Πώς να φτάσετε από το Παρίσι στη Ρώμη

Πρέπει να πετάξετε απευθείας ή να σταματήσετε κατά μήκος του δρόμου;

Το Παρίσι και η Ρώμη είναι δύο από τις δημοφιλέστερες πόλεις που επισκέπτονται στην Ευρώπη. Το κομψό Παρίσι, με τα περίφημα αξιοθέατα του Πύργου του Άιφελ, της Μονμάρτρης και του μουσείου του Λούβρου, είναι η πιο δημοφιλής πόλη της Ευρώπης. Και στη συνέχεια υπάρχει η Ρώμη, με το Κολοσσαίο και άλλα αρχαία ερείπια για να τα δείτε. Αλλά πώς θα πρέπει να ταξιδεύετε μεταξύ των δύο πόλεων;

Πτήσεις από το Παρίσι στη Ρώμη

Φυσικά, ο πιο γρήγορος δρόμος από το Παρίσι στη Ρώμη είναι αεροπορικώς.

Ίσως σας εκπλήσσει πόσο φτηνές πτήσεις προϋπολογισμού είναι στην Ευρώπη: Συγκρίνετε τιμές για πτήσεις από Παρίσι προς Ρώμη . Σημειώστε ποια αεροδρόμια πετούν από και προς τα αεροδρόμια, καθώς υπάρχουν τέσσερις λεγόμενοι «Παρισινοί αερολιμένες», κάποιοι πιο κοντά στη γαλλική πρωτεύουσα από άλλους (και υπάρχουν και δύο αεροδρόμια της Ρώμης).

Άμεση Παρίσι στη Ρώμη με τρένο

Το νυχτερινό τρένο από το Παρίσι στη βόρεια Ιταλία ονομάζεται Artesia. Χρειάζονται περίπου 14 και μισή ώρες για να φτάσετε από το Παρίσι στη Ρώμη. Αφήνει το Παρίσι από το σιδηροδρομικό σταθμό Gare de Bercy. Πρέπει να κάνετε κράτηση του χώρου σας στην Artesia και να πληρώσετε ένα επιπλέον τέλος. Αν έχετε ένα σιδηρόδρομο Γαλλίας-Ιταλίας, θα πληρώσετε λιγότερα.

Πολλοί άνθρωποι προτιμούν αυτή την επιλογή, παρόλο που ακόμη και με σιδηροδρομική διέλευση θα μπορούσαν να είναι πιο ακριβές από μια αεροπορική εταιρεία προϋπολογισμού.

Όλοι οι επιβάτες των αμαξοστοιχιών Artesia που ταξιδεύουν από το Παρίσι στην Ιταλία πρέπει να επιφυλάξουν ένα κρεβάτι για ύπνο είτε σε ένα υπνοδωμάτιο είτε σε ένα πιο οικονομικό κουκέτα (4 ή 6 κρεβατοκάμαρα). Δεν μπορείτε απλά να κλείσετε ένα κάθισμα σε αυτά τα τρένα, μετατρέψτε σε ένα κάθισμα για το πρωί.

Προτεινόμενες διαδρομές

Παρίσι-Γενεύη -Μιλάνο-Φλωρεντία-Ρώμη Η ισόγεια διαδρομή, με στάσεις στις καλύτερες πόλεις της Ευρώπης κατά μήκος του δρόμου. Το ταξίδι με το τρένο δεν υπερβαίνει τις τέσσερις ώρες, καθιστώντας την τέλεια διαδρομή από τη Γαλλία στην Ιταλία. Ελέγξτε τις τιμές και τις ώρες ταξιδιού σε αυτό το δρομολόγιο.

Παρίσι-Γενεύη-Μιλάνο-Γένοβα-Λα Σπέτσια-Πίζα-Φλωρεντία-Ρώμη Μια μακρύτερη εκδοχή της παραπάνω διαδρομής, λαμβάνοντας μερικά ακόμα προορισμούς στην Ιταλία.

Ελέγξτε τις τιμές και τις ώρες ταξιδιού για αυτό το δρομολόγιο (μπορείτε εύκολα να καταργήσετε τις στάσεις εάν υπάρχουν πάρα πολλά για εσάς).

Έχετε υπόψη σας γι 'αυτά τα δρομολόγια ότι η Γενεύη είναι μία από τις πιο ακριβές πόλεις της Ευρώπης (στην πραγματικότητα, όλη η Ελβετία είναι ακριβή), οπότε μπορείτε να προτιμήσετε ένα δρομολόγιο που φουσκώνει γύρω από την Ελβετία.

Εδώ είναι μερικές επιλογές, η πρώτη πηγαίνει βόρεια και ανατολικά γύρω από την Ελβετία, η δεύτερη πηγαίνει νότια και δυτικά.

Παρίσι-Νυρεμβέργη-Μόναχο-Σάλτσμπουργκ-Βενετία-Φλωρεντία-Ρώμη Η διαδρομή αυτή μεταφέρει στη Βαυαρία στη Γερμανία, προτού κατέβει στο Σάλτσμπουργκ (Αυστρία) και στην Ιταλία. Ελέγξτε τις τιμές και τις ώρες ταξιδιού σε αυτό το δρομολόγιο .

Παρίσι-Λυών-Μασσαλία-Νίκαια-Μονακό-Γένοβα-Λα-Σπεσία-Πίζα-Φλωρεντία-Ρώμη Προχωρήστε στη Γαλλία και στη γαλλική Ριβιέρα πριν ακολουθήσετε την ιταλική ακτή προς τη Ρώμη. Ελέγξτε τις τιμές και τις ώρες ταξιδιού σε αυτό το δρομολόγιο.

Για να δημιουργήσετε τη δική σας διαδρομή, χρησιμοποιήστε αυτό το Interactive Rail Rail Map της Ευρώπης .

Παρίσι στη Ρώμη με λεωφορείο

Η Eurolines τρέχει λεωφορείο από το Παρίσι στη Ρώμη, αλλά είναι αργή και σχετικά δαπανηρή.

Παρίσι στη Ρώμη με το αυτοκίνητο

Η απόσταση οδήγησης μεταξύ Παρισιού και Ρώμης είναι περίπου 950 μίλια ή περίπου 1530 χιλιόμετρα. Ο γρηγορότερος τρόπος για να πάτε είναι το γαλλικό Autoroute στους δρόμους με διόδια της Ιταλίας Autostrada .

Αυτά επιτρέπουν υψηλές ταχύτητες σε τιμή.