Πώς να βρείτε το πλησιέστερο γραφείο διαβατηρίων των ΗΠΑ

Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για το διαβατήριό σας μέσω αλληλογραφίας;

Ενώ οι ταξιδιώτες που ανανεώνουν τα διαβατήριά τους μπορούν να το κάνουν ταχυδρομικώς, οι αιτούντες για πρώτη φορά και τα ανήλικα παιδιά δεν μπορούν.

Εάν υποβάλλετε αίτηση για το πρώτο διαβατήριό σας, θα πρέπει να εμφανίσετε αυτοπροσώπως σε γραφείο διαβατηρίου, επίσημα γνωστό ως εγκατάσταση αποδοχής διαβατηρίου, να προσκομίσετε την απόδειξη ταυτότητας και ιθαγένειας σε έναν πράκτορα διαβατηρίου και να ορκιστεί ότι οι πληροφορίες που παρέχονται στο διαβατήριο η εφαρμογή είναι αληθής και σωστή.

Πρέπει επίσης να υποβάλετε αίτηση για το αμερικανικό διαβατήριό σας αν είστε ανήλικο παιδί κάτω των 16 ετών, εφήβος 16 ή 17 ετών ή χρειάζεστε ένα διαβατήριο σε βιασύνη. Και οι δύο γονείς πρέπει να πάνε με το μικρό παιδί τους στη μονάδα αποδοχής διαβατηρίου. Εάν ένας γονέας δεν μπορεί να είναι παρών, πρέπει να συμπληρώσει ένα Έντυπο Συμφωνίας DS-3053, να το γνωστοποιήσει και να το στείλει στον γονέα που πηγαίνει στη διευκόλυνση αποδοχής διαβατηρίου.

Πώς να βρείτε μια αμερικανική διευκόλυνση αποδοχής διαβατηρίων

Η εύρεση μιας υπηρεσίας αποδοχής διαβατηρίου ΗΠΑ είναι τόσο απλή όσο συμπληρώνετε ένα ηλεκτρονικό κουτί αναζήτησης χρησιμοποιώντας τον ταχυδρομικό σας κωδικό ή την πόλη και το κράτος. Το Υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης έχει δημιουργήσει ένα Διαδικτυακό Πλαίσιο Αναγνώρισης Διευκόλυνσης Αναζήτησης για να σας βοηθήσει να εντοπίσετε το πλησιέστερο γραφείο διαβατηρίου σας.

Μπορεί να χρειαστεί να κλείσετε ραντεβού για να υποβάλετε αίτηση για το διαβατήριό σας, ειδικά αν σκοπεύετε να υποβάλετε αίτηση σε ένα πολυάσχολο ταχυδρομείο. Ορισμένοι αιτούντες (συμπεριλαμβανομένου αυτού του συγγραφέα) επιλέγουν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία αίτησης διαβατηρίου σε μια εγκατάσταση αποδοχής διαβατηρίου που δεν βρίσκεται κοντά στο σπίτι τους, ίσως σε διακοπές, διότι είναι λιγότερο αγχωτικό να επισκεφτείτε μια ήσυχη εγκατάσταση αποδοχής διαβατηρίου παρά να προγραμματίσετε ένα ραντεβού σε ένα πολυάσχολο.

Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για αμερικανικό διαβατήριο σε οποιαδήποτε εγκατάσταση αποδοχής διαβατηρίου, ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας σας. οι απαιτήσεις εφαρμογής είναι οι ίδιες σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πού να πάτε αν χρειαστείτε ταχεία υπηρεσία διαβατηρίων

Εάν χρειάζεστε το διαβατήριό σας σε δύο εβδομάδες ή λιγότερο ή εάν πρέπει να υποβάλετε αίτηση για ξένη θεώρηση εντός των επόμενων τεσσάρων εβδομάδων, θα πρέπει να μεταβείτε στο πλησιέστερο γραφείο περιφερειακού διαβατηρίου του Υπουργείου Εξωτερικών και να υποβάλετε αυτοπροσώπως αίτηση για το νέο διαβατήριό σας.

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ διατηρεί στον ιστότοπό του έναν κατάλογο γραφείων διαβατηρίων. Αυτός ο κατάλογος περιλαμβάνει συνδέσμους προς κάθε μεμονωμένο Οργανισμό Διαβατηρίων.

Το πρώτο σας βήμα θα πρέπει να είναι η επίσκεψη στον ιστότοπο της Υπηρεσίας Passport που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε, καθώς κάθε υπηρεσία έχει συγκεκριμένες διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσετε. Θα χρειαστεί να καλέσετε την υπηρεσία Passport που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε και να κλείσετε ραντεβού. Όταν έρχεται η ημέρα ραντεβού, φέρτε τον αριθμό ραντεβού, τα έντυπα αίτησης διαβατηρίου, τις φωτογραφίες, τα πρωτότυπα δικαιολογητικά και τις απαιτούμενες αμοιβές. Πρέπει να προσκομίσετε αποδείξεις σχετικά με τα επερχόμενα διεθνή ταξίδια σας, όπως εισπράξεις εισιτηρίων ή συμβάσεις κρουαζιέρας. Αναμείνετε να καταβάλετε μια ταχεία χρέωση υπηρεσιών (επί του παρόντος $ 60) επιπλέον των κανονικών τελών αιτήσεων διαβατηρίου.

Εάν αντιμετωπίζετε επείγουσα κατάσταση ζωής ή θανάτου ή πρέπει να μεταβείτε αμέσως σε άλλη χώρα, μπορείτε να ζητήσετε την παραλαβή κλήσης Will. Θα μπορείτε να επιστρέψετε στον Οργανισμό Passport σε καθορισμένη ημερομηνία για να παραλάβετε το νέο διαβατήριό σας. Η ημερομηνία και η ώρα παραλαβής θα εξαρτηθούν από τα ταξιδιωτικά σας σχέδια.

Πώς να υποβάλετε αίτηση για διαβατήριο όταν είστε στο εξωτερικό

Εάν ζείτε στο εξωτερικό, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για διαβατήριο στην πλησιέστερη αμερικανική πρεσβεία ή προξενείο. Οι διαδικασίες υποβολής αιτήσεων διαφέρουν για κάθε προξενείο και πρεσβεία.

Δεν μπορείτε να πάρετε ταχεία διαβατήριο από αμερικανικό προξενείο ή πρεσβεία, παρόλο που ενδέχεται να έχετε τη δυνατότητα να αποκτήσετε διαβατήριο έκτακτης ανάγκης περιορισμένης διάρκειας εάν η πρεσβεία ή το προξενείο είναι διατεθειμένο να εκδώσει ένα με βάση τις ταξιδιωτικές σας συνθήκες.

Αναμείνετε να πληρώσετε για το διαβατήριό σας σε μετρητά αν κάνετε αίτηση στο εξωτερικό. Ορισμένες πρεσβείες και προξενεία μπορούν να δεχθούν πιστωτικές κάρτες, αλλά πολλοί δεν το κάνουν. Συμβουλευτείτε την ιστοσελίδα της πλησιέστερης πρεσβείας ή του προξενείου σας για πληροφορίες πριν ξεκινήσετε να συμπληρώνετε τα έντυπα.