Πώς να φτάσετε στην Avila από τη Μαδρίτη, τη Σαλαμάνκα και την Σεγκόβια

Η Avila έχει τα ομορφότερα τείχη της πόλης οπουδήποτε στην Ισπανία και αποτελεί ουσιαστική στάση αν επισκέπτεστε την κεντρική Ισπανία. Ωστόσο, δεν υπάρχει τόσα πολλά να κάνουμε εκεί, προσπαθώντας να γεμίσει μια ολόκληρη μέρα στην Avila θα ήταν δύσκολη. Λαμβάνοντας αυτό υπόψη, θα πρότεινα να επισκεφτείτε την Avila με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

Διαβάστε περισσότερα για τη Μαδρίτη και την Avila .

Επισκέπτεται η Avila και η Segovia ως συνδυασμένο ταξίδι από τη Μαδρίτη

Το πρόβλημα με την επίσκεψη σε δύο πόλεις σε μια μέρα είναι ότι πρέπει να πάρετε το σημείο logistics σας. Για να κάνετε όλες τις συνδέσεις σας μπορεί να κάνετε όλο το ταξίδι περισσότερη ταλαιπωρία από ό, τι αξίζει, οπότε μια ξενάγηση μπορεί να είναι ένας τέλειος τρόπος για να πάρετε το άγχος από την ένωση όλων των κουκίδων.

Εάν κάνετε αυτό το ημερήσιο ταξίδι μόνοι σας, θα θελήσετε να κάνετε το ταξίδι ως εξής:

  1. Μαδρίτη προς Avila με τρένο. Τα τρένα αρχίζουν νωρίς το πρωί.
  2. Avila σε Segovia με λεωφορείο λίγο μετά το μεσημεριανό γεύμα. Κάντε κράτηση εισιτηρίων λεωφορείων
  3. Segovia στη Μαδρίτη το βράδυ. Το τελευταίο τρένο είναι λίγο μετά τις 10 μ.μ.

Φυσικά, μπορείτε επίσης να μείνετε στην Σεγκόβια. Η πόλη αξίζει περισσότερο από μισή μέρα.

Επισκέπτεται η Avila και η Σαλαμάνκα ως ταξίδι συνδυασμένης ημέρας από τη Μαδρίτη

Και πάλι, η συμπιέζοντας και τα δύο στο ταξίδι της ίδιας ημέρας μπορεί να είναι δύσκολη από την υλικοτεχνική άποψη, οπότε μια περιήγηση με οδηγό είναι το καλύτερο στοίχημά σας εδώ.

Στην πραγματικότητα, δεν θα συνιστούσα να κάνεις αυτό το μόνο από μόνο του, καθώς το τρένο και το λεωφορείο από τη Σαλαμάνκα στη Μαδρίτη συνήθως διαρκούν περίπου δυόμισι ώρες (αν και υπάρχει ένα σπάνιο τρένο 90 ​​λεπτών).

Για να πραγματοποιήσετε αυτό το ταξίδι μόνος σας, πρέπει να πάρετε το τρένο σε όλες τις περιπτώσεις, αρχίζοντας από τη Μαδρίτη στην Avila, στη συνέχεια στη Σαλαμάνκα και έπειτα - αν είναι δυνατόν - στη νύχτα στη Σαλαμάνκα πριν επιστρέψετε στη Μαδρίτη την επόμενη μέρα.

Υπάρχουν συχνά τρένα για όλες τις διαδρομές.

Μαδρίτη στην Avila με τρένο, λεωφορείο και αυτοκίνητο

Το τρένο από την Avila στη Μαδρίτη διαρκεί περίπου 1 ώρα και κοστίζει περίπου 10 ευρώ. Υπάρχουν συχνές αμαξοστοιχίες όλη την ημέρα.

Τα τρένα από τη Μαδρίτη προς την Avila αναχωρούν από το σιδηροδρομικό σταθμό Chamartin. Διαβάστε περισσότερα για τους σταθμούς λεωφορείων και τρένων στη Μαδρίτη .

Υπάρχουν τακτικά λεωφορεία όλη την ημέρα μεταξύ της Μαδρίτης και της Avila. Το ταξίδι διαρκεί 1 ώρα και κοστίζει περίπου 8 ευρώ. Το τρένο είναι πολύ πιο βολικό και είναι παρόμοια.

Κάντε κράτηση σε αυτό το λεωφορείο στο La Sepulvedana .

Με αυτοκίνητο, το ταξίδι 111χλμ διαρκεί περίπου 1 ώρα. Πάρτε το A-6 AP-51 για να ταξιδέψετε από τη Μαδρίτη στην Avila με το αυτοκίνητο. Σημειώστε ότι οι δρόμοι AP στην Ισπανία είναι δρόμοι με διόδια.

Ωστόσο, εάν πηγαίνετε από την Σεγκόβια στη Σαλαμάνκα , μια δύσκολη διαδρομή με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, πρέπει πρώτα να πάτε από τη Μαδρίτη στην Σεγκόβια και στη συνέχεια να πάτε στη Σαλαμάνκα μέσω της Αβιλά.

Avila σε Segovia με λεωφορείο και αυτοκίνητο

Υπάρχουν καθημερινά λεωφορεία από την Avila έως την Σεγκόβια. Το ταξίδι διαρκεί μία ώρα και κοστίζει λίγο περισσότερο από έξι ευρώ. Κάντε κράτηση των εισιτηρίων σας με την Avanzabus.

Η διαδρομή 70χλμ. Από την Avila στην Σεγκόβια διαρκεί περίπου 45 λεπτά, μέσω του AP-51. Σημείωση: πρόκειται για δρόμο με διόδια.

Δείτε επίσης: Ενοικίαση αυτοκινήτου στην Ισπανία .

Δεν υπάρχει τρένο από την Avila στην Σεγκόβια.

Avila στη Σαλαμάνκα με τρένο, λεωφορείο και αυτοκίνητο

Το τρένο από την Avila στην Σαλαμάνκα διαρκεί περίπου μία ώρα.

Υπάρχουν τρένα όλη την ημέρα. Δεν χρειάζεται να κάνετε κράτηση μπροστά εκτός αν θέλετε να έχετε όλα αυτά τα πράγματα εκ των προτέρων.

Το λεωφορείο διαρκεί μιάμιση ώρα και κοστίζει περίπου 8 ευρώ. Μπορείτε να κάνετε κράτηση από το Avanzabus .

Η διαδρομή από Avila προς Σαλαμάνκα διαρκεί περίπου μία ώρα, μέσω του A-50.