Οι ΗΠΑ-Κούβα Πτήσεις Πάρτε το Πράσινο Φως

American, Frontier, JetBlue, Silver, Southwest και Sun Country Airlines Αποκτήστε το OK

Δέκα αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ έχουν πλέον εγκριθεί για να ξεκινήσουν τακτικές πτήσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Κούβα , αρχής γενομένης από το φθινόπωρο του 2016. Προηγουμένως, επιτρέπονται μόνο ναυλωμένες πτήσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Η ανακοίνωση από το Υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ (DOT) θέτει τις συνθήκες για το ανοιχτό της Κούβας σε αμερικανούς τουρίστες, οι οποίοι σύντομα θα είναι σε θέση να κλείσουν πτήσεις προς το νησί της Καραϊβικής τόσο εύκολα όσο θα έκαναν σε οποιοδήποτε άλλο διεθνή προορισμό.

Η ανακοίνωση αποτελεί μέρος των σαρωτικών αλλαγών στις σχέσεις ΗΠΑ-Κούβας που συμπεριέλαβαν τους επιτρεπόμενους Αμερικανούς να ταξιδεύουν ελεύθερα στην Κούβα για πρώτη φορά σε περισσότερο από μισό αιώνα και να ξανανοίξουν την αμερικανική πρεσβεία στην Αβάνα.

10 αεροπορικές εταιρείες, 13 πόλεις των ΗΠΑ, 10 προορισμοί της Κούβας

Οι αεροπορικές εταιρείες που έλαβαν το πράσινο φως για τις πτήσεις της Κούβας είναι οι εταιρείες της Αλάσκας, της American Airlines, της Frontier Airlines, της Delta Air Lines, της JetBlue Airways, της Silver Air, της Spirit Airlines, της Southwest Airlines, της United Airlines και της Sun Country Airlines. Οι πτήσεις θα προέρχονται από το Μαϊάμι, το Φορτ Λόντερντεϊλ, το Σικάγο, το Σαρλότ, τη Φιλαδέλφεια, τη Νέα Υόρκη, την Ατλάντα, το Ορλάντο, την Τάμπα, το Νιούαρκ, το Χιούστον, το Λος Άντζελες και το Μινεάπολις. Παύλος.

Οι προορισμοί της Κούβας περιλαμβάνουν την Αβάνα, την Καμαγιέ, το Cayo Coco, το Cayo Largo, το Cienfuegos, το Holguín, το Manzanillo, το Matanzas, τη Σάντα Κλάρα και το Σαντιάγκο ντε Κούβα.

Η συμφωνία μεταξύ των ΗΠΑ και της Κούβας επιτρέπει μέχρι και 20 καθημερινές πτήσεις στην Αβάνα και μέχρι και 10 πτήσεις μετ 'επιστροφής για κάθε έναν από τους άλλους προορισμούς.

Δεν έχουν πληρωθεί όλα τα slots, επομένως αναμένονται περισσότερες ανακοινώσεις υπηρεσίας.

"Πέρυσι, ο Πρόεδρος Ομπάμα ανακοίνωσε ότι ήρθε η ώρα να ξεκινήσει ένα νέο ταξίδι με τον κουβανέζικο λαό", δήλωσε ο Αμερικανός Γραμματέας Μεταφορών Αντώνιος Φοξξ στην ανακοίνωση του πρώτου γύρου εγκεκριμένων αεροπορικών και πτήσεων. "Σήμερα, ανταποκρινόμαστε στην υπόσχεσή μας να επανεκκινήσουμε την προγραμματισμένη αεροπορική υπηρεσία στην Κούβα μετά από περισσότερο από μισό αιώνα".

Ποιος πετάει πού

Η κατανομή της αρχικής πτήσης των ΗΠΑ στην Κούβα έχει ως εξής:

Πώς και πότε μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια;

Τα εισιτήρια για την Κούβα θα πωλούνται όπως και κάθε άλλη έδρα στις αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες. Οι αεροπορικές εταιρείες που εξουσιοδοτούνται από την DOT πρέπει να λάβουν έγκριση από την κυβέρνηση της Κούβας και να προβούν σε τοπικές διευθετήσεις με τα αεροδρόμια για να αρχίσουν να λειτουργούν. "Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες προτείνουν να ξεκινήσουν τις υπηρεσίες τους το φθινόπωρο και το χειμώνα του 2016/2017 και πιθανότατα θα αρχίσουν να πωλούν εισιτήρια πολύ πριν από τις προγραμματισμένες ημερομηνίες έναρξης", σύμφωνα με το DOT.

Σημειώστε ότι ορισμένοι περιορισμοί στις μετακινήσεις Αμερικανών στην Κούβα παραμένουν σε ισχύ παρά το ευρύτερο φάσμα επιλογών μεταφοράς προς τα νησιά.

Η συμφωνία σχετικά με τις πτήσεις της Κούβας των ΗΠΑ επιτρέπει απεριόριστες πτήσεις τσάρτερ μεταξύ των δύο χωρών, επομένως αυτές οι πτήσεις δεν επηρεάζονται από αυτή τη νέα ανακοίνωση.

Ελέγξτε κριτικές και κράτηση ταξιδιού με το TripAdvisor