Απαιτήσεις πιστοποιητικού γέννησης για αιτήσεις Passport των ΗΠΑ

Ποιοι υποψήφιοι διαβατηρίων πρέπει να παρουσιάζουν την απόδειξη της ιθαγένειας;

Πρώτοι αιτούντες διαβατήριο, ανήλικοι ηλικίας κάτω των 16 ετών, αιτούντες των οποίων το προηγούμενο διαβατήριο εκδόθηκε πριν από την ηλικία των 16 ετών, αιτούντες που έχουν αλλάξει το όνομά τους (με γάμο ή με άλλο τρόπο), αιτούντες των οποίων το τελευταίο διαβατήριο εκδόθηκε πριν από περισσότερα από 15 χρόνια, η αίτηση να αντικατασταθεί ένα χαμένο, κλεμμένο ή κατεστραμμένο διαβατήριο πρέπει να υποβάλει αίτηση για προσωπικά διαβατήριά του και να παρουσιάσει την απόδειξη της ιθαγένειας την εποχή εκείνη.

Ένα έγκυρο διαβατήριο των ΗΠΑ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως απόδειξη της ιθαγένειας. Για τους αιτούντες που δεν διαθέτουν έγκυρο διαβατήριο, το πιστοποιητικό γέννησης είναι η προτιμώμενη απόδειξη της ιθαγένειας.

Πόσο μακριά πρέπει να υποβάλλω αίτηση για το διαβατήριό μου;

Πρέπει να υποβάλετε αίτηση για το διαβατήριό σας μόλις αποφασίσετε να ταξιδέψετε στο εξωτερικό. Μπορεί να σας χρειαστεί αρκετός χρόνος για να συγκεντρώσετε τα απαιτούμενα έγγραφα και να πάρετε ένα ραντεβού για αίτηση διαβατηρίου. Εφαρμόζοντας νωρίς θα σας εξοικονομήσει χρήματα, καθώς δεν θα χρειαστεί να πληρώσετε για ταχεία επεξεργασία.

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για τη χρήση του πιστοποιητικού γέννησής μου ως απόδειξη της ιθαγένειας;

Την 1η Απριλίου 2011, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ άλλαξε τις απαιτήσεις για τα πιστοποιητικά γέννησης που χρησιμοποιούνται ως απόδειξη της ιθαγένειας για αιτήσεις διαβατηρίου.

Όλα τα πιστοποιημένα πιστοποιητικά γέννησης που υποβάλλονται ως απόδειξη της ιθαγένειας πρέπει τώρα να περιλαμβάνουν τα πλήρη ονόματα των γονέων σας. Επιπλέον, το πιστοποιητικό γέννησης πρέπει να περιλαμβάνει το πλήρες όνομα του αιτούντος διαβατήριο, την ημερομηνία και τον τόπο γέννησής του, την υπογραφή του καταχωρητή, την ημερομηνία έκδοσης του πιστοποιητικού γέννησης και μια πολύχρωμη, ανάγλυφη, ανυψωμένη ή εντυπωμένη σφραγίδα από την αρχή έκδοσης του πιστοποιητικού γέννησης.

Η ημερομηνία έκδοσης του πιστοποιητικού γέννησής σας πρέπει να είναι εντός ενός έτους από τη γέννησή σας. Το πιστοποιητικό γέννησης πρέπει να είναι πρωτότυπο. Δεν θα γίνονται δεκτά φωτοαντίγραφα. Δεν θα γίνονται δεκτά τα αντίγραφα συμβολαιογραφικών εγγράφων.

Τι εάν το πιστοποιητικό γέννησής μου δεν πληροί τις απαιτήσεις του κρατικού τμήματος;

Εάν το πιστοποιητικό γέννησής σας δεν πληροί αυτές τις απαιτήσεις και επιθυμείτε να υποβάλετε αίτηση για διαβατήριο στο Ηνωμένο Βασίλειο, μπορείτε να υποβάλετε άλλη πρωταρχική απόδειξη περί υπηκοότητας, συμπεριλαμβανομένου του πιστοποιητικού πολιτογράφησης, πιστοποιητικού υπηκοότητας ή Προξενικής Έκθεσης Γέννησης στο Εξωτερικό ή Πιστοποίησης Έκθεσης Γέννησης, ένα έγγραφο που εκδίδεται από αμερικανική πρεσβεία ή προξενείο όταν ένα παιδί γεννιέται εκτός των ΗΠΑ σε έναν γονέα που είναι Αμερικανός πολίτης.

Τι εάν δεν έχω πιστοποιητικό γέννησης;

Μπορείτε επίσης να υποβάλετε δευτερεύουσα απόδειξη της ιθαγένειας εάν το πιστοποιητικό γέννησής σας δεν πληροί τις απαιτήσεις του Υπουργείου Εξωτερικών ή εάν δεν έχετε πιστοποιητικό γέννησης. Τα έγγραφα που υποβάλετε πρέπει να περιλαμβάνουν το πλήρες όνομά σας και την ημερομηνία και τον τόπο γέννησης. Εάν είναι δυνατόν, υποβάλετε έγγραφα που δημιουργήθηκαν πριν από την ηλικία των έξι ετών.

Είδη δευτερευουσών εγγράφων απόδειξης ιθαγένειας

Πρέπει να παρέχετε στο Υπουργείο Εξωτερικών τουλάχιστον δύο από αυτές τις τέσσερις δευτερεύουσες αποδείξεις των εγγράφων υπηκοότητας.

Ένα καθυστερημένο πιστοποιητικό γέννησης, το οποίο εκδίδεται περισσότερο από ένα έτος μετά τη γέννησή σας, το οποίο φέρει είτε τις υπογραφές των γονέων σας είτε την υπογραφή του συνοδού σας και περιλαμβάνει έναν κατάλογο των εγγράφων που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία του.

Μια επιστολή μη καταγεγραμμένη και επισήμως σφραγισμένη από ένα γραμματέα στην κατάσταση γέννησής σας. (Μια επιστολή χωρίς καταχώριση περιλαμβάνει το όνομά σας, την ημερομηνία γέννησής σας, τις πληροφορίες αναζήτησης για τη γέννηση και μια δήλωση ότι οι αναζητήσεις δημόσιων αρχείων δεν οδήγησαν στη θέση του πιστοποιητικού γέννησής σας).

Μια συμβολαιογραφημένη ένορκη δήλωση ( δελτίο κρατικού τμήματος DS-10 ) από παλαιότερο συγγενή αίματος ή τον γιατρό που παρακολούθησε τη γέννησή σας, βεβαιώνοντας την ημερομηνία και τον τόπο της γέννησής σας.

Έγγραφα από την πρώιμη παιδική σας ηλικία, κατά προτίμηση περισσότερα από ένα, όπως:

Αυτά τα δευτερεύοντα έγγραφα θα παρέχουν στο Υπουργείο Εξωτερικών ένα σαφές αρχείο της ιθαγένειάς σας.

Τι θα συμβεί με τα έγγραφα που υποβάλλονται με την εφαρμογή Passport μου;

Το προσωπικό του γραφείου διαβατηρίου θα παραλάβει την αίτησή σας, φωτογραφία διαβατηρίου, πιστοποιητικό γέννησης ή άλλη απόδειξη υπηκοότητας, αντίγραφο της κυβερνητικής σας ταυτότητας και τέλους διαβατηρίου και θα υποβάλει όλα αυτά τα στοιχεία στο Υπουργείο Εξωτερικών για επεξεργασία. Τα πιστοποιητικά γέννησής σας ή τα έγγραφα απόδειξης της υπηκοότητας θα σας επιστραφούν μέσω ταχυδρομείου. Μπορείτε να λάβετε το διαβατήριό σας σε ξεχωριστή αλληλογραφία ή το διαβατήριό σας και τα έγγραφα μπορεί να φτάσουν μαζί.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.