεια στο Γραφείο Lost Property της TfL.

Ταξί

Τα ακίνητα που βρέθηκαν στα ταξί του Λονδίνου (μαύρες καμπίνες) παραδίδονται σε αστυνομικό τμήμα από τον οδηγό πριν μεταφερθούν στο γραφείο Lost Property της TfL. Η ιδιοκτησία μπορεί να διαρκέσει έως και επτά ημέρες για να φτάσει όταν αποστέλλεται από αστυνομικούς σταθμούς.

Αναφορά σε απευθείας σύνδεση

Για οποιαδήποτε στοιχεία που αποστέλλονται στο γραφείο απώλειας ιδιοκτησίας της TfL, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρονική φόρμα ιδιοκτησίας του TfL, για να μάθετε αν βρέθηκε το ακίνητό σας.

Κατά την αναφορά χαμένης περιουσίας, παρέχετε λεπτομερή περιγραφή του στοιχείου ή των αντικειμένων. Λόγω του μεγάλου όγκου ερωτημάτων, θα πρέπει να συμπεριλάβετε τυχόν μοναδικά χαρακτηριστικά παρά να δώσετε μια γενική περιγραφή όπως "σύνολο κλειδιών", καθώς αυτό θα εξασφαλίσει ότι η έρευνά σας έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας. Τα ερωτήματα κινητού τηλεφώνου απαιτούν είτε έναν αριθμό κάρτας SIM ή έναν αριθμό IMEI, ο οποίος μπορεί να ληφθεί από τον παροχέα του χρόνου ομιλίας σας.

Για τα ακίνητα που χάνονται στις ποτάμιες υπηρεσίες, τα τραμ, τα πούλμαν ή στα minicabs, επικοινωνήστε απευθείας με τον χειριστή.

Επισκεφτείτε το γραφείο ιδιοτήτων του TfL Lost

Τα ερωτηματολόγια απώλειας περιουσίας κρατούνται για περίοδο 21 ημερών από την υποβληθείσα ημερομηνία απώλειας. Όλες οι ερωτήσεις θα απαντηθούν κατά πόσο ήσαν επιτυχείς. Αν ακολουθήσετε μια έρευνα, βεβαιωθείτε ότι ο χειριστής γνωρίζει την αρχική σας έρευνα.

Αν παίρνετε ακίνητο για ένα άλλο πρόσωπο, η γραπτή εξουσιοδότηση θα απαιτείται. Η προσωπική ταυτοποίηση θα απαιτείται σε όλες τις περιπτώσεις συλλογής περιουσιακών στοιχείων.

TfL Lost Office Property
200 Baker Street
Λονδίνο
NW1 5RZ

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, επιβάλλονται χρεώσεις για την επανένωση των χαμένων ακινήτων με τους ιδιοκτήτες. Οι χρεώσεις κυμαίνονται από £ 1 έως £ 20 ανάλογα με το είδος. Για παράδειγμα, μια ομπρέλα θα χρεώνεται με £ 1 και έναν φορητό υπολογιστή £ 20.

Τα χαμένα ακίνητα κρατούνται για τρεις μήνες από την ημερομηνία της απώλειας. Μετά από αυτό, απορρίπτονται τα μη ζητηθέντα αντικείμενα. Οι περισσότεροι δίδονται σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς, αλλά δημοπρατούνται με υψηλότερη αξία, τα έσοδα των οποίων πηγαίνουν προς το κόστος εκτέλεσης της υπηρεσίας απώλειας ακινήτων. Κανένα κέρδος δεν γίνεται.

Πώς έχασαν αυτό;

Ένα γεμιστό ψαροτούφεκο, ανθρώπινα κρανία, εμφυτεύματα στήθους και μια χορτοκοπτική μηχανή είναι μερικά μόνο από τα ασυνήθιστα αντικείμενα που έχει πάρει το γραφείο Lost Property με τα χρόνια.

Αλλά το πιο ασυνήθιστο στοιχείο για να φτάσετε στο TfL Lost Property Office πρέπει να είναι ένα φέρετρο. Τώρα, πώς θα το ξεχάσετε ;!

Τα πιο συνηθισμένα αντικείμενα που βρέθηκαν στις δημόσιες συγκοινωνίες στο Λονδίνο είναι τα κινητά τηλέφωνα, οι ομπρέλες, τα βιβλία, οι τσάντες και τα είδη ένδυσης. Τα ψεύτικα δόντια είναι επίσης εκπληκτικά κοινά.