Ηλεκτρικές πρίζες στη Δανία: Τύποι Ε και Κ

Χρήσιμοι προσαρμογείς ισχύος και ηλεκτρικές πληροφορίες για ταξιδιώτες

Οι ηλεκτρικές πρίζες στη Δανία χρησιμοποιούν βύσμα δύο οπών τυπικό για την ηπειρωτική Ευρώπη. Ωστόσο, η Δανία απομακρύνεται από το σκανδιναβικό κανόνα, οπότε βεβαιωθείτε ότι ο προσαρμογέας που αγοράζετε είναι κατάλληλος για τα βαθύτερα σημεία πώλησης αυτής της χώρας. Όταν αγοράζετε έναν διεθνή προσαρμογέα, θα θελήσετε να αναζητήσετε τύπους βυσμάτων E ή K καθώς έχουν το σωστό μέγεθος δύο στρογγυλών πτερυγίων.

Δεν είναι πολύ δύσκολο να μάθετε τι είδους βύσμα ή μετατροπέα χρειάζεστε για τις ηλεκτρικές πρίζες στη Δανία.

Οι περισσότεροι φορητοί υπολογιστές θα λειτουργούν αυτόματα με 220 έως 230 βολτ, αλλά θα πρέπει να ελέγξετε το πίσω μέρος του φορητού σας υπολογιστή για σημάνσεις ισχύος. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστείτε μόνο έναν προσαρμογέα για να αλλάξετε το σχήμα του βύσματος τροφοδοσίας για να ταιριάζει σε μια πρίζα στη Δανία, και αυτοί οι προσαρμογείς ρεύματος είναι σχετικά φθηνοί.

Ωστόσο, είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι ορισμένες συσκευές δεν θα λειτουργήσουν ή θα μειωθούν εάν είναι συνδεδεμένες σε μια ευρωπαϊκή πρίζα χωρίς μετατροπέα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τη χωρητικότητα της συσκευής σας και αγοράσετε τον κατάλληλο τύπο προσαρμογέα για την εργασία.

Αγοράστε το σωστό μετασχηματιστή

Επειδή η Δανία χρησιμοποιεί τύπους τύπου E και τύπου K, θα πρέπει να βρείτε έναν προσαρμογέα ρεύματος που μετατρέπει το καλώδιο τροφοδοσίας τύπου Α ή Β για να χωρέσει σε αυτές τις μοναδικές πρίζες.

Οι πρίζες τύπου Ε είναι γαλλικής προέλευσης και διαθέτουν δύο στρογγυλά ανοίγματα και έναν στρογγυλό πείρο γείωσης για να διασφαλιστεί ότι η γείωση είναι ενεργοποιημένη πριν γίνει η ζωντανή επαφή ακίδας, ενώ ο τύπος K είναι μοναδικά δανικός και διαθέτει οπή για τον πείρο γείωσης (ο οποίος βρίσκεται στο Δανικά βύσματα, όχι πρίζες) εκτός από τα δύο στρογγυλά ανοίγματα για τα πτερύγια του βύσματος.

Όταν πρόκειται να αγοράσετε έναν προσαρμογέα, θα πρέπει να αναζητήσετε το βύσμα C και το βύσμα F (εάν υπάρχει πρόσθετη οπή) για τις υποδοχές τύπου Ε και τις βύσματα τύπου C, E και F για τις υποδοχές τύπου Κ. Ακόμα, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τη συσκευή ή την ηλεκτρική συσκευή σας πριν συνδέσετε για να βεβαιωθείτε ότι δεν χρειάζεται να αγοράσετε πρόσθετο μετατροπέα για να μειώσετε την τάση που προέρχεται από την πρίζα.

Overpowered: Αγορά μετασχηματιστών Step-Down

Εάν φέρετε μικρές συσκευές, προσέξτε ότι ο προσαρμογέας σχήματος μπορεί να μην είναι αρκετός για να λειτουργήσει αυτές οι ηλεκτρονικές συσκευές. Ενώ τα περισσότερα προσωπικά ηλεκτρονικά τα τελευταία χρόνια δέχονται και τις δύο τάσεις, μερικές παλαιότερες, μικρότερες συσκευές δεν λειτουργούν με τα βαριά 220v στην Ευρώπη.

Ελέγξτε εάν η ετικέτα κοντά στο καλώδιο τροφοδοσίας της συσκευής εμφανίζει τα 100 έως 240v και τα 50 έως 60 Hz. Αν δεν συμβαίνει αυτό, θα χρειαστείτε ένα "μετασχηματιστή βηματισμού", ο οποίος ονομάζεται επίσης μετατροπέας. Αυτοί οι μετατροπείς θα μειώσουν τα 220 βολτ από την πρίζα για να παρέχουν 110 βολτ για τη συσκευή και παρόλο που αυτά κοστίζουν λίγο περισσότερο από τους απλούς προσαρμογείς σχήματος, μπορείτε να συγκρίνετε τις τιμές των μετατροπέων εδώ.

Ως μια λέξη της προσοχής, δεν πρέπει να προσπαθήσετε να φέρετε οποιοδήποτε τύπο στεγνωτήρα μαλλιών στη Δανία, καθώς είναι απαίσια δύσκολο να ταιριάζει με έναν κατάλληλο μετατροπέα λόγω της αστρονομικής κατανάλωσης ενέργειας. Αντ 'αυτού, θα πρέπει να ελέγξετε αν η διαμονή σας στη Δανία έχει ένα στο δωμάτιο, ή απλά αγοράστε ένα φτηνό τοπικά.