Πού να Paraglide στη Νότια Αμερική

Μια από τις πιο δημοφιλείς δραστηριότητες ακραίων αθλημάτων στη Νότια Αμερική είναι η αλεξίπτωτο πλαγιάς και υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός θέσεων σε ολόκληρη την ήπειρο που προσφέρουν εξαιρετικές συνθήκες που επιτρέπουν στους ανθρώπους να πάνε σε αλεξίπτωτο πλαγιάς.

Οι απόκρημνες πλαγιές ή οι βράχοι είναι ιδιαίτερα καλοί ως χώροι εκτόξευσης και από αρχάριους πρώτης πτήσης σε εμπειρογνώμονες που έχουν πετάξει εκατοντάδες φορές, αυτές οι τοποθεσίες προσφέρουν εξαιρετική εμπειρία αλεξίπτωτο. Αν ψάχνετε για να πάτε για πρώτη φορά αλεξίπτωτο πλαγιάς, αυτές οι τοποθεσίες προσφέρουν μερικά εκπληκτικά αξιοθέατα και είναι επίσης γνωστό ότι έχουν βιώσει αλεξίπτωτα σχολεία που προσφέρουν δίδακτρα καθώς και διαδοχικές πτήσεις για λιγότερο έμπειρους ή νευρικούς πτηττές.

Εδώ είναι τα καλύτερα μέρη για αλεξίπτωτο στην Νότια Αμερική.

Banos, Ισημερινός

Η πόλη του Banos στο Εκουαδόρ έχει αναπτύξει μια φήμη ως μια δημοφιλής πόλη για περιπέτεια αθλήματα, και το ορεινό τοπίο της καθιστά ένα εξαιρετικό σημείο για να πάει αλεξίπτωτο πλαγιάς.

Η πόλη βρίσκεται στη σκιά του ηφαιστείου Tungurahua, το αλεξίπτωτο πλαγιάς προσφέρει υπέροχη θέα στο ηφαίστειο, παρόλο που είναι σίγουρα σοφό να μην πλησιάσετε πολύ, αποφεύγοντας ιδιαίτερα το στρώμα τέφρας που παράγει το ηφαίστειο. Το ορεινό τοπίο στην περιοχή του Μπάνου είναι εκπληκτικό και ενώ το περίπατο μέχρι τις απότομες πλαγιές μπορεί να είναι κουραστικό, προσφέρει τέλειες θέσεις για αλεξίπτωτα, δίνοντάς τους μια μεγάλη ευκαιρία να φτάσουν στον αέρα.

Quixada, Βραζιλία

Στη βορειοανατολική ακτή της Βραζιλίας, η πόλη Quixada έχει γίνει ένας από τους πιο δημοφιλείς σταθμούς εκτόξευσης στη χώρα για αλεξίπτωτα και υπήρξε ο χώρος εκτόξευσης για μερικές από τις μακρύτερες πτήσεις στον κόσμο με αλεξίπτωτο πλαγιάς.

Η ξεχωριστή γεωγραφία της πόλης το καθιστά ιδανικό μέρος για αλεξίπτωτο πλαγιάς, καθώς σε κάθε πλευρά της πόλης υπάρχουν ψηλές βράχια σε μια επίπεδη πεδιάδα και οι άνεμοι είναι συχνά ιδιαίτερα καλοί για πτήσεις. Αυτός ο ιστότοπος είναι δημοφιλής μεταξύ φυλλομετρητών που απολαμβάνουν μεγάλες αποστάσεις με αλεξίπτωτο πλαγιάς, και ανάλογα με τους ανέμους μπορεί να πετάξει εκατοντάδες χιλιόμετρα από τον χώρο εκτόξευσης.

Μεντόζα, Αργεντινή

Ένα άλλο δημοφιλές θέες αλεξίπτωτο πλαγιάς στη Νότια Αμερική βρίσκεται στη δυτική Αργεντινή, κοντά στην πόλη της Mendoza όπου ο κοντινός Cerro Arco Hill είναι ένας από τους καλύτερους διαθέσιμους χώρους εκτόξευσης.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους είναι να χρησιμοποιήσετε ένα από τα τοπικά αλεξίπτωτα σχολεία, καθώς το ταξίδι 4x4 μέχρι την κορυφή του λόφου μπορεί να φορολογείται ιδιαίτερα για όσους περπατούν με τα πόδια ή με ποδήλατο. Ένα άλλο όφελος από αυτούς τους όμορφους λόφους είναι ότι είναι γενικά δυνατόν να κάνετε αλεξίπτωτο εδώ όλο το χρόνο, καθώς οι άνεμοι είναι σταθεροί και ο καιρός είναι ευνοϊκός για το μεγαλύτερο μέρος του έτους.

Iquique, Χιλή

Η πόλη της Iquique βρίσκεται στη βόρεια Χιλή και είναι μία από τις καλύτερες τοποθεσίες για αλεξίπτωτο πλαγιάς επειδή βρίσκεται δίπλα στην έρημο Atacama.

Ενώ η ίδια η έρημος είναι ένα από τα πιο άγονα και ξηρότερα μέρη του κόσμου, είναι επίσης ένα από τα πιο όμορφα και το φυσικό παρθένο τοπίο προσφέρει ένα από τα πιο εντυπωσιακά σκηνικά για μια συγκλονιστική πτήση αλεξίπτωτο.

Οι αμμόλοφοι μπορούν να τεντώσουν όσο βλέπει το μάτι σε ορισμένα μέρη της ερήμου, γι 'αυτό είναι συνήθως μια θέση που είναι καλύτερη για έμπειρα αλεξίπτωτα ή για εκείνους που κάνουν μια διαδοχική πτήση, ενώ οι σταθεροί άνεμοι και σχεδόν μηδενικό ποσοστό πιθανότητας βροχής την καθιστούν όπου είναι δυνατόν να πετάξετε όλο το χρόνο.

Miraflores, Περού

Τα Miraflores Cliffs βρίσκονται σε μικρή απόσταση έξω από το κέντρο της πόλης της Λίμα στο Περού και είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα αλεξίπτωτο πλαγιάς στην Νότια Αμερική και τον κόσμο λόγω του συνδυασμού της πόλης και των παράκτιων τοπίων.

Υπάρχουν αρκετές εταιρείες περιοδείας που δραστηριοποιούνται από την περιοχή και μπορούν να βοηθήσουν με διδασκαλίες και αλεξίπτωτα μαθήματα, ενώ πολλοί άνθρωποι προέρχονται από την πόλη και απολαμβάνουν το χρόνο τους που πετούν μόνοι τους. Μόλις γίνει η πτήση σας, η περιοχή προσγείωσης βρίσκεται σε μια ευρεία περιοχή όμορφη παραλία σε μικρή απόσταση με τα πόδια, γεγονός που την καθιστά πρακτική επιλογή για όσους ψάχνουν να πετούν σόλο.