Όλα για το Μουσείο Jacquemart-André στο Παρίσι

Μεγάλα έργα από την ιταλική αναγέννηση, τη Φλάνδρα και πολλά άλλα

Σε κοντινή απόσταση από την πολυσύχναστη συνοικία των Champs-Elysées και τους θορυβώδεις, πολυσύχναστους δρόμους, το Musée Jacquemart-André είναι ένα ήσυχο καταφύγιο μακριά από τους γκέιδες τουριστών της περιοχής - και η φρενίτιδα των καταναλωτών για την οποία είναι γνωστά τα "Champs". Αναμφισβήτητα ένα από τα καλύτερα μουσεία του Παρισιού, η αξιοθαύμαστη συλλογή σε αυτό το ταπεινό μουσείο συχνά παραβλέπεται από τους τουρίστες.

Στεγασμένο σε ένα πολυτελές αρχοντικό του 19ου αιώνα που χτίστηκε από τους συλλέκτες τέχνης Edouard André και τη σύζυγό του Nelie Jacquemart, η μόνιμη συλλογή διαθέτει έργα από την Ιταλική Αναγέννηση, γαλλικούς ζωγράφους του 18ου αιώνα και αριστουργήματα από τη φλαμανδική σχολή 17C.

Βασικά έργα από καλλιτέχνες όπως οι Fragonard, Botticelli, Van Dyck, Vigée-Lebrun, David και Uccello συνθέτουν την καρδιά των εκθεμάτων. Τα έπιπλα και αντικείμενα της Louis XV και της εποχής του Louis XVI ολοκληρώνουν τη συλλογή.

Διαβάστε το σχετικό χαρακτηριστικό: Top 10 Μουσεία Τέχνης στο Παρίσι

Τοποθεσία και στοιχεία επικοινωνίας:

Το μουσείο βρίσκεται πολύ κοντά στην Avenue des Champs-Elysées στο 8ο διαμέρισμα του Παρισιού, κοντά στο Grand Palais .

Να πάρει εκεί

Διεύθυνση: 158 bvd Haussmann, 8ο διαμέρισμα
Metro / RER: Miromesnil ή St-Phillipe de Roule. RER Charles de Gaulle-Etoile (γραμμή Α)
Τηλ .: +33 (0) 1 45 62 11 59

Επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα

Ώρες λειτουργίας του Μουσείου και Εισιτήρια:

Το μουσείο είναι ανοιχτό καθημερινά (στις περισσότερες επίσημες γαλλικές αργίες ) από τις 10:00 έως τις 18:00. Το Café Jacquemart-André είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 11.45 π.μ. έως τις 5.30 μ.μ. και σερβίρει σνακ, ποτά και ελαφριά γεύματα.

Εισιτήρια: Δείτε τις τρέχουσες τιμές εισόδου πλήρους και μειωμένου επιτοκίου εδώ.

Δωρεάν για παιδιά κάτω των 7 ετών και για επισκέπτες με ειδικές ανάγκες.

Κύρια σημεία της μόνιμης συλλογής:

Οι συλλογές στο Jacquemart-André χωρίζονται σε τέσσερα τμήματα: Ιταλική Αναγέννηση, Γαλλική ζωγραφική του 18ου Αιώνα, Φλαμανδική Σχολή και Έπιπλα / Objets d'Art. Δεν χρειάζεται να τα βλέπετε σε μια μόνο επίσκεψη, αλλά αν το επιτρέπει ο χρόνος, όλα αξίζουν τον κόπο και περιέχουν αρκετά αριστουργήματα.

Η Ιταλική Αναγέννηση

Το "Ιταλικό Μουσείο" αποτελείται από μια εκτεταμένη συλλογή έργων ζωγραφικής από Ιταλούς αναγεννησιακούς δασκάλους, τόσο από τη σχολή της Βενετίας (Bellini, Mantega) όσο και από τη σχολή της Φλωρεντίας (Ucello, Botticini, Bellini και Perugino).

Γαλλική Ζωγραφική

Αφιερωμένο στα αριστουργήματα του 18ου αιώνα από το γαλλικό σχολείο, η ενότητα αυτή περιλαμβάνει έργα όπως το Venus Asleep του Boucher, το μοντέλο των ειδήσεων Fragonard και τα εικονικά πορτρέτα του Nattier, του David ή του Vigée-Lebrun.

Τα φλαμανδικά και ολλανδικά σχολεία

Σε αυτό το τμήμα του μουσείου, κυριαρχούν τα έργα του φλαμανδού και ολλανδού ζωγράφου του 17ου αιώνα, όπως ο Anton Van Dyck και ο Rembrandt Van Rijn, και η συλλογή επιμελείται για να δείξει πώς αυτοί οι ζωγράφοι θα επηρεάσουν τους γάλλους καλλιτέχνες που εργάζονται στον επόμενο αιώνα.

Έπιπλα και αντικείμενα τέχνης

Έπιπλα και πολύτιμα αντικείμενα από τις περιόδους Λουδοβίκου XV και Λουδοβίκου XVI αποτελούν αυτό το τελευταίο τμήμα της μόνιμης συλλογής. Περιλαμβάνονται αντικείμενα όπως πολυθρόνες ταπετσαρισμένες με τζάμι Beauvais και κατασκευασμένες από την Carpentier.

Αξιοθέατα και αξιοθέατα σε κοντινή απόσταση:

Avenue des Champs-Elysées: Πριν ή μετά την επίσκεψή σας στο μουσείο, Πάρτε μια χαλαρή βόλτα κατά μήκος της παγκοσμίου φήμης, απίστευτα φαρδιά λεωφόρο, ίσως να σταματήσετε για ένα ποτό σε ένα από τα πολλά cafes πεζοδρόμιο.

Αψίδα του Θριάμβου : Καμία πρώτη επίσκεψη στη γαλλική πρωτεύουσα δεν θα ήταν πλήρης χωρίς να φτάσουμε στο φημισμένο στρατιωτικό τόξο που χτίστηκε από τον Ναπολέοντα Ι για να τιμήσει τις νίκες του. Απλά προσέξτε να διασχίσετε το δρόμο: είναι γνωστός ως ένας από τους πιο επικίνδυνους κύκλους κυκλοφορίας στην Ευρώπη για πεζούς.

Grand Palais και Petit Palais : Αυτοί οι αδελφοί εκθεσιακοί χώροι χτίστηκαν στο ύψος της Εποχής Belle / στροφή του 20ου αιώνα, και διαθέτουν πανέμορφα αρχιτεκτονικά στοιχεία της αρχιτεκτονικής. Το Grand Palais φιλοξενεί εκθέματα μεγάλης κλίμακας και αναδρομικές εκθέσεις που παρακολουθούν χιλιάδες επισκέπτες, ενώ το Petit Palais διαθέτει ένα δωρεάν μόνιμο εκθετήριο που αξίζει τον κόπο να προσεγγίσει.