Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις απαιτήσεις της Visa στη Βραζιλία

Το ταξίδι στη Βραζιλία απαιτεί θεώρηση για πολίτες πολλών χωρών. Υπάρχουν ορισμένοι κανόνες που πρέπει να ακολουθηθούν για να αποκτήσετε θεώρηση, αλλά η Βραζιλία ανακοίνωσε πρόσφατα πρόγραμμα απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης για τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες το 2016. Εδώ πρέπει να ξέρετε για τις απαιτήσεις θεώρησης, τις επεκτάσεις βίζας και τις απαλλαγές από την υποχρέωση θεώρησης στη Βραζιλία.

1) Πρόγραμμα απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης για το καλοκαίρι του 2016:

Η κυβέρνηση της Βραζιλίας ανακοίνωσε πρόσφατα πρόγραμμα απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης, το οποίο θα παραιτηθεί προσωρινά από την υποχρέωση θεώρησης για τους πολίτες τεσσάρων χωρών.

Το πρόγραμμα αυτό επιτρέπει στους πολίτες των ΗΠΑ, του Καναδά, της Ιαπωνίας και της Αυστραλίας να επισκέπτονται τη Βραζιλία χωρίς ταξιδιωτική βίζα από την 1η Ιουνίου μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου 2016. Οι επισκέψεις περιορίζονται σε 90 ημέρες. Οι πολίτες των χωρών αυτών πρέπει κανονικά να υποβάλουν αίτηση για θεώρηση εκ των προτέρων.

Στόχος αυτού του προγράμματος είναι να ενθαρρύνει τον τουρισμό στη Βραζιλία για τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, που θα πραγματοποιηθεί στο Ρίο ντε Τζανέιρο στις 5 Αυγούστου και τους Θερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες που θα πραγματοποιηθούν από τις 7 Σεπτεμβρίου έως τις 18 Σεπτεμβρίου. Henrique Eduardo Alves , Ο υπουργός Τουρισμού της Βραζιλίας, δήλωσε ότι το πρόγραμμα απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης θα οδηγήσει σε 20% αύξηση των επισκεπτών από αυτές τις τέσσερις χώρες. Αυτό μοιάζει με μια υγιή στρατηγική για να αντιμετωπίσει μια πιθανή μείωση των τουριστών που κατευθύνονται προς τη Βραζιλία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες λόγω των προβλημάτων στις προετοιμασίες των Ολυμπιακών Αγώνων και των ανησυχιών για τον ιό Zika .

Οι τουρίστες από πολλές άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Αργεντινής, της Νότιας Αφρικής και της Νέας Ζηλανδίας, δεν χρειάζονται θεώρηση για να επισκεφθούν τη Βραζιλία (βλ. Παρακάτω).

2) Απαιτήσεις για τις θεωρήσεις

Οι τουρίστες από ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, του Καναδά, της Αυστραλίας, της Κίνας και της Ινδίας, απαιτείται να αποκτήσουν μια τουριστική βίζα πριν ταξιδέψουν στη Βραζιλία. Οι Αμερικανοί πολίτες χρειάζονται βίζα για να εισέλθουν στη Βραζιλία, επειδή η Βραζιλία έχει μια αμοιβαία πολιτική θεωρήσεων. Οι Αμερικανοί κάτοχοι διαβατηρίου πρέπει να υποβάλουν αίτηση για θεώρηση εκ των προτέρων και να πληρώσουν τέλη βίζας αξίας $ 160.

Ωστόσο, όπως προαναφέρθηκε, οι πολίτες των ΗΠΑ, του Καναδά, της Αυστραλίας και της Ιαπωνίας δεν θα χρειαστούν βίζα αν σκοπεύουν να ταξιδέψουν στη Βραζιλία από την 1η Ιουνίου έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2016.

Λάβετε ακριβείς πληροφορίες σχετικά με τις απαιτήσεις θεώρησης για τη Βραζιλία εδώ και πληροφορίες σχετικά με τις χώρες που απαλλάσσονται από τις τουριστικές βίζες στη Βραζιλία .

Σημαντικό: Όταν μπαίνετε στη Βραζιλία, θα σας δοθεί κάρτα επιβίβασης / αποβίβασης, ένα χαρτί που θα σφραγιστεί από τον αξιωματικό μετανάστευσης. Πρέπει να φυλάξετε αυτό το χαρτί και να το δείξετε πάλι όταν βγείτε από τη χώρα. Επιπλέον, εάν θέλετε να παρατείνετε τη βίζα σας, θα σας ζητηθεί ξανά αυτό το έγγραφο.

3) Επέκταση των θεωρήσεων

Εάν θέλετε να παρατείνετε τη βίζα σας στη Βραζιλία, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση παράτασης για επιπλέον 90 ημέρες μέσω της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας στη Βραζιλία. Πρέπει να ζητήσετε την επέκταση πριν από τη λήξη της εξουσιοδοτημένης διαμονής. Με επέκταση, οι κάτοχοι τουριστικών βίζα επιτρέπεται να παραμείνουν στη Βραζιλία το πολύ 180 ημέρες σε περίοδο 12 μηνών.

Κατά την υποβολή αίτησης για παράταση θεώρησης, θα πρέπει να κάνετε τα εξής στην Ομοσπονδιακή Αστυνομική Υπηρεσία:

Οι ομοσπονδιακές αστυνομικές υπηρεσίες βρίσκονται σε όλα τα μεγάλα αεροδρόμια. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αίτηση για επέκταση θεώρησης στη Βραζιλία μπορείτε να βρείτε εδώ.

4) Άλλοι τύποι θεωρήσεων:

Υπάρχουν διάφοροι άλλοι τύποι θεωρήσεων για τη Βραζιλία:

Βίζα επιχειρηματικής δραστηριότητας μικρής διάρκειας:

Αυτή η βραχυπρόθεσμη θεώρηση αφορά άτομα που σκοπεύουν να επισκεφθούν τη Βραζιλία για επιχειρηματικούς σκοπούς, για παράδειγμα με σκοπό να παρακολουθήσουν μια εμπορική έκθεση, να δημιουργήσουν επιχειρηματικές επαφές ή να μιλήσουν σε συνέδριο.

Θεώρηση προσωρινής διαμονής / θεώρηση εργασίας:

Όσοι επιθυμούν να ζήσουν και να εργαστούν στη Βραζιλία πρέπει να υποβάλουν αίτηση για θεώρηση προσωρινής διαμονής. Για να γίνει αυτό, πρέπει πρώτα να εξασφαλιστεί μια προσφορά εργασίας από μια εταιρεία της Βραζιλίας, μετά την οποία η εταιρεία πρέπει να απευθυνθεί στο Τμήμα Μετανάστευσης του Υπουργείου Εργασίας. Μια τέτοια αίτηση θεώρησης χρειάζεται τουλάχιστον δύο μήνες για να υποβληθεί σε επεξεργασία. Οι θεωρήσεις θα εκδοθούν επίσης στον σύζυγο και τα παιδιά του μισθωτού.

Μόνιμες θεωρήσεις:

Για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν μόνιμη κατοικία στη Βραζιλία, υπάρχουν επτά κατηγορίες αιτήσεων για μόνιμη θεώρηση, οι οποίες επιτρέπουν στον κάτοχο θεώρησης να ζήσει και να εργαστεί στη Βραζιλία. Αυτές οι κατηγορίες περιλαμβάνουν το γάμο, την οικογενειακή ενοποίηση, στελέχη επιχειρήσεων και επαγγελματίες, επενδυτές και συνταξιούχους. Άτομα από άλλες χώρες που είναι άνω των 60 ετών μπορούν να υποβάλουν αίτηση για μόνιμη βίζα αν έχουν σύνταξη τουλάχιστον $ 2.000 USD ανά μήνα.