Είναι ασφαλές το Παρίσι για τους τουρίστες μετά από πρόσφατες επιθέσεις γύρω από την Ευρώπη;

Συμβουλές και πληροφορίες για τους τουρίστες

Μετά από μια καταστροφική τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2015 και ένα πολύ λιγότερο σοβαρό περιστατικό έξω από τις εγκαταστάσεις του εμπορικού κέντρου του Μουσείου του Λούβρου στις αρχές Φεβρουαρίου 2017, πολλοί υποψήφιοι επισκέπτες στη γαλλική πρωτεύουσα αναρωτιούνται εάν είναι πραγματικά ασφαλής η επίσκεψη αυτή τη στιγμή.

Αυτές οι επιθέσεις δεν αφορούν μόνο το Παρίσι, είτε: Μετά την τραγωδία του Νοεμβρίου του 2015, μια άλλη στις Βρυξέλλες τον Μάρτιο του 2016 που διεκδίκησε 32 θύματα και δύο επιπλέον επιθέσεις στη Νίκαια, τη Γαλλία και το Βερολίνο της Γερμανίας, οι τουρίστες που ταξιδεύουν στην Ευρώπη κατανοητό αίσθημα κλονισμού και περισσότερο από λίγο ανησυχούν για την ασφάλεια.

Αλλά, όπως σας εξηγώ λεπτομερώς περαιτέρω, δεν υπάρχει ακόμα λόγος να ακυρώσετε το ταξίδι σας ή να αισθανθείτε υπερβολικό άγχος για το ταξίδι σας στο Παρίσι.

Ωστόσο, η σωστή ενημέρωση είναι πάντα το σωστό πράγμα που πρέπει να κάνετε. Ακολουθούν οι πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζουν οι επισκέπτες της πόλης μετά τις επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών για τις τρέχουσες ειδοποιήσεις ασφαλείας και λεπτομέρειες σχετικά με τις μεταφορές, τις υπηρεσίες και το κλείσιμο της πόλης.

Μετακινηθείτε προς τα κάτω για να βρείτε τις πληροφορίες που χρειάζεστε και ελέγξτε εδώ για ενημερώσεις καθώς εξελίσσεται η κατάσταση.

Επίσημες προειδοποιήσεις ασφαλείας: Οι πρεσβείες ζητούν από τους πολίτες να "ασκούν επαγρύπνηση"

Πολλές αγγλόφωνες χώρες εξέδωσαν ταξιδιωτικές συμβουλές ζητώντας από τους πολίτες τους να ασκήσουν μεγάλη προσοχή και επαγρύπνηση στην Ευρώπη μετά από επιθέσεις στις Βρυξέλλες, το Παρίσι, τη Νίκαια και, πιο πρόσφατα, στο Βερολίνο. Λάβετε υπόψη σας ότι δεν συμβουλεύουν, ωστόσο, να αποφύγετε το ταξίδι στη Γαλλία.

Η Αμερικανική Πρεσβεία εξέδωσε πρόσφατα μια παγκόσμια προειδοποίηση ταξιδιού τον Σεπτέμβριο του 2016. Ενώ η προειδοποίηση προειδοποίησε ότι ενδέχεται να υπάρξουν επιθέσεις από το ISIS / ISIL στην Ευρώπη, η προειδοποίηση, η οποία δεν έχει συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης, Τη Γαλλία ή την υπόλοιπη Ευρώπη.

Αντίθετα δηλώνει τα εξής:

Οι αξιόπιστες πληροφορίες δείχνουν ότι τρομοκρατικές ομάδες όπως η ISIL / Da'esh και η Αλ Κάιντα και οι συνεργάτες τους συνεχίζουν να σχεδιάζουν επιθέσεις στην Ευρώπη, καθώς οι ξένοι μαχητές επιστρέφουν από τη Συρία και το Ιράκ, ενώ άλλα άτομα ενδέχεται να ριζοσπαστούν ή να εμπνευστούν από την προπαγάνδα ISIL. Κατά το παρελθόν έτος, οι εξτρεμιστές πραγματοποίησαν επιθέσεις στη Γαλλία, το Βέλγιο, τη Γερμανία και την Τουρκία. Οι ευρωπαϊκές αρχές εξακολουθούν να προειδοποιούν για πρόσθετες επιθέσεις σε σημαντικά γεγονότα, τουριστικούς χώρους, εστιατόρια, εμπορικά κέντρα, χώρους λατρείας και στον τομέα των μεταφορών. Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες παραμένουν ευάλωτες σε επιθέσεις από διακρατικές τρομοκρατικές οργανώσεις και οι αμερικανοί πολίτες καλούνται να ασκούν επαγρύπνηση ενώ βρίσκονται σε δημόσιους χώρους.

Για να βρείτε τη δική σας πρεσβεία ή προξενείο και τις τυχόν προειδοποιήσεις ασφαλείας που δημοσιεύονται εκεί, δείτε αυτή τη σελίδα.

Είναι ασφαλές να επισκεφθείτε το Παρίσι τώρα; Πρέπει να ακυρώσω το ταξίδι μου;

Η προσωπική ασφάλεια είναι ένα πολύ καλό, πολύ προσωπικό θέμα και δεν μπορώ να σας προσφέρω καμία γρήγορη συμβουλή σχετικά με το τι πρέπει να κάνουν οι νευρικοί ή ανήσυχοι ταξιδιώτες. Είναι απολύτως φυσιολογικό να αισθανόμαστε κάποια ανησυχία μετά από αυτά τα γεγονότα - όλοι τους έχουμε κλονιστεί. Κανείς δεν υπόσχεται ότι δεν είναι εφικτές περαιτέρω επιθέσεις. Σας καλώ να εξετάσετε αυτά τα σημεία πριν ακυρώσετε το ταξίδι σας στο Παρίσι:

Η ασφάλεια είναι πιθανώς στο υψηλότερο σημείο της στιγμής και οι φρουροί προστατεύουν με προσοχή τις ευαίσθητες ζώνες.

Παρά τα όσα μπορεί να διαβάζετε ή να βλέπετε σε ορισμένα * τηλεοπτικά κανάλια ειδήσεων που είναι επιρρεπή σε τρομοκράτες, η Γαλλία παίρνει πολύ σοβαρά την ασφάλεια και οι αξιωματούχοι έχουν υποκλέψει με επιτυχία και έχουν αποτρέψει πολλές επιθέσεις στο παρελθόν.

Πρόσφατα, στις 3 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους ένας εισβολέας οπλισμένος με ένα μαχαίρι επιχείρησε να εισέλθει στο εμπορικό κέντρο Carrousel du Louvre (δίπλα στο φημισμένο μουσείο). όταν οι ένοπλοι στρατιώτες που φυλάσσονταν την είσοδο αρνήθηκαν να τον αφήσουν να περάσει, σκότωσε έναν από τους φρουρούς, ο οποίος με τη σειρά του πυροβόλησε τον επιτιθέμενο.

Ο στρατιώτης υπέστη ελάχιστα τραύματα στο κεφάλι και ο επιτιθέμενος έμεινε σε κρίσιμη κρίσιμη κατάσταση. Κανένας τουρίστας δεν τραυματίστηκε ούτε σκοτώθηκε σε αυτή την επίθεση. Παρόλο που οι Newswires γρήγορα πλημμύρισαν με τρομακτικές επικεφαλίδες για μια τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, είναι πιθανώς πιο ακριβές να το ονομάσουμε "απόπειρα", δεδομένου ότι οι στρατιωτικοί φύλακες έκαναν τη δουλειά τους στην προστασία των χώρων και των τοπικών επισκεπτών από βλάβες. Η Γαλλία, η οποία την ονομάζει «απόπειρα τρομοκρατίας», είναι και πάλι σε μεγάλη ανησυχία και η επίθεση ήταν μια υπενθύμιση ότι ο κίνδυνος περαιτέρω προσπαθειών στην πρωτεύουσα είναι πραγματικός.

Αλλά είναι σημαντικό να το θέσουμε σε προοπτική.

Επιπλέον, το Παρίσι περιπολείται σήμερα από άνευ προηγουμένου αριθμό αστυνομικών και στρατιωτικών, ιδίως σε περιοχές που είναι πολυσύχναστες, στις δημόσιες συγκοινωνίες και σε μέρη που επισκέπτονται οι τουρίστες, συμπεριλαμβανομένων των μνημείων, των μουσείων, των αγορών και των μεγάλων εμπορικών κέντρων. Χιλιάδες ακόμη στρατεύματα και αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί για να προστατεύσουν και να παρακολουθήσουν αυτές τις περιοχές.

Οι κίνδυνοι σας είναι κατά πάσα πιθανότητα πολύ χαμηλότεροι από το συνηθισμένο λόγω αυτών των αυξημένων προφυλάξεων. Ενώ κυβερνητικοί αξιωματούχοι αναγνωρίζουν ότι είναι δυνατές περισσότερες επιθέσεις, επιδεικνύουν εξαιρετική επαγρύπνηση και δουλεύουν πολύ καλά για να προστατεύσουν την πόλη, τους κατοίκους της και τους επισκέπτες της.

Διαβάστε σχετικά: Πώς να μείνετε ασφαλείς στο Παρίσι: Οι κορυφαίες συμβουλές μας

Ζούμε σε έναν κόσμο πολύπλοκων κινδύνων και παίρνουμε συνεχώς αυτούς τους κινδύνους.

Ακριβώς όπως δεν μπορείτε να εγγυηθείτε ότι το να φτάσετε στο αυτοκίνητό σας για την εργασία σας για πρωινή μεταφορά δεν θα οδηγήσει σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα ή ότι δεν θα πέσετε θύμα τυχαίας βίας σε ένα σούπερ μάρκετ, . Η αληθινά αλήθεια είναι ότι η τρομοκρατία γνωρίζει λίγα ή και καθόλου σύνορα στην εποχή μας: να φοβόμαστε το Παρίσι για οποιαδήποτε άλλη μεγάλη μητρόπολη είναι να παρερμηνεύσουμε εντελώς το πώς λειτουργούν οι τρομοκράτες.

Βάλτε τους κινδύνους σας να στοχεύσετε σε μια τρομοκρατική επίθεση σε λογική προοπτική.

Ειδικά για τους αναγνώστες από τις ΗΠΑ, είναι σημαντικό να εξεταστούν οι κίνδυνοι που συνδέονται με το ταξίδι στη Γαλλία ή την υπόλοιπη Ευρώπη. Στις ΗΠΑ, τα πυροβόλα όπλα σκοτώνουν περίπου 33.000 ανθρώπους κάθε χρόνο - σε σύγκριση με τη Γαλλία, η οποία κατά μέσο όρο καταγράφει λιγότερους από 2.000 ετήσιους θανάτους από πυροβόλα όπλα. Το Ηνωμένο Βασίλειο, εν τω μεταξύ, καταγράφει θανάτους όπλων μόνο σε χαμηλές εκατοντάδες κάθε χρόνο.

Το γεγονός είναι ότι, ακόμη και αν λάβετε υπόψη τις τρομακτικές επιθέσεις στο Παρίσι, οι κίνδυνοι να επιτεθείτε βίαια στη Γαλλία - και αλλού στην Ευρώπη - είναι στατιστικά πολύ χαμηλότεροι από ό, τι στις ΗΠΑ. Έτσι, ενώ είναι φυσιολογικό να αισθάνεστε ανήσυχοι για το ταξίδι σας σε μια ξένη χώρα, η απόσπαση και ο σχηματισμός των φόβων σας με λογικούς όρους μπορεί να σας βοηθήσει.

Η ζωή στο Παρίσι πρέπει να συνεχιστεί ... και χωρίς τη βοήθειά σας, δεν θα γίνει.

Καθώς οι πόλεις πηγαίνουν, το Παρίσι είναι ο νούμερο ένα τουριστικός προορισμός στον κόσμο. Η πόλη χρειάζεται, πάνω απ 'όλα, να θεραπεύσει και να ανακάμψει από αυτή την τρομερή τραγωδία, αλλά χωρίς τη βοήθεια τουριστών που συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό στην οικονομική της υγεία και ζωντάνια, δεν είναι πιθανό να επιτύχει. Ακριβώς όπως η Νέα Υόρκη αναπήδησε γρήγορα μετά τις τραγικές τρομοκρατικές επιθέσεις της 9/11 και ευχαριστεί εν μέρει την υποστήριξη των επισκεπτών, είναι αυτή η άποψη του συγγραφέα ότι είναι σημαντικό να στέκεστε πίσω από το Παρίσι και να διατηρήσετε το πνεύμα του ζωντανό.

Διαβάστε τις σχετικές: Top 10 Λόγοι για να επισκεφθείτε το Παρίσι το 2017

Μια χειρότερη τραγωδία από αυτή που μόλις έχουμε δει;

Κατά την άποψή μου, μια ακόμα χειρότερη τραγωδία θα ήταν να βλέπεις το Παρίσι να χάνει τις ίδιες τις ιδιότητες που αγαπά: μια αίσθηση ανοιχτότητας, πνευματική περιέργεια, απίστευτη ποικιλομορφία και μια κουλτούρα που προάγει την απόλαυση της σημερινής στιγμής και των πολυάριθμων πλουτοτήτων της.

Μια πόλη όπου οι άνθρωποι με πολλά διαφορετικά υπόβαθρα ξεχειλίζουν στους δρόμους και στις βεράντες των καφετεριών , συγκινημένοι με χαρά και αμοιβαία περιέργεια. Είναι η πεποίθησή μου ότι δεν πρέπει να παρασυρθούμε από τον φόβο και τον πανικό, για να μην δώσουμε νίκη στους επιτιθέμενους.

Αν ανησυχείτε για τα ταξίδια, μπορεί να είναι ότι η αναβολή του ταξιδιού σας θα μπορούσε να είναι μια καλή ιδέα , εάν θέλετε να αφήσετε λίγο χρόνο και να εγκατασταθεί η κατάσταση. Και πάλι, όμως, δεν θα συνιστούσα να ακυρώσετε το ταξίδι σας εντελώς.

Εάν βρίσκεστε στο Παρίσι, ακολουθήστε τυχόν προειδοποιήσεις ασφαλείας που ενδέχεται να σας εκδώσουν οι αρχές στην επιστολή και μείνετε ενήμεροι και σε εγρήγορση. Επισκεφθείτε αυτή τη σελίδα στο Γραφείο Τουρισμού του Παρισιού για τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις σχετικά με τις συστάσεις ασφαλείας.

Ταξιδεύοντας αλλού στη Γαλλία; Mary Anne Evans του chettimer.com Το Travel Travel έχει ένα εξαιρετικό άρθρο που προσφέρει συμβουλές στους τουρίστες που επισκέπτονται την υπόλοιπη χώρα μετά από τις επιθέσεις. Ο Rick Steves, εν τω μεταξύ, έχει γράψει ένα αναπάντεχο κομμάτι γνώμης του Facebook για το γιατί θα πρέπει να συνεχίσουμε να ταξιδεύουμε ... και να μην αφήσουμε τον εαυτό μας να τρομοκρατηθεί.

Είσοδος και έξοδος: Αερολιμένες και σταθμούς τρένων

Τα ταξίδια προς και από τη Γαλλία και η πρωτεύουσα παρακολουθούνται προσεκτικά από την ασφάλεια, αλλά τα αεροδρόμια και οι διεθνείς σιδηροδρομικοί σταθμοί λειτουργούν κανονικά.

Οι έλεγχοι στα αεροδρόμια, στους σιδηροδρομικούς σταθμούς και στα σημεία εκτόξευσης των πορθμείων έχουν ενισχυθεί από τις επιθέσεις του Νοεμβρίου του 2015, οπότε θα πρέπει να περιμένετε μερικές ήσσονος σημασίας με μεγάλες καθυστερήσεις. Οι έλεγχοι ελέγχου των συνόρων βρίσκονται επίσης σε ισχύ σε όλα τα σημεία εισόδου στη Γαλλία, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε τα διαβατήρια σας έτοιμα.

Μετρό και δημόσιες συγκοινωνίες: Όλες οι γραμμές μετρό , λεωφορείων και γραμμών RER στο Παρίσι λειτουργούν κανονικά.

Οι επιθέσεις του Νοεμβρίου 2015: Κύρια γεγονότα

Το βράδυ της Παρασκευής, 13 Νοεμβρίου 2015, οκτώ άνδρες επιτιθέμενοι οπλισμένοι με αυτόματα όπλα και εκρηκτικές ζώνες στόχευσαν οκτώ διαφορετικές τοποθεσίες γύρω από το Παρίσι, σκοτώνοντας 130 άτομα και τραυματίζοντας πάνω από 400, συμπεριλαμβανομένων πάνω από 100 κριτικά. Τα θύματα, ως επί το πλείστον νέοι και με πολλές διαφορετικές εθνοτικές καταβολές, προέρχονται από 12 διαφορετικά έθνη.

Οι περισσότερες από τις θανατηφόρες επιθέσεις αφορούσαν ανατολικές γειτονιές που βρίσκονταν στο 10ο και 11ο διαμέρισμα του Παρισιού, συμπεριλαμβανομένης της αίθουσας συναυλιών Bataclan, όπου περισσότεροι από 80 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους υπό πυροβολισμούς και βομβιστικές επιθέσεις και αρκετές καφετέριες και εστιατόρια γύρω από το κανάλι St-Martin .

Οι επιθέσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν όχι μακριά από τα γραφεία εφημερίδων του Charlie Hebdo όπου τρομοκράτες δολοφονήθηκαν αρκετοί δημοσιογράφοι και γελοιογράφοι τον Ιανουάριο του 2015. Μερικοί έχουν προτείνει ότι αυτές οι περιοχές και οι τόποι επελέγησαν ως σύμβολα του Παρισιανού κοσμοπολιτισμού και της εθνοτικής ποικιλομορφίας. ως περιοχές που υποδηλώνουν το είδος της φιλελεύθερης, σε μεγάλο βαθμό κοσμική κουλτούρα της νεολαίας που θεωρείται «διεστραμμένη» από τους δράστες. Γνωστό ως πολιτιστικό, θρησκευτικό και έθνος που λιώνει, καθώς και μια αγαπημένη περιοχή για νυχτερινή ζωή , η περιοχή υπήρξε ιστορικά ένας τόπος όπου οι άνθρωποι με διαφορετικό υπόβαθρο συνυπάρχουν ειρηνικά.

Οι τρομοκράτες επιτέθηκαν επίσης στο γήπεδο Stade de France στο κοντινό προάστιο St-Denis κατά τη διάρκεια αγώνα ποδοσφαίρου / ποδοσφαίρου μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας. Τρία αεροπλάνα αυτοκτονίας πέθαναν εκεί εκτός του σταδίου, αλλά δεν αναφέρθηκαν άλλοι θάνατοι σε αυτό το σημείο. Και πάλι, το στάδιο έχει συχνά θεωρηθεί ως σύμβολο της γαλλικής ενότητας λόγω της εξουσίας του εθνικού αθλητισμού να φέρει κοντά πολλούς πολίτες με διαφορετικό υπόβαθρο - και επομένως, μερικές θεωρίες, μπορεί να είχαν στοχεύσει για τους ίδιους λόγους.

Η τρομοκρατική οργάνωση γνωστή ως ISIS, ISIL ή Daesh ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις - το πιο θανατηφόρο στην ιστορία της Γαλλίας - το επόμενο πρωί. Επτά από τους οκτώ από τους πιθανολογούμενους βασικούς επιτιθέμενους, συμπεριλαμβανομένων τριών Γάλλων υπηκόων και ενός Σύρου, πιστεύεται ότι είναι νεκροί. Ο όγδοος ύποπτος, ο Βέλγος Σαλά Αμπέσλαμ, συνελήφθη στις Βρυξέλλες στα τέλη Μαρτίου μετά από διεθνή συνωμοσία και παραμένει υπό κράτηση.

Το πρωί της 18ης Νοεμβρίου, η αστυνομία επέστρεψε σε ένα διαμέρισμα που βρίσκεται στο βόρειο προάστιο του Saint-Denis , με την αστυνομία να συλλαμβάνει αρκετούς υπόπτους στις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι. Επτά άτομα αναφέρθηκαν σε αστυνομική κράτηση για ανάκριση και ένας ύποπτος άνδρας και γυναίκας που εμφανίστηκε στο διαμέρισμα πέθανε αφού ο πρώην ενεργοποίησε μια εκρηκτική ζώνη. Ένας άλλος ύποπτος που σκοτώθηκε στη σκηνή επιβεβαιώθηκε ως ο Abdelhamid Abaaoud, ένας Βέλγος υπήκοος που πιστεύεται ότι είναι ο επικεφαλής των επιθέσεων, σε συνδυασμό με το ISIS στη Συρία.

Την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου, αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες για επείγουσες συνομιλίες σχετικά με την ασφάλεια σε ολόκληρη την Ευρώπη, επιδιώκοντας να βελτιώσουν σημαντικά την ανταλλαγή πληροφοριών και τα μέτρα ασφαλείας στα εξωτερικά σύνορα κάθε χώρας. Πολλές συλλήψεις έχουν πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες από τις επιθέσεις: η αστυνομία έχει καταλάβει πολλούς ανθρώπους που πιστεύεται ότι εμπλέκονται.

Για πλήρεις πληροφορίες σχετικά με τις επιθέσεις και τα επακόλουθά τους , δείτε την εξαιρετική κάλυψη σε τοποθεσίες όπως το BBC και η New York Times.

Το απόσπασμα: Σοκ και πένθος

Μετά από μια νύχτα τρόμου, σύγχυσης και πανικού, οι Παριζιάνοι ξύπνησαν το επόμενο πρωί σε μια κατάσταση θλίψης και αντιπαράθεσης. Ο γάλλος πρόεδρος Francois Hollande ζήτησε τρεις μέρες εθνικού πένθους από το Σάββατο 14 Νοεμβρίου και η γαλλική σημαία τρίχρωμων πετάχτηκε στο ημίχρονο από το Προεδρικό Μέγαρο των Ελυσέ, καθώς και σε άλλες τοποθεσίες της πρωτεύουσας.

Στις 27 Νοεμβρίου 2015, η Γαλλία παρακολούθησε μια ημέρα εθνικού πένθους. Μια τελετή στη μνήμη των 130 θυμάτων των επιθέσεων πραγματοποιήθηκε στο Les Invalides , ένα πρώην στρατιωτικό νοσοκομείο στο Παρίσι. Πάνω από 1.000 άτομα παρακολούθησαν την τελετή, υπό την προεδρία του προέδρου Hollande και των μελών της οικογένειας των θυμάτων.

Σε μια δήλωση την επομένη της επίθεσης, ο Hollande είχε τους χαρακτήρισε «πράξη αφροαμερούς βαρβαρότητας» και υποσχέθηκε ότι «η Γαλλία θα είναι αδίστακτη στην απάντησή της στο [ISIS]».

Αλλά κάλεσε επίσης για εθνική ενότητα και για «δροσερά κεφάλια», προειδοποιώντας για την αδιαλλαξία ή τη διχασμό μετά τις επιθέσεις.

"Η Γαλλία είναι ισχυρή και ακόμα και αν τραυματιστεί, θα ξαναβρεθεί. Ακόμα κι αν είμαστε σε θλίψη, τίποτα δεν θα την καταστρέψει", είπε. "Η Γαλλία είναι ισχυρή, γενναία και θα νικήσει αυτή τη βαρβαρότητα. Η ιστορία μας θυμίζει αυτό και η δύναμη που έχουμε σήμερα να συνεργαστούμε μας πείθει για αυτό".

Η Γαλλία ενίσχυσε σημαντικά την ασφάλεια από τις επιθέσεις, κινητοποιώντας περισσότερους από 115.000 αστυνομικούς και στρατιωτικούς για την προστασία του Παρισιού και του υπόλοιπου γαλλικού εδάφους.

Αφιερώματα, Μνημεία και Πρωτοβουλίες Πόλη

Το βράδυ των αργιών, μετά από τις επιθέσεις, έρχονταν γύρω από την πόλη αγριεήματα, λουλούδια και εξατομικευμένες σημειώσεις που έδειχναν υποστήριξη για τις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων, καθώς και γύρω από τα μπαρ και τα εστιατόρια που στόχευαν στο ανατολικό Παρίσι και στην πλατεία Place de la République. Σε αυτή την τεράστια πλατεία που είναι γνωστή για τις δημόσιες διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις της, μια ομάδα πενθούντων προσέφερε ο ένας τον άλλον ελεύθερες αγκαλιές κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου μετά τις επιθέσεις.

Στα τέλη Νοεμβρίου του ίδιου έτους, ο Πύργος του Άιφελ φωτίζεται με τα χρώματα της γαλλικής σημαίας - κόκκινο, λευκό και μπλε - στη μνήμη των θυμάτων. Ο πύργος του Μονπαρνάς φωτίστηκε επίσης με τα χρώματα της σημαίας τη Δευτέρα 16η.

Το λατινικό σύνθημα της πόλης, το "Fluctuat Nec Mergitur" - το οποίο μεταφράζεται σε "Χωρισμένο αλλά όχι βυθισμένο", διακρίνει πανό γύρω από την πόλη, συμπεριλαμβανομένης της Place de la République. Εμφανίζεται επίσης σε άλλες τοποθεσίες μνημείων.

Τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου, το μεσημέρι, η Γαλλία παρακολούθησε ένα λεπτό σιωπής για την ανάμνηση των θυμάτων των επιθέσεων. Το λεπτό της σιωπής παρατηρήθηκε επίσης στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ευρώπη.

Εν τω μεταξύ, οι άνθρωποι και οι κυβερνήσεις από χώρες του κόσμου κατέβαλαν κινούμενα αφιερώματα στα θύματα του Παρισιού.

Οι ηγέτες της μουσουλμανικής κοινότητας της Γαλλίας καταδίκασαν έντονα τις επιθέσεις. Ο πρύτανης του Μεγάλου Τζαμιού του Παρισιού Ντάλιλ Μπουμπάκερ κάλεσε τους Μουσουλμάνους κληρικούς της χώρας να καταδικάσουν ομοιόμορφα τη βία και όλες τις μορφές τρομοκρατίας στα επόμενα κηρύγματα. Κάλεσε τους να παρατηρήσουν προσευχές και ένα λεπτό σιωπής την Παρασκευή 20η Νοεμβρίου στη μνήμη των θυμάτων των επιθέσεων.

Σε δήλωσή του, εξέφρασε την «αλληλεγγύη» και τη «θλίψη» του για τα θύματα και δήλωσε ότι καταδίκασε εντελώς τις «άγνωστες πράξεις» τρομοκρατών που «θυσίασαν απολύτως αθώους ανθρώπους».

Ερωτήσεις ή ανησυχίες; Καλέστε την Γραμμή βοήθειας της πόλης για τους τουρίστες:

Οι αξιωματούχοι της πόλης έχουν ανοίξει μια ειδική γραμμή βοήθειας για τους τουρίστες και τους επισκέπτες για να κάνουν ερωτήσεις σχετικά με την ασφάλεια ή την εφοδιαστική: +33 1 45 55 80 000. Στην αγγλική γλώσσα υπάρχουν διαθέσιμες αγγλόφωνες επιχειρήσεις.

Ελέγξτε Επιστροφή εδώ για ενημερώσεις:

Θα ενημερώσω αυτήν τη σελίδα με πληροφορίες ειδικά προσαρμοσμένες στους τουρίστες και τους επισκέπτες που ανησυχούν για την ασφάλειά τους.