Θαλάσσιες χελώνες της Λατινικής Αμερικής

Οι θαλάσσιες χελώνες, που ονομάζονται επίσης θαλάσσιες χελώνες, έχουν ξεπεράσει τις φυσικές καταστροφές, την άνοδο και την καταστροφή άλλων ειδών όπως οι δεινόσαυροι, αλλά τώρα αντιμετωπίζουν εξαφάνιση από τον μεγαλύτερο θηρευτή τους: τον άνθρωπο.

Υπάρχουν επτά είδη θαλάσσιας χελώνας παγκοσμίως, τα οποία μοιράζονται πολύ τους ίδιους κύκλους ζωής και τα ίδια χαρακτηριστικά, αν και τα χαρακτηριστικά είναι ξεχωριστά.

Τα είδη που σημειώνονται παρακάτω με έντονα γράμματα είναι αυτά που βρίσκονται στη Λατινική Αμερική.

Το έδαφός τους κυμαίνεται από την Κεντρική Αμερική, κατά μήκος των θερμών ακτών του Ειρηνικού και της Καραϊβικής κάτω από τον Ατλαντικό έως τη Νότια Βραζιλία και την Ουρουγουάη. Υπάρχουν πράσινες χελώνες στο αρχιπέλαγος του Γκαλαπάγκου, αλλά μην τις συγχέετε με τις γιγάντιες χελώνες.

Υπάρχουν προσπάθειες προστασίας και διατήρησης για να σωθούν οι χελώνες. Στην Ουρουγουάη, το έργο Karumbé παρακολουθεί εδώ και πέντε χρόνια δύο περιοχές καλλιέργειας και ανάπτυξης των νεαρών χελωνών (Chelonia mydas). Στον Παναμά, η παραλία Chiriqui, το πρόγραμμα παρακολούθησης Hawksbill του Παναμά είναι μέρος της Caribbean Conservation Corporation & Survival League της Καραϊβικής.

Τρία από τα επτά είδη είναι εξαιρετικά απειλούμενα:

Τρεις απειλούνται: