Αμοιβές και φόροι Visa και Αμοιβαιότητας στη Νότια Αμερική

Ακούσατε φήμες σχετικά με το τέλος αμοιβαιότητας στη Χιλή; Ένα από τα μεγαλύτερα ερωτήματα όταν ταξιδεύετε στο εξωτερικό είναι το κατά πόσον απαιτούνται θεωρήσεις ή άλλα έγγραφα για την είσοδο σε μια χώρα. Κανείς δεν θέλει να προσγειωθεί σε μια χώρα μόνο για να διαπιστώσει ότι δεν μπορούν να εισέλθουν επειδή δεν γνώριζαν ότι έπρεπε να αγοράσουν μια βίζα εκ των προτέρων.

Η Νότια Αμερική έχει ένα συνδυασμό θεωρήσεων και αμοιβών αμοιβαιότητας και οι γραμμές δεν είναι τόσο σαφείς όταν πρόκειται για το τι απαιτείται, μερικές φορές χρεώνονται τέλη για προσγείωση σε ένα αεροδρόμιο αλλά όχι χερσαία.

Μπορεί να είναι αρκετά συγκεχυμένη, ειδικά αν ταξιδεύετε σε περισσότερες από μία χώρες στη Νότια Αμερική. Ωστόσο, παρακάτω είναι μια γρήγορη επισκόπηση των σημερινών απαιτήσεων για την είσοδο χωρών στη Νότια Αμερική , όταν προγραμματίζετε το ταξίδι σας, ο ταξιδιωτικός σας πράκτορας και η αεροπορική εταιρεία θα πρέπει να επιβεβαιώσουν και αυτές τις πληροφορίες.

Σημείωση: Όλα τα κεφάλαια είναι σε δολάρια ΗΠΑ.

Αργεντίνη

Η Αργεντινή δεν απαιτεί θεώρηση εκ των προτέρων, αλλά στα τέλη του 2009 ξεκίνησε ένα τέλος αμοιβαιότητας ως απάντηση στον Καναδά, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αυστραλία, με αφορμή την καταβολή τελών στις Αργεντινοί. Το ποσό αυτό ήταν $ 160 για Αμερικανούς, $ 100 για Αυστραλούς και $ 100 για Καναδούς και χρεώνεται όταν εισέρχεστε στην Αργεντινή.

Ωστόσο, από τις 26 Μαρτίου 2016, τα τέλη προσωρινά δεν απαιτούνται για τους τουρίστες που ταξιδεύουν λιγότερο από 90 ημέρες ως κίνηση για την ενίσχυση των δεσμών και μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά.

Αν και τεχνικά υποτίθεται ότι εισπράττεται σε όλα τα σύνορα, αυτή τη στιγμή χρεώνεται μόνο στο διεθνές αεροδρόμιο Ezeiza.

Οι τουρίστες που έρχονται πάνω από τη γη, με πλοία και εναλλακτικά αεροδρόμια δεν έχουν χρεωθεί αυτή η χρέωση μέχρι στιγμής. Ως έχει, το τέλος είναι καλό για μια δεκαετή τουριστική βίζα για καναδούς και Αμερικανούς. Η Αργεντινή έχει αρχίσει να προσφέρει μια λιγότερο δαπανηρή βίζα για 5 χρόνια και οι τουρίστες μπορούν να επιλέξουν στα σύνορα ποια θα ήθελαν.

Οι Αυστραλοί πρέπει να πληρώσουν το τέλος κάθε εισόδου.

Υπάρχει ένα $ 18 τέλος αναχώρησης για έξοδο από τη χώρα.

Βολιβία

Η Βολιβία χρεώνει μόνο αμοιβή αμοιβαιότητας στους Αμερικανούς, για $ 135. Οι περιορισμοί θεωρήσεων στη Βολιβία είναι λίγο πιο συγκεκριμένοι ανάλογα με την ιθαγένεια.

Οι Αμερικανοί πληρώνουν για την ισχύ της θεώρησης για 5 χρόνια. Επιτρέπει την επίσκεψη στη χώρα για 90 ημέρες το χρόνο. Ωστόσο, αυτό δεν μπορεί να επεκταθεί όπως άλλες χώρες ή παρόμοια με άλλες εθνικότητες που επισκέπτονται τη Βολιβία.

Οι Καναδοί μπορούν να επισκέπτονται για 30 ημέρες ενός έτους χωρίς να χρεώνονται, για να παραμείνουν περισσότερο χρόνο απαιτούνται βίζα αξίας $ 35.

Οι πολίτες από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία μπορούν να επισκεφθούν για ενενήντα ημέρες χωρίς χρέωση. Μπορεί να επεκταθεί αφήνοντας τη χώρα και επιστρέφοντας για νέα σφραγίδα.

Παρόλο που απαιτείται από τους τουρίστες να έχουν απόδειξη εμβολιασμού με κίτρινο πυρετό , φαίνεται ότι αυτό δεν είναι πλέον συνήθης πρακτική και οι τουρίστες αναφέρουν ότι δεν ζητείται.

Βραζιλία

Μία από τις λίγες χώρες που χρειάζονται θεώρηση εκ των προτέρων, η Βραζιλία χρεώνει 140 δολάρια Αμερικανούς, 65 δολάρια Καναδά και 35 Αυστραλοί που εισέρχονται στη χώρα. Οι πολίτες από άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, δεν χρειάζεται να πληρώνουν για μια τουριστική βίζα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αυτά τα τέλη έχουν αφαιρεθεί προσωρινά για να ενθαρρύνουν τον τουρισμό κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Δεν μπορείτε να πάρετε τη βίζα σας στα σύνορα και πρέπει να την παραγγείλετε εκ των προτέρων. Η τουριστική βίζα ισχύει για δέκα χρόνια και επιτρέπει στους τουρίστες να ταξιδεύουν για ενενήντα ημέρες κάθε έτους. Παρόλο που φαίνεται ότι τα τέλη αυτά είναι απότομα, έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια λόγω της αμοιβαιότητας με τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και την Αυστραλία, τα οποία άρχισαν να χρεώνουν τις αμοιβές βίζα για τους πολίτες της Βραζιλίας.

Κατά την αναχώρηση από τη Βραζιλία υπάρχει ένα τέλος αναχώρησης $ 40.

χιλή

Μια άλλη χώρα που ξεκίνησε ένα τέλος αμοιβαιότητας που άλλαξε τα τελευταία χρόνια.

Αυτό είναι λίγο απότομο καθώς η Χιλή χρεώνει 132 δολάρια σε καναδούς, 131 δολάρια Αμερικανούς και 61 δολάρια Αυστραλοί. Όπως η Αργεντινή, χρεώθηκε μόνο στο Διεθνές Αεροδρόμιο Arturo Merino Benitez στο Σαντιάγκο. Οι τουρίστες που έρχονται πάνω από τη γη ή μέσω άλλων αερολιμένων δεν χρεώθηκαν.

Μόλις ο Καναδάς έπεσε το τέλος του για τους Χιλιανούς, το τέλος αμοιβαιότητας έπεσε μαζί με ένα τέλος για τους Αμερικανούς. Οι Αυστραλοί και οι Μεξικανοί εξακολουθούν να καταβάλλουν αμοιβές αμοιβαιότητας στη Χιλή.

Η τουριστική βίζα επιτρέπει 90 ημέρες κάθε έτους και η θεώρηση ισχύει για τη διάρκεια του διαβατηρίου.

Υπάρχει ένας φόρος αναχώρησης $ 30 για να φύγει από τη Χιλή, συχνά περιλαμβάνεται στην τιμή του εισιτηρίου, είναι καλύτερο να επιβεβαιωθεί πριν από την αγορά.

Κολομβία

Δεν υπάρχουν αμοιβές για θεωρήσεις ή αμοιβαιότητα. Οι τουρίστες μπορεί να χρειαστεί να αποδείξουν το εισιτήριο για έξοδο από τη χώρα. Ενώ είναι μια απαίτηση, δεν φαίνεται να αποτελεί συνήθη πρακτική και οι τουρίστες αναφέρουν ότι αυτό δεν ζητείται πλέον.

Υπάρχει ένας φόρος αναχώρησης για έξοδο από τη χώρα, 33 δολάρια εάν ο επισκέπτης βρισκόταν στη χώρα για λιγότερο από ένα μήνα και 66 δολάρια εάν ο επισκέπτης ήταν εκεί περισσότερο. Ορισμένες αεροπορικές εταιρείες περιλαμβάνουν αυτό το τέλος στην τιμή του εισιτηρίου, είναι καλύτερο να επιβεβαιωθεί πριν από την αγορά.

Παραγουάη

Η Παραγουάη χρεώνει μια κατ 'αποκοπή αμοιβή $ 65 στους πολίτες της Αυστραλίας, του Καναδά, του Ηνωμένου Βασιλείου και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Υπάρχει ένας φόρος αναχώρησης 25 $ από το αεροδρόμιο Asunción.