Πώς να φτάσετε στη Σαλαμάνκα από τη Μαδρίτη

Ζήστε αυτές τις δύο πόλεις στην Ισπανία με τρένο, λεωφορείο ή αυτοκίνητο

Η Σαλαμάνκα και η Μαδρίτη είναι δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί στην Ευρώπη και αφού είναι σχετικά εύκολο να ταξιδέψετε μεταξύ τους με λεωφορείο, τρένο ή ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, μπορείτε να ζήσετε τόσο στο ταξίδι σας στην Ισπανία.

Με το χρόνο μετάβασης που διαρκεί δύο ώρες κάθε φορά, μπορεί να θέλετε να μείνετε τη νύχτα, αλλά η Salamanca μπορεί να είναι μια ωραία ημερήσια εκδρομή από τη Μαδρίτη. Είτε έτσι είτε αλλιώς, φροντίστε να σχεδιάσετε αρκετό χρόνο για να δείτε τα κορυφαία αξιοθέατα της Σαλαμάνκα, όπως οι παλιές και οι νέοι καθεδρικοί ναοί της Σαλαμάνκα, το Casa Lis και το πανεπιστήμιο της Σαλαμάνκα.

Όταν ταξιδεύετε από τη Μαδρίτη, κάθε μορφή διέλευσης διαρκεί περίπου το ίδιο χρονικό διάστημα, αλλά η λήψη του τρένου ή του λεωφορείου είναι σημαντικά φθηνότερη από την ενοικίαση αυτοκινήτου. Ωστόσο, εάν θέλετε να κάνετε στάση σε άλλες μεγάλες ισπανικές πόλεις, η ενοικίαση αυτοκινήτου είναι ο καλύτερος τρόπος να μετακινηθείτε στη χώρα με το δικό σας πρόγραμμα.

Μεταφορές μεταξύ Σαλαμάνκα και Μαδρίτη

Υπάρχουν μόνο τρεις μορφές μεταφοράς μεταξύ της Σαλαμάνκα και της Μαδρίτης. Ανάλογα με το δρομολόγιο και τον προϋπολογισμό σας, μπορείτε να νοικιάσετε αυτοκίνητο ή να πάρετε τρένο ή λεωφορείο.

Το τρένο από τη Μαδρίτη στη Σαλαμάνκα διαρκεί περίπου δυόμισι ώρες και κοστίζει κάτω από 20 ευρώ, κάτι παρόμοιο με το λεωφορείο. Ωστόσο, ο σιδηροδρομικός σταθμός στη Μαδρίτη , ο σταθμός Chamartin και ο σταθμός στη Σαλαμάνκα είναι πιο κοντά στα κέντρα των πόλεων απ 'ό, τι οι σταθμοί λεωφορείων βρίσκονται σε κάθε πόλη.

Εναλλακτικά, υπάρχουν καθημερινά λεωφορεία μεταξύ Μαδρίτης και Σαλαμάνκα. Ωστόσο, τα εισιτήρια μπορούν να κρατηθούν μόνο στην ιστοσελίδα του λεωφορείου Avanza ή προσωπικά στο σταθμό λεωφορείων Mendez Alvaro, όπου αναχωρούν όλα τα λεωφορεία.

Αν νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο αντί αυτού, η απόσταση 133 μιλίων (215 χλμ.) Θα διαρκέσει περίπου το ίδιο χρονικό διάστημα. Μπορείτε να πάρετε το A-6 στο AP-6, στη συνέχεια να μεταβείτε στα AP-51 και AP-50 για να αποκτήσετε πρόσβαση στη Σαλαμάνκα από τη Μαδρίτη. Είναι καλύτερο να εξαπλωθεί αυτό το ταξίδι για μια ολόκληρη μέρα, σταματώντας τόσο στην Segovia όσο και στην Avila, στο δρόμο σας, τελειώνοντας τη Σαλαμάνκα το βράδυ.

Άλλες στάσεις μεταξύ Σαλαμάνκα και Μαδρίτη

Εάν έχετε λίγο επιπλέον χρόνο στο ταξίδι σας στην Ισπανία, υπάρχουν πολλά μέρη που μπορείτε να σταματήσετε κατά μήκος της διαδρομής μεταξύ Μαδρίτης και Σαλαμάνκα, όπως Segovia, Avila, και El Escorial.

Προσβάσιμο με αυτοκίνητο, τρένο ή λεωφορείο από τη Μαδρίτη, η Ávila διαρκεί περίπου μιάμιση ώρα για να φτάσει, έπειτα μια ώρα για να φτάσει στη Σαλαμάνκα. Αν προσθέσετε αυτή τη στάση, μπορείτε να πάρετε το μεσημεριανό γεύμα της Μαδρίτης στη συνέχεια να σταματήσετε από την Ávila για να δείτε τα μεσαιωνικά τείχη της πόλης, το Palacio Polentinos και το Μουσείο της Ávila πριν σταματήσετε στη Σαλαμάνκα για τη νύχτα.

Το Σεγκόβια είναι επίσης περίπου μία ώρα και μισή μακριά από τη Μαδρίτη με αυτοκίνητο, τρένο ή λεωφορείο και μπορεί να είναι ακόμη πιο άξιος εξερεύνησης από τη Σαλαμάνκα. Σκεφτείτε να ξεκινήσετε νωρίς το Σεγκόβια, παραμονή στη νύχτα σε ένα από τα ξενοδοχεία εκεί, στη συνέχεια, στη συνέχεια, ξεκινήστε στη Σαλαμάνκα την επόμενη πρωί.

Το El Escorial είναι επίσης προσβάσιμο με τρένο, λεωφορείο και αυτοκίνητο, αλλά είναι λίγο πιο περίπλοκο να φτάσετε στην ισπανική καθολική βασιλική και μνημείο που ονομάζεται El Valle de los Caídos. Είναι πολύ πιο εύκολη η πρόσβαση στο El Escorial και το El Valle de los Caídos με αυτοκίνητο, οπότε θεωρήστε αυτό το ταξίδι μόνο εάν ενοικιάζετε ένα όχημα.