Φεστιβάλ Μουσικής Ντιτρόιτ

Άλλα είδη πέρα ​​από το Motown γιορτάζονται στο Ντιτρόιτ

Το Ντιτρόιτ μπορεί να φιλοξενεί το Motown, αλλά είναι επίσης γνωστό σε εθνικό επίπεδο για άλλα είδη μουσικής, χάρη στον πλούτο των μουσικών φεστιβάλ που διοργανώνονται κάθε χρόνο στο Motor City. Εδώ είναι μερικά από τα κορυφαία ετήσια φεστιβάλ που ήταν μέρος της μουσικής σκηνής Ντιτρόιτ το μακρύτερο.

Κίνηση: Φεστιβάλ Ηλεκτρονικής Μουσικής Ντιτρόιτ

Το Κίνημα: Το Φεστιβάλ Ηλεκτρονικής Μουσικής του Ντιτρόιτ (DEMF) θέτει το παγκόσμιο προσκήνιο στο Detroit κάθε Σαββατοκύριακο της Ημέρας Μνήμης, όταν περισσότεροι από 100 καλλιτέχνες παρέχουν αρκετές μέρες γεμάτες ηλεκτρονική / τεχνολογική μουσική.

Κίνηση Το Ντιτρόιτ είναι κάτι σαν πάρτι χορού και το πρόγραμμά του περιλαμβάνει παγκοσμίου φήμης DJs και live acts.
Από το εναρκτήριο έτος του 2000, το DEMF έχει φέρει DJs, μουσικούς καλλιτέχνες και οπαδούς στο Ντιτρόιτ από όλο τον κόσμο.
Ο Δήμος του Ντητρόιτ πλήρωσε τα έξοδα για την παραγωγή της συναυλίας για τα πρώτα χρόνια, αλλά μέχρι το 2005, οι ομαδικές διαμάχες, οι περιορισμένες συμβάσεις και τα οικονομικά των πόλεων οδήγησαν τους παραγωγούς φεστιβάλ να εισπράττουν τιμή εισόδου.
Το DEMF πραγματοποιείται στην πλατεία Hart Plaza των 14 στρεμμάτων κατά μήκος του ποταμού Ντιτρόιτ, μια τοποθεσία που έχει χρησιμεύσει ως τόπος διεξαγωγής πολλών φεστιβάλ στο παρελθόν, από τζαζ σε country music.
Εκτός από τη μουσική, το φεστιβάλ διαθέτει μια περιοχή αγοράς και πάγκους εμπορευμάτων, καθώς και ένα χώρο αφιερωμένο σε οργανισμούς κοινωνικής δράσης. Επιπλέον, τα μέρη που σχεδιάζουν σε τοπικούς χώρους γύρω από το Ντιτρόιτ, τόσο πριν όσο και μετά το φεστιβάλ, είναι σχεδόν εξίσου γνωστά με το ίδιο το φεστιβάλ.

Το Downtown Hoedown

Το φεστιβάλ μουσικής χώρας του Ντιτρόιτ χρονολογείται από το 1983 όταν οι καλλιτέχνες που εμφανίστηκαν σε τρία στάδια συμπεριλάμβαναν τους Χανκ Ουίλιαμς Τζούντερ, Τάνια Τάκερ, Οι Κένταλ, Μπρέντα Λι και Μελ Τίλη. Ήταν η μεγαλύτερη συναυλία ελεύθερης χώρας στο έθνος και παρείχε άφθονη μουσική και χορούς. Εκτός από τα εθνικά headliners, το φεστιβάλ έχει πάντα μια σειρά τοπικών συγκροτημάτων (αν και αυτές τις μέρες χρεώνει για την είσοδο).

Αρχικά πραγματοποιήθηκε στα τέλη Μαΐου ή στις αρχές Ιουνίου, ο Downtown Hoedown μετακόμισε στο DTE Energy Music Theatre το 2016 και αναβαθμίστηκε από τριήμερο φεστιβάλ σε μονοήμερη εκδήλωση. Το 2017 πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιουνίου.

Το Φεστιβάλ Τζαζ του Ντιτρόιτ

Το Φεστιβάλ Τζαζ του Ντιτρόιτ είναι γνωστό για τα απροσδόκητα μουσικά του ζευγάρια και την πολιτιστική ατμόσφαιρα, γεγονός που πιθανώς εξηγεί γιατί έχει μεγαλώσει σε μέγεθος και πεδίο κατά τη διάρκεια των ετών. Το φεστιβάλ εξυπηρετεί πάνω από 100 μουσικές εκδηλώσεις σε πέντε στάδια κατά τη διάρκεια της εβδομάδας εργασίας.
Το εναρκτήριο φεστιβάλ έλαβε χώρα το 1980 στο Hart Plaza ως παράσταση του παγκοσμίου φήμης Φεστιβάλ Jazz στο Montreux της Ελβετίας, το οποίο διαθέτει 1.000 καλλιτέχνες σε 16 ημέρες. Το Φεστιβάλ του Montreux παρέμεινε εταίρος στο φεστιβάλ του Ντιτρόιτ μέχρι το 1991. Το φεστιβάλ του Ντιτρόιτ συνεργάστηκε με το Κέντρο Μουσικής του Τέχνης του Ντιτρόιτ από το 1991 έως το 2005, όταν βρήκε νέα χορηγία και επεκτάθηκε από το Hart Plaza μέχρι τη λεωφόρο Woodward 3 τετράγωνα στο Campus Martius Park . Το φεστιβάλ πραγματοποιείται στο Hart Plaza στο Riverfront του Ντιτρόιτ.

Εκτός από τη μουσική τζαζ, το φεστιβάλ έχει συνεδρίες αργά το βράδυ, εκδηλώσεις συναντήσεων-καλλιτεχνών, συζητήσεις με ομάδες, μια Τζαζ Talk Tent, παρουσιάσεις και πυροτεχνήματα.