Η διαδρομή με το τρένο Curitiba-Paranaguá στην Paraná

Η διαδρομή με το τρένο Curitiba-Paranaguá είναι μία από τις πιο συναρπαστικές και γραφικές διαδρομές της Βραζιλίας. Περνάει στα βουνά της παράκτιας γης της Serra do Mar, στο νότιο τμήμα της Paraná. Το ταξίδι καλύπτει 62 μίλια.

Το ταξίδι μεταξύ Curitiba , της πρωτεύουσας της πολιτείας και της παραλιακής πόλης Paranaguá, οφείλει την έκκλησή του για τα τεχνικά επιτεύγματα που επιτεύχθηκαν στην κατασκευή του σιδηροδρόμου, καθώς και στην φυσική ομορφιά και τα πολιτιστικά αξιοθέατα κατά μήκος του μονοπατιού του.

Ένα κορυφαίο αξιοθέατο Paraná

Περισσότεροι άνθρωποι ταξιδεύουν κάθε χρόνο στη σιδηροδρομική γραμμή. Η βόλτα με τρένο είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να μεταβείτε από την πρωτεύουσα στην ακτή Paraná, ιδιαίτερα εάν σχεδιάζετε να επισκεφθείτε το Ilha do Mel ("Honey Island"), το οποίο φτάνεται καλύτερα με πλοίο από την Paranaguá.

Επί του παρόντος, το τρένο πηγαίνει μόνο μέχρι την Παραναγουά τις Κυριακές. Στις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας, η τελευταία στάση είναι η Morretes, μια πόλη του 18ου αιώνα. Θα περάσετε περίπου τρεις ώρες στο Morretes πριν πάρετε το τρένο πίσω στην Curitiba. αρκετό χρόνο για να απολαύσετε το barreado, το τυπικό πιάτο της περιοχής, για μεσημεριανό γεύμα.

Οι επιβάτες που ταξιδεύουν με το τρένο Curitiba-Paranaguá περνούν από 14 σήραγγες και διασχίζουν 30 γέφυρες. Η κορυφαία τεχνική της βόλτας είναι η γέφυρα São João, η οποία αγκαλιάζει τα βουνά σε ύψος 180 ποδιών.

Ιστορία

Η κατασκευή του σιδηροδρόμου Curitiba-Paranaguá οδήγησε στην τραγωδία. Από τους περισσότερους από 9.000 εργαζόμενους που προσλήφθηκαν για την εργασία, πέθανε πάνω από 50%. Οι εργασίες άρχισαν το 1880 και τελείωσαν πέντε χρόνια αργότερα.

Ο κύριος λόγος για την κατασκευή του σιδηροδρόμου ήταν η ανάγκη δημιουργίας ενός καναλιού για προϊόντα από τα νότια κράτη μέσω του λιμανιού Paranaguá. Σε αντίθεση με άλλους σιδηροδρόμους της Βραζιλίας, οι οποίοι εγκαταλείφθηκαν καθώς η Βραζιλία έκανε μια ολοένα και πιο σαφή επιλογή για τις οδικές μεταφορές, ο σιδηρόδρομος Curitiba-Paranaguá επέμεινε σε μεγάλο βαθμό λόγω της τουριστικής του έκκλησης.

Ρομαντικό ταξίδι τρένων

Ένα νυχτερινό τρένο με ειδικές διακοσμήσεις, σαμπάνια και ζωντανή μουσική είναι ένας από τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να γιορτάσετε την έκδοση της Βραζιλίας την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου (Dia dos Namorados) στις 12 Ιουνίου. Ελέγξτε την ιστοσελίδα Serra Verde Express για ενημερώσεις.

Τα εισιτήρια ξεκινούν από το 95 reais (περίπου $ 54) για μια βόλτα στην Litorina, ένα αυτοκίνητο με πολύ μεγάλα παράθυρα. Ελέγξτε την ιστοσελίδα της Serra Verde Express για όλες τις τιμές.

Η Serra Verde Express είναι μία από τις εταιρείες πίσω από το The Great Brazil Express, το πρώτο τρένο πολυτελείας στη Βραζιλία.

Fly-and-ride Οι μεγάλες εκδρομές της Βραζιλίας Express ταξιδεύουν από το Ρίο ντε Τζανέιρο προς τους καταρράκτες του Iguassu . Το τμήμα της διαδρομής με το τρένο συνδέει τους καταρράκτες Iguassu και Curitiba.