Μια θέα του Bird's Eye στον παραλιακό χώρο των πτηνών του Seychelles

Το Bird Island είναι πρωτοπόρος του οικοτουρισμού με τα προσβάσιμα ιερά του πουλιών.

Σε ένα πρόσφατο ταξίδι στις Σεϋχέλλες, ήμουν συγκλονισμένος με την εκπληκτική ομορφιά των 115 νησιών που τεμαχίζουν τον Ινδικό Ωκεανό. Ο καθένας έχει τη δική του ξεχωριστή προσωπικότητα και αξιώνει τη φήμη του.

Όπως υποδηλώνει το όνομά του, το Bird Island είναι παγκοσμίως γνωστό ως ιερό για την άγρια ​​φύση, ιδιαίτερα τα σπάνια και απειλούμενα με εξαφάνιση πουλιά. Περίεργος για να μάθω περισσότερα, αποφάσισα να συνομιλήσω με τη Melanie Felix, τον Εκπρόσωπο Μάρκετινγκ για το Bird Island, στις Σεϋχέλλες.

Βιογραφικό της Melanie Felix, Εκπρόσωπος Μάρκετινγκ για το Bird Island, Σεϋχέλλες: Η Melanie είναι ο Αντιπρόσωπος Μάρκετινγκ για το νησί πουλιών, στις Σεϋχέλλες από το Σεπτέμβριο του 2015. Το υπόβαθρο της είναι στην τουριστική βιομηχανία. Αποφοίτησε από το Bachelor of Commerce, με μεγάλη επιτυχία στη διοίκηση τουρισμού από το Curtin University της Δυτικής Αυστραλίας το 2010. Από τότε εργάζεται και για ένα άλλο νησιωτικό ξενοδοχείο στις Σεϋχέλλες.

OB: Μπορείτε να μου πείτε λίγο περισσότερο για την ιστορία του νησιού πουλιών; Γιατί είναι τόσο ξεχωριστό στις Σεϋχέλλες;

MF: Το νησί των πτηνών είναι πρωτοπόρος του οικολογικού τουρισμού στις Σεϋχέλλες. Το νησί αγοράστηκε από τον κ. Guy Savy στα τέλη της δεκαετίας του 1960, όταν αποφάσισε να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη του τουρισμού στις Σεϋχέλλες. Ήταν μπροστά από το χρόνο του καθώς ήθελε να διατηρήσει τη φυσική ομορφιά - χλωρίδα και πανίδα του νησιού για να απολαύσουν οι επισκέπτες έτσι το 1973 άνοιξε το πρώτο οικολογικό καταφύγιο των Σεϋχελλών.

Το νησί πτηνών είναι επίσης γνωστό για το γεγονός ότι είναι ένα από τα πιο προσιτά ιερά πουλιών στις Σεϋχέλλες. Υπάρχουν τεράστιοι αριθμοί θαλάσσιων πτηνών παρόντες και καλώντας συνεχώς όλο το χρόνο. Ωστόσο, είναι η αποικία των νεκρών που είναι γνωστό για το νησί.

Το νησί είναι ένα ζωτικής σημασίας τόπος φωλεοποίησης για τα καραβίδες. Όταν το αγόρασε ο κ. Savy, απομάκρυνε τη γη από τις πανύψηλες παλάμες από τα νησιά των προηγούμενων χρόνων ως φυτείες καρύδας, επιτρέποντας στα 15.000 ζευγάρια τρελών που είχαν φουσκώσει στο νησί να μεγαλώσουν σε 700.000 ζευγάρια. Σήμερα, φτάνουν στο νησί για να φωλιάζουν 1,5 εκατομμύριο σαρακοφάγους.

OB: Πώς πιστεύετε ότι το νησί των πτηνών έχει ωφεληθεί από τον τουρισμό;

MF: Είναι ένα θεαματικό θέαμα που μαρτυρά την αποικία των νεκρών. Κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγικής τους περιόδου, η οποία είναι από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο, θα βρείτε χιλιάδες από αυτά τα πουλιά που φωλιάζουν ή εκτείνονται στον ουρανό πάνω από την αποικία. Αυτό το θεαματικό φαινόμενο έχει ωφελήσει την τουριστική βιομηχανία ως φυσικό αξιοθέατο, τραβώντας επισκέπτες στο νησί ετησίως.

Λόγω της θέσης του, το Bird Island είναι επίσης η πρώτη χερσαία γη για πολλά μεταναστευτικά πουλιά και παραγκουπόλεις, μερικά από τα οποία δεν καταγράφηκαν πουθενά αλλού στις Σεϋχέλλες, καθιστώντας την μια πολύ ελκυστική περιοχή για τους ορνιθολόγους.

OB: Έτσι είναι ένα μαγευτικό μέρος. Ποια είναι τα αγαπημένα σας πράγματα για το νησί και τα πουλιά;

MF: Έχω πολλά αγαπημένα μέρη του Bird Island, και περιλαμβάνουν:

OB: Τι γίνεται για την προστασία των πτηνών στο νησί, ειδικά των απειλούμενων;

MF: Από τότε που αγόρασε το νησί, ο κ. Savy έθεσε σε εφαρμογή περιβαλλοντικά προγράμματα για την προστασία των πτηνών στο νησί. Ένας υπεύθυνος διατήρησης χρησιμοποιείται για τη διαχείριση αυτών των έργων διατήρησης και δεν περιορίζεται μόνο στα πουλιά, αλλά επεκτείνεται και στην προστασία των χελωνών των πράσινων χελωνών και των χελωνών Hawksbill που φθάνουν στο νησί. Το νησί των πτηνών είναι επίσης μια κορυφαία περιοχή αναπαραγωγής για αυτές τις θαλάσσιες χελώνες.

OB: Τι άλλο πρέπει να καταλάβει ένα αμερικανικό κοινό για το νησί πουλιών;

MF: Δεν υπάρχει τίποτα άλλο να καταλάβουμε από αυτό που θέλουμε να διατηρήσουμε το όμορφο νησί μας. για τους επισκέπτες να βιώσουν κάτι που διαφορετικά δεν θα είχαν εμπειρία στη δική τους χώρα, αλλά και για τη μελλοντική γενιά.

OB: Έχω ένα διαφορετικό είδος ερώτησης τώρα. Ποιο είναι το αγαπημένο σας νησί στις Σεϋχέλλες και γιατί;

MF: Φαίνεται ότι είμαι προκατειλημμένος φυσικά, όταν λέω ότι είναι το νησί πουλιών.

Από τα νησιά των Σεϋχελλών που έχω επισκεφτεί, το Bird Island είναι σίγουρα το αγαπημένο μου. Έχω ευχάριστες αναμνήσεις από πολλούς από τους άλλους, αλλά αισθάνομαι ότι κάποιοι εξελίσσονται λίγο περισσότερο και δεν το θέλω αυτό για μικρά νησιά. Δεν θέλω να βλέπω πάρα πολλά αυτοκίνητα στους δρόμους ή πάρα πολλούς ανθρώπους στις παραλίες. Για εκείνους που δεν είναι έτσι είμαι ευγνώμων, αλλά εκεί, θα βρείτε ένα μεγάλο αλυσίδα ξενοδοχείο ή θέρετρο που στερούνται τη γοητεία και τη ζεστασιά ενός μικρότερου ανεξάρτητου «σπίτι-καλλιεργούνται» ξενοδοχείο.

Αυτός είναι ο λόγος που μου αρέσει το νησί πουλιών και το καταφύγιο του. Από τότε που αγοράστηκε από τον κ. Savy, το νησί δεν έχει χάσει την αυθεντικότητα του, τη γοητεία του. Είναι πραγματικά το μέρος για να πάτε και να μην χρειάζεται να ανησυχείτε ή να σκεφτείτε τίποτα. Έχει μια τόσο χαλαρή ατμόσφαιρα και αυτό ενισχύεται από την ομορφιά του νησιού και τις εκπληκτικές παραλίες του. Και δεν μπορούμε να ξεχάσουμε την εντυπωσιακή αποικία των νεκρών. Αυτό είναι ένα θέαμα που με αφήνει στο δέος κάθε φορά που το βλέπω και με κάνει να συνειδητοποιώ πόσο απίστευτη είναι η φύση.

OB: Γιατί νομίζετε ότι οι Σεϋχέλλες είναι ένας προορισμός που αξίζει να επισκεφθείτε, για παράδειγμα, Αμερικανοί και Καναδοί σε όλο τον κόσμο;

MF: Νιώθω ότι για τους Αμερικανούς και τους Καναδούς, οι Σεϋχέλλες είναι ένας νέος προορισμός που πρέπει να ανακαλυφθεί. Ταξιδεύοντας σε νέους προορισμούς όπως οι Σεϋχέλλες με κάτι διαφορετικό, θα αναζητηθούν και όχι τα παραδοσιακά ταξίδια σε μέρη όπως η ίδια η Βόρεια Αμερική και η Ευρώπη. Οι Σεϋχέλλες προσφέρουν μια πολύ διαφορετική και ποικίλη κουλτούρα. Είμαστε ένα χωνευτήρι, φέρνοντας τους ανθρώπους διαφορετικές γεύσεις μέσα από την κουζίνα μας, στη μουσική μας και στον τρόπο ζωής μας γενικότερα.

Για να προσθέσουμε σε αυτό, η θέση των νησιών μας επιτρέπει να έχουμε πολύ καλό χρόνο όλο το χρόνο. Είναι μια φανταστική απόδραση σε τροπικό νησί, ιδανική για δύτες, λάτρεις της αλιείας, λάτρεις της φύσης, ταξιδιώτες που αναζητούν αυθεντικούς πολιτισμούς και είναι επίσης ιδανικό για όσους θέλουν μόνο να κάνουν ηλιοθεραπεία όλη μέρα στις καλύτερες λευκές αμμώδεις παραλίες στον Ινδικό Ωκεανό.

Βιογραφία του κ. Guy Savy: Η κηδεμονία του κ. Savy στο νησί Bird, το βορειότερο φυτό των Σεϋχελλών, ξεκίνησε το 1967 με την επιστροφή του στις Σεϋχέλλες από τη Νέα Ζηλανδία όπου πέρασε αρκετά χρόνια σπουδάζοντας λογιστικά. Πήρε το Bird σε μια εποχή που το νησί ήταν πολύ χειρότερο για να φορέσει από χρόνια ανθρώπινης διαταραχής της διάσημης αποικίας του νησιού, που είχε πληθυσμό κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1950, πέφτει από περίπου ένα εκατομμύριο πουλιά σε μόλις 65.000. Έτσι ξεκίνησε η μακρά διαδικασία της απομάκρυνσης του νησιού από το χείλος της οικολογικής καταστροφής μέσω της ευαίσθητης διατήρησης και του οικολογικού τουρισμού. Ο κ. Savy παρέδωσε τη διαχείριση του νησιού στους γιους του, Nick και Alex τον Ιανουάριο του 2016. (Απόσπασμα από τις INSIDE Seychelles, 2015. από τον Glynn Burridge)