Εδώ είναι πώς η Δανία γιορτάζει την ανεξαρτησία της

Η Συνταγματική Ημέρα είναι η ίδια ημέρα με την Ημέρα του Πατέρα στη Δανία

Γνωστή τοπικά ως Ημέρα Συντάγματος, η Ημέρα Ανεξαρτησίας στη Δανία είναι στις 5 Ιουνίου, μια εθνική εορτή. Ονομάζεται Ημέρα Συντάξεως, επειδή εορτάζει την επέτειο της υπογραφής του συντάγματος του νομού του 1849, καθιστώντας τη Δανία συνταγματική μοναρχία και το τροποποιημένο σύνταγμα του 1953, το οποίο υπεγράφη την ίδια ημέρα.

Πώς η Δανία γιορτάζει την Ημέρα Ανεξαρτησίας;

Η Δανία γιορτάζει την Ημέρα της Ανεξαρτησίας μέσω δημόσιων αργιών, πράγμα που σημαίνει κλείσιμο επιχειρήσεων.

Στην πραγματικότητα, σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις κλείνουν μέχρι το μεσημέρι την ημέρα του Συντάγματος. Μπορεί επίσης να υπάρχουν πολιτικοί ομιλητές, συγκεντρώσεις που τείνουν να παρακολουθούνται ευρέως. η πολιτική είναι μεγάλη στη Δανία. Συνήθως δεν είναι δύσκολο να βρεθεί κάποιος πολιτικός να ακούει. Οι υψηλόβαθμοι ηγέτες παίρνουν συνήθως τη σκηνή αυτή την ημέρα. Ορισμένα ράλι περιλαμβάνουν πικνίκ και περιστασιακά τρόφιμα.

Δυστυχώς, η Ημέρα του Συντάγματος στη Δανία δεν χρησιμοποιείται ευρέως για να γιορτάζει μέσω δημόσιων εκδηλώσεων, όπως φεστιβάλ, παρελάσεις και πάρτι, όπως οι ημέρες ανεξαρτησίας σε άλλες χώρες, ειδικά η Ημέρα Ανεξαρτησίας / Η Συνταγματική Ημέρα στη Νορβηγία . Ωστόσο, οι διακοπές αφήνουν τις οικογένειες ελεύθερες να περάσουν αυτή τη μέρα μεταξύ τους. Μετά από όλα, η 5η Ιουνίου είναι επίσης Ημέρα Πατέρων στη Δανία, μια εορτή που εμπνεύστηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες στη δεκαετία του '30.

Κατά πάσα πιθανότητα θα βλέπετε και σημαίες που θα πετούν σε ολόκληρη τη χώρα κατά την Ημέρα του Συντάγματος.

Τι είναι η Συνταγματική Ημέρα στα Δανέζικα;

Στη δανική , η Συνταγματική Ημέρα ονομάζεται Grundlovsdag.

Μάθε περισσότερα