Θέατρα και χώροι τέχνης της Ινδιανάπολης

Απολαύστε την πλούσια πολιτιστική σκηνή της πόλης

Η Ινδιανάπολη φιλοξενεί πολλούς χώρους για τις τέχνες του θεάματος. Τα παρακάτω θέατρα προσφέρουν θεατρικές παραστάσεις, επιτυχίες στο Μπρόντγουεϊ, μιούζικαλ, συναυλίες και άλλες ζωντανές εμφανίσεις στους θεατές της Indy. Ελέγξτε τις ιστοσελίδες των θεάτρων για τις τελευταίες πληροφορίες σχετικά με τις επερχόμενες παραστάσεις στην Indianapolis, τις ώρες προβολής και τα εισιτήρια.

Το θέατρο Murat στο Παλαιό Εθνικό Κέντρο

Διεύθυνση: 502 North New Jersey Street, Indianapolis 46204
Τηλέφωνο: (317) 231-0000

Το παλιό Εθνικό Κέντρο είναι ένας από τους μεγαλύτερους αρχιτεκτονικούς και πολιτιστικούς θησαυρούς της Indy. Ο ναός του Μουράτ είναι χτισμένος το 1909 και η αρχιτεκτονική του κτιρίου αντικατοπτρίζει τις ξεχωριστές αιγυπτιακές και αραβικές επιρροές στους τοξωτούς διάδρομους, τις χάλκινες στέγες και τα λεπτομερή μοτίβα τούβλων και τα εκπληκτικά βιτρό παράθυρα. Το 1911, ο Μουράτ είχε τη διάκριση να δείχνει στο κοινό την πρώτη πραγματική έγχρωμη ταινία. Το εντυπωσιακό αιγυπτιακό δωμάτιο, διακοσμημένο με περίτεχνους πολυελαίους και κίονες που καλύπτονται με ιερογλυφικά, προστέθηκε στο κτίριο το 1922 για να φιλοξενήσει ζωντανές παραστάσεις. Το παλαιό εθνικό κέντρο φιλοξένησε μια μεγάλη ποικιλία εκδηλώσεων κατά τη δεκαετία του 1950 και τη δεκαετία του '60, αλλά αντιμετώπισε εγκατάλειψη από τη δεκαετία του 1990, όταν δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στους οικοδομικούς κώδικες και τους κανονισμούς. Μια μαζική ανακαίνιση το 1995 έφερε πίσω το παλιό Εθνικό Κέντρο και ένα εντυπωσιακό 85% του αρχικού κτιρίου διατηρήθηκε άθικτο. Σήμερα, το θέατρο συνεχίζει να φιλοξενεί συναυλίες, μιούζικαλ και παραστάσεις κωμωδίας.

Clowes Memorial Hall του Πανεπιστημίου Butler

Διεύθυνση: 4602 Sunset Ave., Indianapolis 46208
Τηλέφωνο: (317) 940-6444
Email: Γενικές πληροφορίες, info@cloweshall.org; Εισιτήρια, boxoffice@cloweshall.org

Το Clowes Memorial Hall, το οποίο άνοιξε το 1963, χρησιμεύει ως αίθουσα πολλαπλών χρήσεων για την κοινότητα της Ιντιανάπολης και κέντρο τέχνης.

Η αίθουσα βρίσκεται στην πανεπιστημιούπολη Butler University. Οι εκδρομές στο Clowes Memorial Hall προσφέρονται από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8:30 έως τις 16:00. Η περιοδεία είναι δωρεάν και διαρκεί 45 λεπτά. Οι εκδρομές πρέπει να προγραμματιστούν τουλάχιστον 14 ημέρες εκ των προτέρων με την κλήση (317) 940-9697.

Το θέατρο ρεπερτορίου της Ιντιάνα

Διεύθυνση: 140 W. Washington Street, Indianapolis 46204
Τηλέφωνο: Υπηρεσία Εισιτηρίων, (317) 635-5252; Διοικητικό Γραφείο, (317) 635-5277
Email: Γραφείο εισιτηρίων, Pat Bebee, pbebee@irtlive.com; Διοικητικό γραφείο, Kara Moreland, kmoreland@irtlive.com

Το θέατρο ρεπερτόριο της Ιντιάνα (IRT), που ιδρύθηκε το 1972, είναι ένα από τα κορυφαία περιφερειακά θέατρα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το IRT ορίστηκε ως «Θέατρο του Ιντιάνα» το 1991 από την Γενική Συνέλευση της Ινδιάνας και είναι το μόνο επαγγελματικό μη κερδοσκοπικό θέατρο στην Ιντιάνα. Εκτός από το ετήσιο πρόγραμμα των δέκα παραστάσεων, το IRT φιλοξενεί επίσης τις συνομιλίες "Συναντήστε τους Καλλιτέχνες", τόσο ως πρόλογος σε διάφορες εκπομπές όσο και ως Κυριακή Τσάι Talk, καθώς και ξεναγήσεις στην εγκατάσταση, θέατρο. Το IRT ενθαρρύνει επίσης την ανάπτυξη νέων παιχνιδιών φιλοξενώντας το διήμερο συμπόσιο Bonderman για τους συγγραφείς ενηλίκων και το ετήσιο εργαστήριο Young Playwrights in Progress για σπουδαστές της Κεντρικής Ινδιάνας.

Πολιτικό Θέατρο της Ινδιανάπολης

Διεύθυνση: 3200 Cold Spring Road, Indianapolis, 46222
Τηλέφωνο: Box Office, (317) 923-4597; Γραφείο Διαχείρισης, (317) 924-6770
Email: Γενικές πληροφορίες, civic@civictheatre.org; Box Office, tickets@civictheatre.org

Το Civic Theatre της Ινδιανάπολης είναι ένα από τα δέκα μεγαλύτερα κοινοτικά θέατρα στις Ηνωμένες Πολιτείες και λειτουργεί συνεχώς περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο θέατρο της κοινότητας στη χώρα. Το Πολιτιστικό Θέατρο της Ινδιανάπολης είναι αφιερωμένο στην καλλιέργεια της «αγάπης του θεάτρου μέσω της φαντασίας, της εκπαίδευσης και της συμμετοχής». Εκτός από την εποχή του Mainstage, το θέατρο παρέχει επίσης αρκετά εκπαιδευτικά προγράμματα.

Το Θέατρο Φοίνιξ

Διεύθυνση: 749 N. Park Avenue, Indianapolis 46202
Τηλέφωνο: Box Office, (317) 635-7529; Γραφείο Διαχείρισης, (317) 635-2381
Email: sgamble@phoenixtheatre.org

Το θέατρο Phoenix είναι ένα επαγγελματικό θέατρο αφιερωμένο στην παρουσίαση σύγχρονου θεάτρου σε ένα οικείο περιβάλλον. Το θέατρο διαθέτει δύο στάδια επιδόσεων. Τα καθίσματα Mainstage 130, ενώ το καρέκλα Frank & Katrina Basile Theater Cabaret βρίσκεται μόλις 75χλμ.

Οι παραστάσεις για το 2009 περιλαμβάνουν τα φερμουάρ του Zoomerville και το Dos και Don'ts του Time Travel στο θέατρο Frank & Katrina Basile και αναφορές στον Σαλβαδόρ Ντάλι Με κάνει Hot και Octopus στο Mainstage.

Παιδικό θέατρο Asante

Διεύθυνση: Κέντρο πολλαπλών υπηρεσιών Cristamore House, 502 N. Tremont, Indianapolis 46222
Ταχυδρομική διεύθυνση: PO Box 22344, Indianapolis 46222
Τηλέφωνο: (317) 635-7211 x228
Email: KDixon@asantechildrenstheatre.org

Το Παιδικό Θέατρο Asante (ACT) είναι μια επαγγελματική εταιρία θεάτρου αφιερωμένη στην παροχή βοήθειας στη νεολαία για την ανάπτυξη δεξιοτήτων ζωής μέσω συμμετοχής σε μουσική, χορό, θέατρο και αφήγηση. Η ψυχαγωγία που παρέχεται από τους γονείς παρέχεται από τους συμμετέχοντες ηλικίας 12 έως 21. Η αποστολή της ACT είναι να διατηρήσει τις αφρικανικές και αφρικανικές αμερικανικές παραδόσεις και η οργάνωση πιστεύει ότι η παραβατική συμπεριφορά των νέων μπορεί να μειωθεί σημαντικά με τη συμμετοχή στις τέχνες.

Η Ινδιανάπολη φιλοξενεί πολλούς χώρους για τις τέχνες του θεάματος.

Τα παρακάτω θέατρα προσφέρουν θεατρικές παραστάσεις, επιτυχίες στο Μπρόντγουεϊ, μιούζικαλ, συναυλίες και άλλες ζωντανές εμφανίσεις στους θεατές της Indy. Ελέγξτε τους δικτυακούς τόπους των θεάτρων για τις τελευταίες πληροφορίες σχετικά με τις επερχόμενες παραστάσεις, τις ώρες προβολής και τα εισιτήρια.

Η επερχόμενη επίδειξη " Who's Loving You Now" του παιδικού θεάτρου Asante για παιδιά θα ανοίξει τον Ιούνιο.

Pike Performing Arts Center

Διεύθυνση: 6701 Zionsville Road, Indianapolis, 46268
Τηλέφωνο: Box office, (317) 216-5455; Επιχειρηματικό γραφείο, (317) 216-5455
Email: ppac@pike.k12.in.us

Το Pike Performing Arts Center, που βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά της Ιντιανάπολης, είναι ένα θέατρο 1.450 θέσεων, το οποίο φιλοξενεί μια μεγάλη ποικιλία εκδηλώσεων, όπως μουσικές εκδηλώσεις, κωμωδίες, θέατρο και χορό. Ορισμένες από τις εκδηλώσεις του 2009 που πραγματοποιούνται στο Pike Performing Arts Center περιλαμβάνουν τα Springs Progress: Darkness to Light, τα οποία εκτελούνται από τη Φιλαρμονική της Ινδιανάπολης και την Ινδία Ever After και το Romeo και Juliet @ the Disco που διεξάγει το Θέατρο Χορού Gregory Hancock.

Θέατρο στην πλατεία

Διεύθυνση: 627 Massachusetts Avenue, Indianapolis 46204
Τηλέφωνο: (317) 685-8687
Email: Δεν υπάρχει διαθέσιμη διεύθυνση, αλλά μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί της μέσω μιας φόρμας στην ιστοσελίδα τους

Το θέατρο στην πλατεία είναι ένα επαγγελματικά διαχειριζόμενο κοινοτικό θέατρο, το οποίο ιδρύθηκε το 1988. Το 2009 παρουσιάζει το θέατρο του θεάτρου " Does This Show" Make My Butt Look Fat, μία εκπομπή μιας γυναίκας από την Joni Hilton και τη Mafia Daughter, έργο του Michael J. Ferruzza. Το θέατρο στην πλατεία φιλοξενεί επίσης το Indy Magic Monthly στις περισσότερες πρώτες Τρίτες του μήνα.