Πώς να φτάσετε από τη Μαδρίτη στη Γρανάδα με λεωφορείο, αυτοκίνητο, τρένο και αεροπλάνο

Η πρωτεύουσα της Ισπανίας, Μαδρίτη, είναι μια πόλη με πλούσια ευρωπαϊκή τέχνη και διάσημους προορισμούς όπως το πάρκο Buen Retiro, το Βασιλικό Παλάτι και το Plaza Mayor. Οι δύο πιο δημοφιλείς προορισμοί για να ταξιδέψετε από τη Μαδρίτη για να συμπεριλάβετε τα βορειοανατολικά στη Βαρκελώνη και νότια στην Ανδαλουσία. Η Βαρκελώνη είναι μια μεγάλη περιοχή για τους ταξιδιώτες που αγαπούν την τέχνη και την αρχιτεκτονική, ενώ η Ανδαλουσία προσφέρει λόφους, ποτάμια και χωράφια για όσους θέλουν να εξερευνήσουν την παραθαλάσσια πόλη και τα ρωμαϊκά ερείπια.

Άλλες κοινές τοποθεσίες μπορούν να περιλαμβάνουν και άλλες νότιες περιοχές όπως η Σεβίλλη και η Γρανάδα. Η Σεβίλλη φημίζεται για το χορό του φλαμένκο και το σύμπλεγμα κάστρων Alcázar, ενώ η Γρανάδα έχει μεσαιωνική αρχιτεκτονική, βασιλικά ανάκτορα και κήπους Generalife.

Ο καλύτερος τρόπος για να φτάσετε μεταξύ Μαδρίτης και Γρανάδας

Δεν υπάρχει τρένο υψηλής ταχύτητας AVE από τη Μαδρίτη στη Γρανάδα, παρόλο που πολλές άλλες πόλεις της Ισπανίας συνδέονται με το τρένο. Επειδή η διαδρομή του τρένου δεν είναι τόσο γρήγορη όσο θα περίμενε κανείς, συνιστάται να πάρετε το λεωφορείο. Στην πραγματικότητα, το λεωφορείο παίρνει περίπου το ίδιο χρονικό διάστημα με το τρένο, είναι πολύ φθηνότερο και προσφέρει μια απτή διαδρομή, σε αντίθεση με το τρένο.

Επισκεφθείτε τη Σεβίλλη Πρώτα

Εάν επισκέπτεστε ολόκληρη την Ανδαλουσία από τη Μαδρίτη, ίσως θελήσετε να επισκεφθείτε τη Σεβίλλη πριν από οπουδήποτε αλλού. Η Μαδρίτη στη Σεβίλλη εξυπηρετείται από μια υπηρεσία τρένων υψηλής ταχύτητας, η οποία συνδέει τις δύο πόλεις σε περίπου δυόμισι ώρες. Με αυτήν την επιλογή, οι ταξιδιώτες μπορούν να προγραμματίσουν να επισκεφθούν τη Γρανάδα αργότερα στο ταξίδι τους.

Η Σεβίλλη στη Γρανάδα κοστίζει περίπου το ίδιο είτε με λεωφορείο είτε με τρένο, έτσι οι ταξιδιώτες ενθαρρύνονται να πάρουν εκείνο που βρίσκεται πιο κοντά στο κατάλυμα. Κατά μήκος της διαδρομής, συνιστάται να σταματήσουν πολλά σημεία, συμπεριλαμβανομένων των Ronda, Antequera και Cordoba. Οι ταξιδιώτες μπορούν επίσης να κάνουν μια ολόκληρη μέρα περιήγηση για να δουν όλα τα κορυφαία αξιοθέατα, όπως η Αλάμπρα, ένα περίφημο συγκρότημα παλατιών και φρουρίων.

Τα εισιτήρια προς αυτόν τον προορισμό πωλούνται περίπου ένα μήνα εκ των προτέρων λόγω της θεαματικής περιοχής της παγκόσμιας κληρονομιάς, γι 'αυτό προτείνεται να γίνουν συμφωνίες με το ξενοδοχείο σας ή online αρκετά πριν το ταξίδι σας.

Μαδρίτη στη Γρανάδα με λεωφορείο και τρένο

Υπάρχουν τακτικά λεωφορεία όλη την ημέρα μεταξύ Μαδρίτης και Γρανάδας. Το ταξίδι διαρκεί από τέσσερις έως έξι ώρες, κοστίζοντας οπουδήποτε μεταξύ 18 και 35 ευρώ. Τα λεωφορεία από τη Μαδρίτη προς τη Γρανάδα αναχωρούν από το Mendez Alvaro και τα εισιτήρια λεωφορείων μπορούν να κρατηθούν στο διαδίκτυο στη διεύθυνση www.movelia.es ή μέσω της εφαρμογής.

Εναλλακτικά, οι ταξιδιώτες μπορούν να πάρουν το τρένο από τη Γρανάδα στη Μαδρίτη, το οποίο διαρκεί περίπου τέσσερις ώρες και κοστίζει περίπου 55 ευρώ. Όσοι επιθυμούν να πάρουν το τρένο θα πρέπει να μεταφερθούν σε ένα λεωφορείο στο Antequera και τα εισιτήρια μπορούν να κρατηθούν με την Rail Europe. Τα τρένα από τη Μαδρίτη προς τη Γρανάδα αναχωρούν από το σιδηροδρομικό σταθμό Atocha .

Μαδρίτη στη Γρανάδα με ξενάγηση, αυτοκίνητο και αεροπλάνο

Η Γρανάδα είναι λίγο μακριά για ένα ημερήσιο ταξίδι από τη Μαδρίτη , αλλά υπάρχουν αρκετές πολυήμερες εκδρομές της Ισπανίας που περνούν από την πόλη. Το πιο δημοφιλές είναι η Περιήγηση της Σεβίλλης, της Κόρδοβα και της Γρανάδας από τη Μαδρίτη.

Με αυτοκίνητο, το ταξίδι 430 χλμ. Από τη Μαδρίτη στη Γρανάδα πρέπει να διαρκέσει περίπου τέσσερις ώρες και τριάντα λεπτά, ταξιδεύοντας κυρίως στους δρόμους R-4 και A-44.

Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να σταματήσουν στο Τολέδο ή το Χάεν στο δρόμο τους, να βιώσουν μεσαιωνικά μνημεία και καθεδρικούς ναούς, καθώς και κάστρα, κτίσματα αναγέννησης και πολλά άλλα.

Τέλος, υπάρχουν τακτικά δρομολόγια από τη Μαδρίτη στη Γρανάδα, τα οποία μπορεί να είναι πολύ φτηνά αν γίνει κράτηση εκ των προτέρων. Οι αεροπορικές πτήσεις διάρκειας μίας ώρας διαρκούν περίπου μία ώρα και συχνά κοστίζουν λιγότερο από $ 100, ενώ οι πτήσεις με συνδέσεις είναι συχνά ακριβότερες και μπορούν να διαρκέσουν οπουδήποτε από τέσσερις ώρες ή περισσότερο.