Λονδίνο στο ποδόσφαιρο-τρελός Μάντσεστερ με τρένο, λεωφορείο και αυτοκίνητο και αέρα

Ταξιδιωτικές οδηγίες London to Manchester

Χιλιάδες ταξιδιώτες πραγματοποιούν καθημερινά το ταξίδι 202 μιλίων στο Μάντσεστερ-Λονδίνο. Η πόλη γίνεται γρήγορα η πρωτεύουσα της Βόρειας Αγγλίας. Έχει μια ζωντανή μουσική σκηνή, πάνω από εκατό χιλιάδες πανεπιστημιακούς φοιτητές σε τέσσερα διαφορετικά πανεπιστήμια και είναι η έδρα του αθλητικού καταστήματος του BBC. Είναι επίσης το σπίτι σε δύο μεγάλες ομάδες ποδοσφαίρου Premiership, Manchester United και Manchester City.

Τον Μάιο του 2017, το Manchester Arena, η σημαντικότερη ποπ μουσική και ο χώρος διασκέδασης της πόλης, βομβαρδίστηκε μετά από μια συναυλία Arianna Grande, σκοτώνοντας 22 και τραυματίζοντας 250. Η αρένα συνδέεται με το σταθμό Manchester Victoria, ένα σημαντικό τερματικό σταθμό για τα τρένα στα βόρεια , Λιντς, Νιούκασλ) και το ταξίδι με τρένο στον εν λόγω σταθμό διακόπηκε για περίπου 10 ημέρες. Οι υπηρεσίες τρένου είναι τώρα πίσω στο κανονικό και υπάρχουν περισσότερα καλά νέα από το Manchester Arena, το οποίο αναμένει να ανοίξει για το πλήρες πρόγραμμα γεγονότων μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου 2017.

Περισσότερα για το Μάντσεστερ

Πώς να φτάσετε στο Μάντσεστερ

Με το τρένο

Τα τρένα φεύγουν για το σταθμό Manchester Piccadilly του σταθμού London Euston κάθε 15 με 20 λεπτά όλη την ημέρα. Το ταξίδι διαρκεί περίπου 2 ώρες και 20 λεπτά με ταξίδι μετ 'επιστροφής, εκ των προτέρων εκτός ναύλων, ξεκινώντας από £ 44 όταν αγοράζονται εκ των προτέρων ως 2 εισιτήρια μονής κατεύθυνσης εκτός αιχμής (οι ναύλοι αυτοί ελέγχθηκαν στα τέλη του 2017, αλλά οι ναύλοι αλλάζουν συχνά, καλύτερα να ελέγξετε τον Εθνικό Προγραμματιστή Ταξιδιών για τις Ερωτήσεις του Σιδηροδρόμου πιο κοντά στο χρόνο που θέλετε να ταξιδέψετε.)

Ταξιδιωτικές συμβουλές του Ηνωμένου Βασιλείου Οι φθηνότεροι ναύλοι τρένων είναι αυτοί που ορίζονται ως "Advance" - πόσο μπροστά εξαρτάται από το ταξίδι, καθώς οι περισσότερες εταιρείες σιδηροδρόμων προσφέρουν εκ των προτέρων ναύλους σε βάση προτεραιότητας. Τα εισιτήρια Advance πωλούνται συνήθως ως μονόδρομο ή "ενιαία" εισιτήρια. Είτε αγοράζετε εισιτήρια προκαταβολής, συγκρίνετε πάντα την τιμή "ενιαίας" τιμής εισιτηρίου με την τιμή "επιστροφής", καθώς είναι συχνά φθηνότερο να αγοράσετε δύο εισιτήρια αντί για ένα εισιτήριο μετ 'επιστροφής.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει προσεκτικά τα χρονοδιαγράμματα. Επειδή τόσοι πολλοί επιχειρηματίες ταξιδεύουν στο Μάντσεστερ για την ημέρα, τα πρώτα τρένα προσελκύουν τους υψηλότερους ναύλους. Μπορεί να σημαίνει τη διαφορά μεταξύ της καταβολής £ 22 και £ 175 σε κάθε τρόπο. Αργότερα τα τρένα είναι φθηνότερα.

Με λεωφορείο

Υπάρχουν συχνά ταξίδια με λεωφορεία μεταξύ του σταθμού Victoria Coach Station του Λονδίνου και του σταθμού Manchester Central Coach κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το ταξίδι διαρκεί από 4 1/2 έως 6 1/2 ώρες και κοστίζει μεταξύ £ 11.50 και £ 39.50 κάθε φορά. Οι υπηρεσίες λεωφορείου μπορούν να κρατηθούν online. Υπάρχει συνήθως ένα τέλος κράτησης £ 1.

Λόγω της διάρκειας του ταξιδιού αυτού του λεωφορείου, η μετάβαση εκεί και πάλι την ίδια μέρα με λεωφορείο ή πούλμαν δεν είναι πραγματικά πρακτική. Εάν πρόκειται για τον επιλεγμένο σας τρόπο ταξιδιού, μια διανυκτέρευση είναι ίσως η καλύτερη ιδέα.

UK Travel Tip Η National Express προσφέρει ένα περιορισμένο αριθμό διαφημιστικών εισιτηρίων "funfare" που είναι πολύ φθηνά (£ 6.50 για ναύλο £ 39.00, για παράδειγμα). Αυτά μπορούν να αγοραστούν μόνο σε απευθείας σύνδεση και συνήθως δημοσιεύονται στον ιστότοπο ένα μήνα έως λίγες εβδομάδες πριν από το ταξίδι. Για να τα βρείτε, επισκεφτείτε το National Express Fare Finder. Χρησιμοποιήστε το για να βρείτε τους χαμηλότερους ναύλους και τις αποκλειστικές προσφορές online. Η σελίδα έχει ένα ηλεκτρονικό ημερολόγιο που δείχνει διαφορετικούς ναύλους για διαφορετικές ημέρες της εβδομάδας. Εάν μπορείτε να είστε ευέλικτοι με τα ταξιδιωτικά σας σχέδια, μπορείτε να εξοικονομήσετε πολλά χρήματα.

Με το αυτοκίνητο

Το Μάντσεστερ βρίσκεται 202 μίλια βορειοδυτικά του Λονδίνου μέσω των αυτοκινητοδρόμων M1, M6 και M56. Χρειάζονται περίπου 4 ώρες οδήγησης.

Λόγω των οδικών έργων στο Μ1 (το 2017), οι προσεγγίσεις στο Μάντσεστερ μπορούν να γίνουν πολύ συγκλονισμένες κατά την ώρα αιχμής και κατά τις τυχαίες και απρόβλεπτες ώρες της ημέρας. Αυτό μπορεί πραγματικά να προσθέσει ώρες προφυλακτήρα σε κυκλοφορία προφυλακτήρα σε ένα ταξίδι. Και μόλις φτάσετε στην πόλη, το πάρκινγκ μπορεί να είναι ακριβό. Λάβετε επίσης υπόψη ότι η βενζίνη, που ονομάζεται βενζίνη στο Ηνωμένο Βασίλειο, πωλείται από το λίτρο (λίγο περισσότερο από ένα τετραγωνικό μέτρο) και η τιμή μπορεί να είναι μεταξύ $ 1.50 και $ 2 ένα τετραγωνικό.

Από τον αέρα

Επειδή τόσοι πολλοί επιχειρηματίες ταξιδεύουν μεταξύ Λονδίνου και Μάντσεστερ, το αεροπορικό ταξίδι μπορεί να είναι μια πρακτική εναλλακτική λύση. Η British Airways πετά στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ από το Λονδίνο Χίθροου ή το αεροδρόμιο του Λονδίνου. Η πτήση διαρκεί περίπου μια ώρα και, τον Σεπτέμβριο του 2017, πτήσεις ήταν διαθέσιμες για £ 120 round-trip.