Πώς να ταξιδέψετε στη Δανία με ένα σκυλί

Εδώ είναι τι πρέπει να πάρετε το σκύλο σας στη Δανία.

Ταξιδεύοντας στη Δανία με το σκυλί σας (ή τη γάτα) δεν είναι πλέον η ταλαιπωρία που κάποτε ήταν. Εφ 'όσον έχετε κατά νου ορισμένες μετακινήσεις ζώων συντροφιάς, η λήψη του σκύλου σας στη Δανία θα είναι αρκετά εύκολη. Οι κανόνες για τις γάτες είναι ίδιοι.

Σημειώστε ότι η ολοκλήρωση των εμβολιασμών και των μορφών κτηνιάτρου μπορεί να διαρκέσει 3-4 μήνες, οπότε αν θέλετε να πάρετε το σκυλί σας στη Δανία, προγραμματίστε νωρίς. Οι τατουάζ σκύλοι και γάτες δεν πληρούν πλέον τις προϋποθέσεις μετά το 2011 βάσει της δανικής τελωνειακής νομοθεσίας (και της τελωνειακής νομοθεσίας σε επίπεδο ΕΕ), υπέρ της απαίτησης μικροτσίπ στα κατοικίδια ζώα.

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε όταν παίρνετε το σκυλί σας στη Δανία είναι ότι υπάρχουν δύο τύποι κανονισμών για τα κατοικίδια, ανάλογα με το αν εισέρχεστε στη Δανία από χώρα της ΕΕ ή από χώρα εκτός ΕΕ. Αυτή είναι μια σημαντική διαφορά στις απαιτήσεις, γι 'αυτό βεβαιωθείτε ότι τηρείτε τη σωστή. Το Υπουργείο Γεωργίας της Δανίας παρέχει επίσης έναν οδηγό.

Φέρνοντας το σκυλί σας στη Δανία από την ΕΕ

Πρώτα απ 'όλα, λάβετε ένα διαβατήριο κατοικίδιων ζώων από τον κτηνίατρό σας. Ο εξουσιοδοτημένος κτηνίατρος σας θα είναι σε θέση να συμπληρώσει το διαβατήριο κατοικίδιων ζώων της ΕΕ, όπως απαιτείται. Για να πάρετε σκύλους στη Δανία από την ΕΕ, ο σκύλος πρέπει να έχει εμβολιαστεί για λύσσα τουλάχιστον 21 ημέρες πριν από το ταξίδι, να έχει ένα μικροτσίπ (τατουάζ αποδεκτό) και το διαβατήριο για τα κατοικίδια ζώα της ΕΕ. Μπορείτε να εισέλθετε μέσω οποιασδήποτε δανικής διέλευσης των συνόρων.

Φέρνοντας τον σκύλο σας στη Δανία από μια μη κοινοτική χώρα

Οι απαιτήσεις για τα ταξίδια με κατοικίδια ζώα είναι ελαφρώς αυστηρότερες. Όπως και οι ταξιδιώτες από την ΕΕ, θα πρέπει επίσης να πάρετε το σκυλί σας σε διαβατήριο κατοικίδιων ζώων, εάν είναι δυνατόν, ή να έχει ο κτηνίατρος σας να συμπληρώσει το Κτηνιατρικό Πιστοποιητικό που απαιτείται για να φέρει το κατοικίδιο ζώο σας (εισάγετε το) στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επιπλέον, θα πρέπει επίσης να ενημερώσετε το Γραφείο Επιθεώρησης Συνόρων για την πρόθεσή σας να ταξιδέψετε στη Δανία με το σκύλο σας (ή άλλο κατοικίδιο ζώο) τουλάχιστον 24 ώρες νωρίτερα. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό είναι διαθέσιμες στον παραπάνω σύνδεσμο.

Λάβετε υπόψη ότι οποιεσδήποτε σκύλοι, γάτες και κουνάβια από τρίτες χώρες πρέπει να έρχονται στη Δανία για πτήσεις προς το αεροδρόμιο Kastrup της Κοπεγχάγης ή για πτήσεις προς το αεροδρόμιο Billund.

Άλλοι αερολιμένες δεν επιτρέπονται και δεν είναι εξοπλισμένοι για να χειρίζονται εισερχόμενα ζώα που ταξιδεύουν.

Η λήψη του σκύλου σας στη Δανία από χώρα εκτός ΕΕ προϋποθέτει επίσης ότι ο σκύλος (ή η γάτα) πρέπει να εμβολιασθεί για τη λύσσα τουλάχιστον 21 ημέρες πριν ταξιδέψει στη Δανία.

Όταν φτάνετε στη Δανία με το σκυλί σας, εισάγετε τα τελωνεία και ζητήστε επιθεώρηση κατοικίδιων ζώων. Το δανικό τελωνειακό προσωπικό θα σας βοηθήσει με τη διαδικασία και θα ελέγξει τα χαρτιά του σκύλου (ή της γάτας).

Συμβουλή για την κράτηση της πτήσης του σκυλιού σας

Όταν κάνετε τις πτήσεις σας στη Δανία, μην ξεχάσετε να ενημερώσετε την αεροπορική εταιρεία σας ότι επιθυμείτε να πάρετε μαζί σας τη γάτα ή το σκύλο σας στη Δανία. Θα ελέγξουν για την αίθουσα και θα υπάρξει μια μονόδρομη χρέωση. (Εάν επιθυμείτε να καθησυχάσετε το κατοικίδιο ζώο σας για το ταξίδι, ρωτήστε εάν οι κανόνες μεταφοράς των ζώων από την αεροπορική εταιρεία το επιτρέπουν.)

Λάβετε υπόψη ότι η Δανία ανανεώνει τους κανονισμούς εισαγωγής ζώων ετησίως. Όταν ταξιδεύετε, μπορεί να υπάρξουν ελαφρές διαδικαστικές αλλαγές για τα σκυλιά. Πάντα να ελέγχετε για επίσημες ενημερώσεις πριν πάρετε το σκυλί σας στη Δανία.