Ταξίδευα στην Κούβα για την κηδεία του Κάστρο και αυτό έγινε

Ο ήλιος ήταν μόλις πάνω όταν βγήκα από το μαρίνα μπάνιο και ακούσει ο γείτονάς μου, Aussie, μιλώντας δυνατά καθώς ανακατεύει εμπορευματοκιβώτια γύρω από το πίσω μέρος του ιστιοφόρου του.

"Φυσικά θα πάω! Αυτό είναι ένα μέρος της ιστορίας! "Ήξερα ότι θα μπορούσε να μιλάει μόνο για ένα πράγμα: Κούβα.

"Σας ταξιδεύετε σήμερα για την κηδεία του Φιντέλ;" ρώτησα τον Aussie.

"Ναί. Ο καιρός φαίνεται υπέροχος! Οι ελαφριές άνεμοι από την ανατολή, θα πρέπει να είναι ένα τέλειο ταξίδι. "

"Μπορώ να έρθω;" ρώτησα, ενθουσιασμένος που έχω μια πραγματική περιπέτεια στην Κούβα . Είχα ζήσει δύο χρόνια σε ένα ιστιοφόρο στο Key West, αλλά παρά την πρόσφατη ευκολία στον αμερικανικό τουρισμό για το νησί, δεν είχα ποτέ αποπλεύσει τα 90 μίλια στην Αβάνα. Η βάρκα μου και η εμπειρία της ιστιοπλοΐας μου δεν είναι έτοιμα για αυτό το ταξίδι μόνη της .

Το ταξίδι, φυσικά, δεν ήταν χωρίς ανησυχίες. Ήμουν ανυπόμονος για το τι θα ήταν η ατμόσφαιρα αφού ο κουβανός λαός έχασε τον αρχηγό του. Η κυβέρνηση είχε απαγορεύσει προσωρινά τη μουσική και το αλκοόλ, και ήταν χωρίς αμφιβολία σε υψηλό συναγερμό. Το ταξίδι από το Key West στην Αβάνα διαρκεί περίπου 14 με 20 ώρες με ιστιοφόρο .

Aussie στρογγυλεμένο ένα πεντανόστιμο πλήρωμα Key Westers: Franky, ένας ψαράς που δεν είχε καμία εμπειρία με ιστιοπλοϊκά? Wayne, ο οποίος ζούσε στη μαρίνα και δεν ήταν ποτέ νηφάλιος. και ο Σκοτ, ένας απατεώνας καλλιτέχνης που είχε γλιστρήσει στην Κούβα για περισσότερα από 20 χρόνια.

Ο Scott συνοδευόταν από μια μητέρα και κόρη που σχεδίαζαν να κάνουν κράτηση μέσω μιας πιστοποιημένης τουριστικής εταιρείας με ένα πολυτελές καταμαράν, αλλά τα σκάφη εξαντλήθηκαν .

Οι δυο γυναίκες έμοιαζαν ανυπόμονες, καθώς το μεθυσμένο πλήρωμά τους, στοιβάζοντας τους πόλους, τα κιβώτια και άλλα αντικείμενα πάνω στη βάρκα "plan b" που δεν είχε οργανώσει ο Σκοτ.

Αφήσαμε το ηλιοβασίλεμα - πολύ αργότερα από το αναμενόμενο - με ανέμους που δεν ήταν λογικό 9 με 11 μίλια ανά ώρα όπως προέβλεπε ο Aussie. Αντ 'αυτού, φυσούσαν περισσότερο από 25mph με κύματα γύρω στα 12 πόδια.

"Είναι λίγο παραπλανητικό εδώ! Περάστε μου ένα χυμό πορτοκαλιού! "Aussie φώναξε στο Franky και Wayne, που έπιναν όλο το απόγευμα. Σκρούσαν κάτι στο μαγειρείο και έδωσαν ένα ποτήρι επάνω στις σκάλες προς τον Aussie στο τιμόνι, το συνηθισμένο κούμπωμα που έβγαζε από τον άνεμο. Έφτιαξε το χυμό πίσω.

"Υπάρχει βότκα εδώ; Είπα χυμό πορτοκαλιού! "Πέρασε το ποτήρι πίσω, αλλά το πλήρωμα του μαγειρείου έμοιαζε μπερδεμένο.

«Τι συμβαίνει;» ρώτησε ο Wayne.

"Δεν γνωρίζω! Ίσως είναι πολύ ισχυρό; Προσθέστε περισσότερους χυμούς πορτοκαλιού, "ο Φράνκι πρότεινε να μην καταλάβει γιατί ο καπετάνιος έστειλε πίσω έναν απολύτως καλό« χυμό ».

«Τι είναι αυτό το ηχητικό σήμα;» ρώτησε η Μάρθα, η Boston προφορά της που είναι ακόμα παρούσα. Ένας θόρυβος παρόμοιος με τον συναγερμό ζώνης ασφαλείας του αυτοκινήτου συνεχίστηκε κάθε λίγα λεπτά.

«Ω, δεν είναι τίποτα», την διαβεβαίωσε η Aussie και άκουσα να μπερδεύει κάτι για το καταμαράν που θα μπορούσε να πάρει.

Καθώς πλησιάσαμε το περίφημο ρεύμα του Κόλπου, ένα ισχυρό ζεστό ρεύμα ακατέργαστου νερού, ο καιρός συνέχισε να επιδεινώνεται. Τα αντικείμενα έπεφταν, επειδή το πλήρωμα έπινε αντί να τα ασφαλίσει. Προσπάθησα να ανέβω στην μπροστινή καμπίνα, όταν η τηλεόραση έπεσε κάτω στους ώμους μου. Ο Φράνκι βρισκόταν στη σκάλα όταν έσκαψε το σκάφος, πετάγοντας τον στον τοίχο.

Ο Wayne έκοψε το χέρι του στο Θεό ξέρει τι και αιμορραγούσε παντού. Μια τουαλέτα δεν λειτούργησε και το κάθισμα του άλλου πέταξε μακριά. Σε αυτό το σημείο, σχεδόν όλοι οι επτά από εμάς έτρεχαν πάνω από την πλευρά του σκάφους, συμπεριλαμβανομένου του Scott που είχε πλεύσει στην Κούβα 200 φορές (ή έτσι είπε).

Ο Wayne, που φορούσε τα αγαπημένα μου σανδάλια που είχαν χάσει μυστηριωδώς από τη μαρίνα λίγες μέρες νωρίτερα, χτύπησε ένα πούρο και προσπάθησε να ανακουφίσει την ήσυχη κόρη της Mindy, της Μάρθας, λέγοντάς της να κοιτάξει τα αστέρια.

"Ακριβώς φτάνετε στα αστέρια, πιάστε τα και τα βάζετε στην τσέπη σας", έρριψε. "Δεν είναι όμορφο;" ρώτησε τρίβοντας τον ώμο της.

"Παρακαλώ μην με αγγίζετε. Δεν νιώθω καλά ", προσπάθησε ο Mindy να τον αποβάλει.

"Hey καπετάνιος, ο κινητήρας είναι υπερθέρμανση", φώναξε ο Franky. Το απενεργοποίησαν και ο ήχος των κυμάτων και του ανέμου έσκυψε πιο δυνατά.

Έλαβα κάτω από το αδιάβροχο και προσπάθησα να κοιμηθώ. Ξύπνησα ξαφνικά, καθώς τα αδύναμα κύματα έριχναν στο σώμα μου, με ενθουσιασμό εντελώς, καθώς ο καπετάνιος Aussie φώναξε "αυτή η καταιγίδα δεν ήταν στην πρόβλεψη!"

"Πάω να καίω τα παντελόνια μου!". "Έχετε ένα κουβά;"

"Πηγαίνετε κάτω και χρησιμοποιήστε το κεφάλι", επέμεινε ο Aussie.

"Δεν μπορώ! Είναι σπασμένο, και υπάρχουν κιβώτια και πόλοι αλιείας με τον τρόπο. "Προσπαθώντας να κατούρα στην τουαλέτα ήταν σαν να χρησιμοποιούσα το μπάνιο σε ένα τρένο Amtrak που είχε μόλις εκτροχιαστεί. Είμαστε όλοι καλυμμένοι με σωματικά υγρά.

«Γεια σου καπετάνιος», άρχισε ξανά ο Φράνκι, καθώς ο θόρυβος των ηχητικών σημάτων ξαναγύριζε. "Η αντλία νερού έχει σπάσει. Υπάρχει νερό πάνω από το πάτωμα εδώ. "Τώρα όλοι περιπλέκονταν.

Ο αγώνας συνεχίστηκε όλη τη νύχτα και αισθάνθηκε ότι περάστηκαν δεκαετίες πριν ο ήλιος έσπασε στον ορίζοντα και η Αβάνα εμφανίστηκε στον ορίζοντα. Ο καιρός άρχισε να ηρεμήσει καθώς φτάσαμε, σπασμένοι και κακοί, σε ένα σκοτεινό έθνος στο πένθος.

Κατά μήκος των ακτών της Μαρίνας Χέμινγουεϊ, οι Κουβανοί τελωνειακοί πράκτορες περίμεναν , κάθονται άνετα σε καρέκλες κάτω από ένα σκιερό κιόσκι καθώς πλησίασαμε τη σιωπηρή πόλη. Η Αβάνα ήταν η απίθανη ηρεμία μετά την καταιγίδα μας της Key West.

Κόλλησα και έσκασε το δρόμο μου προς το τόξο της βάρκας, τα ρούχα μου τραγανά και δύσκαμπτα από τα αλμυρά νερά, αλλά οι κάλτσες και τα παπούτσια μου ήταν ακόμα υγιή. Το δέρμα μου είχε καύση από το ξύπνημα στο ύπαιθρο και μώλωπες από την τηλεόραση που πέφτει πάνω μου, και η μυρωδιά της "περιπέτειας" (εμετός) στα πόδια του παντελονιού μου έτρεχε στον αέρα. Καθώς αγωνίστηκα πίσω στη ναυτία, ένα τεράστιο, άνετο κρουαζιερόπλοιο που έτρεξε μπροστά μας κατευθυνόταν προς την Αβάνα γεμάτη από καλά ξεκουρασμένους επιβάτες.

Αφού εγκαταστάσαμε, η ομάδα μας επισκέφθηκε την πλατεία Plaza de la Revolucion, όπου χιλιάδες συγκεντρώθηκαν για να πληρώσουν τα σέξι τους ως μονοφωνικές φωνές από ηχεία ενθουσιάστηκαν τα επιτεύγματα του Fidel. Οι περισσότεροι μιλούσαν μεταξύ τους, καθισμένοι στο πεζοδρόμιο στην πλατεία σαν να περίμεναν να ξεκινήσει μια ταινία στην ύπαιθρο. Υπήρχαν πολλές περιόδους για να χαλαρώσουν τα παλιομοδίτικα ταξί Chevrolet της Κούβας, και η Αβάνα ήταν ήσυχα και ήρεμη.

"Νομίζω ότι έχω ένα πολιτιστικό σοκ", δήλωσε ο Μίντι από τη Βοστώνη καθώς περπατούσαμε γύρω από την Αβάνα. "Αλλά όχι λόγω της Κούβας. Οι Κούβοι φαίνονται αρκετά φυσιολογικοί. Έχω πολιτισμικό σοκ λόγω του τρελλού Key Westers και του συνόλου του δράματος. "