Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την Μπραζίλια, πρωτεύουσα της Βραζιλίας

Η πρωτεύουσα της Βραζιλίας είναι μια προγραμματισμένη πόλη που χτίστηκε σε μια περιοχή που είχε προηγουμένως πολύ μικρό πληθυσμό ή βιομηχανία πριν από τη δεκαετία του 1950 και επιλέχθηκε σε μια κεντρική τοποθεσία που οι σχεδιαστές ελπίζουν ότι θα δημιουργούσε μια πιο ενοποιημένη χώρα.

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες πτυχές της πόλης είναι ότι έφεραν μερικούς από τους κορυφαίους αρχιτέκτονες της Νότιας Αμερικής για να βοηθήσουν στο σχεδιασμό της πόλης, και η περιοχή έχει μερικές υπέροχες περιοχές πρασίνου και μερικά υπέροχα παραδείγματα αρχιτεκτονικής.

Η πόλη σχεδιάστηκε για να μοιάζει με ένα μεγάλο πουλί, με τα εμπορικά και διοικητικά κτίρια στο κέντρο, και στη συνέχεια δύο πτέρυγες κατοικιών και μικρές εμπορικές περιοχές σε κάθε πλευρά.

Η ιστορία και τα αρχιτεκτονικά αξιοθέατα της Μπραζίλια

Οι αρχιτέκτονες και οι πολεοδόμοι που βοήθησαν τη Μπραζίλια να γίνει αυτό που είναι σήμερα ήταν ο Lucio Costa και ο Oscar Niemeyer, με τον Roberto Burle Marx να συμβάλλει στο σχεδιασμό της πόλης.

Ο καθεδρικός ναός της Μπραζίλια είναι ένα από τα μεγαλύτερα αξιοθέατα για όσους απολαμβάνουν τη σύγχρονη αρχιτεκτονική, καθώς ξεχωρίζει με τις δραματικές καμπύλες και τη χρήση του γυαλιού σε ένα νεωτεριστικό σχέδιο. Η πλατεία Three Powers είναι η πιο μεγάλη θέα στην πόλη, με τρεις πλευρές της πλατείας που κατέχονται από το Εθνικό Κογκρέσο, το Προεδρικό Μέγαρο και το Ανώτατο Δικαστήριο.

Βασικές τοποθεσίες για να απολαύσετε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας

Το πάρκο γύρω από τη λίμνη Paranoa είναι ένα από τα ωραιότερα μέρη για να επισκεφθείτε στην πόλη, καθώς έχει μια ωραία περιοχή για κολύμπι, μαζί με την επίσημη κατοικία του Βραζιλιανού Προέδρου και τις δραματικές αψίδες της γέφυρας πάνω από τη λίμνη.

Για να έχετε μια υπέροχη θέα στην πόλη και να εκτιμήσετε πραγματικά το σχεδιασμό που πήγε στο σχεδιασμό της πόλης, κάνοντας ένα ταξίδι στις πλατφόρμες παρατήρησης στην τηλεόραση Digital Tower είναι ένας καλός τρόπος για να απολαύσετε τη θέα. Στα δυτικά της πόλης, το μνημείο Juscelino Kubitschek είναι αφιερωμένο στον πρόεδρο ο οποίος οδήγησε την απόφαση να μετακινήσει την πρωτεύουσα της Βραζιλίας στη Μπραζίλια.

Τι να κάνετε κατά τη διάρκεια του χρόνου σας στη Μπραζίλια

Παρόλο που η Μπραζίλια δεν έχει εκτεταμένη ιστορία, υπάρχουν ακόμη πολλά πράγματα να κάνετε κατά τη διάρκεια της διαμονής σας και εάν είστε σε προϋπολογισμό τότε το Εθνικό Μουσείο της Μπραζίλια είναι δωρεάν και φιλοξενεί μια σειρά εκθέσεων για την ιστορία της Βραζιλίας, τακτικά γεγονότα.

Εκείνοι που ενδιαφέρονται για την πολιτική μπορούν να πάρουν μια περιήγηση στο κτίριο του Εθνικού Κογκρέσου, το οποίο είναι ένα κτίριο με εξαιρετικό σχεδιασμό. Η πόλη φιλοξενεί επίσης μια μεγάλη γκάμα δημόσιων εκθέσεων τέχνης και μια περιήγηση για να δείτε τις διαφορετικές εκθέσεις αξίζει να κάνετε αν έχετε την ευκαιρία.

Πού να μείνετε στη Μπραζίλια

Όταν πρόκειται για την εύρεση ξενοδοχείων στην πόλη, αν ψάχνετε για καταλύματα κορυφαίας ποιότητας, τότε δεν θα βρείτε έλλειψη επιλογών όπως το ξενοδοχείο Brasilia Alvorada και το Sonesta Hotel Brasilia, με πολυτελή καταλύματα που έχουν ακμάσει σε αυτή την πόλη όπου οι ισχυροί άνθρωποι από κάθε περιοχή επισκέπτονται.

Εάν είστε σε έναν προϋπολογισμό, τότε το Via W3 Sul είναι ίσως το καλύτερο σας στοίχημα, με το Hospedagem Alternativa και μερικά μικρά pousadas που προσφέρουν κρεβάτια σε λογικές τιμές στην πρωτεύουσα.

Γύρω από την πόλη

Ο σχεδιασμός της Μπραζίλια έχει πολλές πτυχές, αλλά ένα από τα μεγαλύτερα πράγματα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι έχει σχεδιαστεί για όσους περνούν από το όχημα, καθώς ακόμη και το κέντρο της πόλης είναι απλωμένο σε μια σχετικά μεγάλη περιοχή.

Τα δρομολόγια των λεωφορείων τείνουν να συγκλίνουν στην Ροδοβιοριά στην καρδιά της πόλης και τείνουν να είναι αρκετά αποδοτικά. Εάν μένετε κοντά σε έναν από τους σταθμούς του μετρό, αυτή η γραμμή σχήματος Y είναι καλή για να φτάσετε γρήγορα στο κέντρο της πόλης, με εκπτώσεις για μεταφορά τα Σαββατοκύριακα.