Ο οδηγός σας για την γειτονιά Prenzlauer Berg του Βερολίνου

Το Prenzlauer Berg είναι μια από τις πιο δημοφιλείς γειτονιές στο Βερολίνο , που έχει γενικευθεί και είναι το προτιμώμενο σημείο προσγείωσης για τις νέες οικογένειες. Αποφύγετε τις ορδές των παιδικών καροτσιών καθώς κοιτάτε ψηλά, θαυμάζοντας την υπέροχη αρχιτεκτονική, τα κομψά καταστήματα και τα νέα εστιατόρια που εμφανίζονται εβδομαδιαίως.

Ανακαλύψτε το καλύτερο από αυτό το αγαπημένο bezirk , συμπεριλαμβανομένης της ιστορίας του, τονίζει και πώς να φτάσετε εκεί.

Ιστορία της γειτονιάς Prenzlauer Berg του Βερολίνου

Η Prenzlauer Berg, ιδρυμένη ως δική της περιοχή το 1920, αποτελεί τέλειο παράδειγμα σύγχυσης για τα τμήματα γειτονιάς.

Αν και αυτό είναι ένας από τους πιο γνωστούς χώρους, έγινε μέρος του Pankow Bezirk το 2001. Ανεξάρτητα από τη διοικητική του κατάσταση, το Prenzlauer Berg είναι από τις πιο δημοφιλείς γειτονιές για την πλούσια ιστορία και την αναμφισβήτητη ομορφιά του.

Το 1933, το ίδιο έτος οι εθνικιστές σοσιαλιστές κατέλαβαν τη δύναμη στη Γερμανία, περίπου 160.000 Εβραίοι έζησαν στο Βερολίνο, το οποίο ήταν περίπου το ένα τρίτο του συνόλου της χώρας. Μεγάλο μέρος της κοινότητας επικεντρώθηκε στις συνοικίες Mitte και Prenzlauer Berg με σχολεία, συναγωγές και καταστήματα ειδικών . Μέχρι το 1939, ο Β 'Παγκόσμιος Πόλεμος είχε αρχίσει και περίπου 236.000 Εβραίοι είχαν εγκαταλείψει τη Γερμανία.

Κάτω από τη ναζιστική κυριαρχία , πολλά από τα ορόσημα της περιοχής επαναπροσδιορίστηκαν ως προσωρινά στρατόπεδα συγκέντρωσης και κέντρα ανάκρισης όπως ο εικονικός πύργος νερού στο Rykestraße. Παρ 'όλα αυτά, ο Prenzlauer Berg επέζησε του Β' Παγκοσμίου Πολέμου με το 80% του κομψού Wilhelmine altbaus (παλαιά κτίρια) ακόμα ανέπαφο. Αφέθηκε σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητο μετά την διχοτόμηση της πόλης και παραχωρήθηκε στον Σοβιετικό Τομέα.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, πολλά μέλη της αντι-κουλτούρας της Ανατολικής Γερμανίας έκαναν ένα σπίτι στο Prenzlauer Berg. Οι μποέμ και οι καλλιτέχνες ζήλευαν αυτή την περιοχή και αποτέλεσαν σημαντικό μέρος της ειρηνικής επανάστασης που προκάλεσε την πτώση του τείχους το 1989.

Ένα στρώμα βαφής και γρήγορη εξευγενισμός το άλλαξε από Εβραϊκό θύλακα σε χώρο γεμάτο καταλήψεις και καλλιτέχνες σε μία από τις πλουσιότερες περιοχές του Βερολίνου.

Οι μποέμιες έχουν εγκατασταθεί σε yuppiedom και τώρα κυβερνούν τους δρόμους με καροτσάκια μωρών και όχι σταθεροί.

Τα καλά νέα είναι ότι η περιοχή είναι όμορφα ανακαινισμένη με μερικά από τα πιο γραφικά δρομάκια σε όλο το Βερολίνο. Οργανικά καταστήματα παγωτού, καφετέριες (παιδικές καφετέριες) και παιδικές χαρές κάθεται σε κάθε γωνιά. Οι δρόμοι της Kollwitzplatz και του Kastanienallee είναι ιδιαίτερα επιθυμητοί.

Τι να κάνετε στην γειτονιά του Βερολίνου Prenzlauer Berg

Με πάνω από 300 κτίρια που προστατεύονται ως ιστορικά μνημεία, είναι δύσκολο να μην γοητευτείτε μόνο με τα πόδια. Εδώ είναι μερικά από τα κορυφαία αξιοθέατα στο Prenzlauer Berg αν θέλετε μια μικρή κατεύθυνση:

Περιοχή Greater Pankow

Το υπόλοιπο Pankow εκτείνεται βόρεια μετά το Weißensee (επίσης κάποτε τη δική του γειτονιά και ενσωματωμένο ταυτόχρονα με το Prenzlauer Berg) μέχρι το Buch στο εξωτερικό άκρο του Βερολίνου. Είναι σε μεγάλο βαθμό κατοικία με πολλά πάρκα και χώρους πρασίνου.

Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι διατιμώνται από το Prenzlauer Berg, βρίσκουν ένα νέο σπίτι στο Pankow έξω από το δαχτυλίδι.

Πώς να φτάσετε στην γειτονιά Prenzlauer Berg του Βερολίνου

Όπως και με το μεγαλύτερο μέρος του Βερολίνου, η γειτονιά του Prenzlauer Berg είναι καλά συνδεδεμένη με την υπόλοιπη πόλη από το U-Bahn , το S-Bahn, το λεωφορείο, το τραμ και το δρόμο. Απέχει περίπου 30 λεπτά από το αεροδρόμιο Tegel, 35 λεπτά από το Schonefield και 18 λεπτά από το Hauptbahnhof (κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός).