Υποβολή αίτησης για το Αμερικανικό σας Διαβατήριο

Χρειάζομαι ένα για να πάρω ένα διαβατήριο;

Εάν είστε Αμερικανός πολίτης που σχεδιάζει να ταξιδέψει έξω από τις Ηνωμένες Πολιτείες αεροπορικώς, θα χρειαστείτε ένα αμερικανικό διαβατήριο για να επιστρέψετε στην πατρίδα σας. Αν ταξιδεύετε σε γη στον Καναδά, το Μεξικό ή τα νότια, θα χρειαστείτε ένα διαβατήριο για να επιστρέψετε στις ΗΠΑ. Οι πολίτες των ΗΠΑ πρέπει να προσκομίσουν έγκυρο διαβατήριο για να εισέλθουν στις περισσότερες χώρες, αν και μερικοί θα δεχτούν ένα αναγνωριστικό φωτογραφίας που έχει εκδοθεί από το κράτος και ένα επικυρωμένο αντίγραφο του πιστοποιητικού γέννησής σας για είσοδο.

Μπορεί να θέλετε να υποβάλετε αίτηση για κάρτα διαβατηρίου αντί για το παραδοσιακό βιβλίο διαβατηρίου, εάν ταξιδεύετε μόνο για τη Βερμούδα, την Καραϊβική, τον Καναδά και το Μεξικό δια θαλάσσης ή γης. Η κάρτα διαβατηρίου κοστίζει λιγότερο από το παραδοσιακό βιβλίο διαβατηρίου και είναι ευκολότερη στη μεταφορά, αλλά δεν ισχύει για αεροπορικά ταξίδια ή για ταξίδια σε άλλους διεθνείς προορισμούς.

Πότε πρέπει να υποβάλω αίτηση;

Αίτηση για το διαβατήριό σας νωρίς. Το Υπουργείο Εξωτερικών εκτιμά ότι θα χρειαστούν έξι έως οκτώ εβδομάδες για να διεκπεραιωθεί η αίτηση διαβατηρίου. Μπορείτε να ανανεώσετε τα διαβατήρια με αλληλογραφία, αλλά θα χρειαστεί να υποβάλετε προσωπική αίτηση για να αποκτήσετε το πρώτο διαβατήριό σας.

Πού μπορώ να υποβάλω αίτηση για το Αμερικανικό Διαβατήριο μου;

Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για το διαβατήριό σας σε πολλά ταχυδρομεία, επιλεγμένα περιφερειακά ομοσπονδιακά κτίρια και σε ορισμένα γραφεία δικαστηρίων. Ο ευκολότερος τρόπος να βρείτε τη πλησιέστερη υπηρεσία αποδοχής αιτήσεων διαβατηρίου είναι να μεταβείτε στη σελίδα αναζήτησης του σταθμού αποδοχής διαβατηρίου του Υπουργείου Εξωτερικών και να αναζητήσετε με ταχυδρομικό κώδικα.

Η φόρμα αναζήτησης σάς επιτρέπει να επιλέξετε τοποθεσίες πρόσβασης με μειονεκτήματα και να βρείτε κοντινές τοποθεσίες όπου μπορείτε να έχετε φωτογραφίες διαβατηρίου.

Μπορείτε να λάβετε φόρμες αίτησης διαβατηρίου, να συμπληρώσετε και να εκτυπώσετε ένα ηλεκτρονικό έντυπο και να μάθετε ποια έγγραφα θα χρειαστείτε για να φέρετε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών. Τα έγγραφα που πρέπει να παρέχετε ποικίλλουν ανάλογα με τη μορφή που χρησιμοποιείτε.Τυπικά, οι Αμερικανοί πολίτες πρέπει να προσκομίσουν πιστοποιημένο αντίγραφο πιστοποιητικού γέννησης ή έγκυρο διαβατήριο των ΗΠΑ ως απόδειξη της ιθαγένειας.

Οι απαιτήσεις ποικίλλουν για τους πολίτες χωρίς πιστοποιητικά γέννησης και πολιτογραφημένους πολίτες. Θα χρειαστείτε επίσης ένα αναγνωριστικό φωτογραφίας που έχει εκδοθεί από την κυβέρνηση, όπως άδεια οδήγησης.

Αφού έχετε επιλέξει τη δυνατότητα αποδοχής της αίτησής σας και έχετε οργανώσει τις εργασίες σας, καλέστε για να προγραμματίσετε ένα ραντεβού με αίτηση διαβατηρίου. Οι περισσότερες εγκαταστάσεις αποδοχής έχουν περιορισμένες ώρες εφαρμογής. μπορείτε να διαπιστώσετε ότι οι συναντήσεις κρατούνται μία εβδομάδα ή δύο μπροστά. Ορισμένες εγκαταστάσεις αποδοχής διαβατηρίου δέχονται αιτούντες περιπάτου. συνήθως τα ταχυδρομεία απαιτούν ραντεβού, ενώ τα δικαστήρια μπορούν να δέχονται περιπάτους. Θα χρειαστεί να φέρετε φωτογραφίες διαβατηρίου και απόδειξη της ιθαγένειας σε αυτό το ραντεβού.

Πρέπει να δώσετε τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης στην αίτησή σας διαβατηρίου ή να υποβάλετε πρόστιμο ύψους $ 500, το οποίο επιβάλλεται από το IRS. Χωρίς αριθμό κοινωνικής ασφάλισης, η αίτησή σας δεν μπορεί να υποβληθεί σε επεξεργασία.

Αν σκοπεύετε να ταξιδεύετε συχνά, ζητήστε ένα βιβλίο διαβατηρίου 52 σελίδων. Από την 1η Ιανουαρίου 2016, το Υπουργείο Εξωτερικών δεν θα προσθέσει πλέον επιπλέον σελίδες στα διαβατήρια, οπότε όταν εξαντλούμε σελίδες, θα πρέπει να αποκτήσετε νέο διαβατήριο.

Τι γίνεται με τις φωτογραφίες του Passport;

Τα γραφεία της ΑΑΑ λαμβάνουν φωτογραφίες διαβατηρίου για μέλη και μη μέλη. Ορισμένα γραφεία διαβατηρίων προσφέρουν υπηρεσίες φωτογράφησης.

Μπορείτε επίσης να έχετε φωτογραφίες που έχετε τραβήξει σε καταστήματα "μεγάλου κουτιού" που διαθέτουν στούντιο φωτογραφίας, ακόμα και σε πολλά φαρμακεία. Εάν διαθέτετε ψηφιακή φωτογραφική μηχανή και εκτυπωτή φωτογραφιών, μπορείτε επίσης να τραβήξετε φωτογραφίες από το διαβατήριό σας στο σπίτι. Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε προσεκτικά τις απαιτήσεις του Υπουργείου Εξωτερικών.

Τι συμβαίνει αν αποχωρώ σύντομα;

Αν αναχωρείτε σε λιγότερο από έξι εβδομάδες, μπορείτε να πληρώσετε επιπλέον χρέωση για να επισπεύσετε την αίτησή σας. Αναμείνετε να λάβετε το διαβατήριό σας σε δύο έως τρεις εβδομάδες. Εάν βρίσκεστε σε μια πραγματική βιασύνη - αναχωρώντας σε δύο εβδομάδες ή λιγότερο - και έχετε ήδη αγοράσει εισιτήρια, μπορείτε να κλείσετε ραντεβού σε ένα από τα 13 περιφερειακά κέντρα επεξεργασίας, που βρίσκονται συνήθως σε ομοσπονδιακά κτίρια και να υποβάλλετε αίτηση για το διαβατήριό σας αυτοπροσώπως. Θα χρειαστεί να φέρετε έντυπη απόδειξη της επικείμενης αναχώρησής σας. Ρωτήστε τι πρέπει να κάνετε όταν κάνετε το ραντεβού σας.

Σε μια κατάσταση ζωής ή θανάτου, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση διαβατηρίου προσωπικά στο κοντινότερο πρακτορείο διαβατηρίων σας και να την λάβετε αμέσως. Πρέπει να τεκμηριώσετε την κατάστασή σας όταν υποβάλετε αίτηση. Καλέστε (877) 487-2778 για να κλείσετε ραντεβού.