Οδηγός για την περιοχή των Champs-Elysées

Τι να δείτε και να κάνετε;

Α, τα Ηλύσια Πεδία. Ποιος δεν έχει ονειρευτεί να περπατήσει λαμπερά κατά μήκος των δέντρων με τα δένδρα του προς την πανύψηλα Αψίδα του Θριάμβου στο δυτικό άκρο; Ενώ η περίφημη λεωφόρος είναι γνωστή για τις ομορφιές πεζοπορίες της (όμορφες οδοί / περίπατοι), έχει επίσης πολλά να προσφέρει από την άποψη των αγορών, του φαγητού και της ψυχαγωγίας.

Στη γειτονιά που περιβάλλει τον διάσημο δρόμο, θα βρείτε μια σύντομη ανάπαυλα από τα έντονα πλήθη, μια λιγότερο τουριστική αίσθηση και μια επιστροφή στο παλιό Παρίσι.

Η γραφική λεωφόρος και τα περίχωρά της αξίζει σίγουρα μια επίσκεψη, ειδικά σε μια πρώτη επίσκεψη στη γαλλική πρωτεύουσα.

Προσανατολισμός και Μεταφορά

Η συνοικία Champs Elysées βρίσκεται στη δεξιά όχθη του Σηκουάνα, στο δυτικό 8ο διαμέρισμα του Παρισιού . η ομώνυμη λεωφόρος περνάει από την περιοχή σε μια διαγώνιο. Οι κομψοί κήποι Tuileries και το γειτονικό μουσείο του Λούβρου κάθονται στα ανατολικά, ακριβώς έξω από την απέραντη πλατεία Concorde και την οδό Obelisque. Το στρατιωτικό αφιέρωμα που είναι γνωστό ως η Αψίδα του Θριάμβου σηματοδοτεί τη δυτική άκρη της γειτονιάς. Ο νότιος ποταμός του Σηκουάνα , με το σιδηροδρομικό σταθμό St. Lazare και την πολυσύχναστη επιχειρηματική περιοχή Madeleine βρίσκονται βόρεια.

Κύριοι δρόμοι γύρω από τα Ηλύσια Πεδία: Avenue des Champs Elysées, Λεωφόρος George V, Avenue Franklin D. Roosevelt

Να φτάσετε εκεί:

Για να έχετε πρόσβαση στην περιοχή, η ευκολότερη επιλογή είναι να πάρετε τη γραμμή 1 του μετρό σε οποιαδήποτε από τις ακόλουθες στάσεις: Champs-Elysées-Clemenceau, Franklin D.

Roosevelt, George V ή Charles-de-Gaulle Etoile. Εναλλακτικά, για μια μεγάλη βόλτα επάνω από τη λεωφόρο από το σημείο έναρξης, πάρτε τη γραμμή 12 στο Concorde και περπατήστε από την πολυσύχναστη, δραματική πλατεία στην γειτονιά από εκεί.

Ιστορία της Λεωφόρου και της Επαρχίας

Σημεία ενδιαφέροντος στην γειτονιά

Αψίδα του Θριάμβου: Στο κέντρο της Place de l'Etoile βρίσκεται αυτή η πιο διάσημη καμάρα, που ανατέθηκε από τον αυτοκράτορα Ναπολέοντα και εμπνευσμένη από αρχαίες ρωμαϊκές καμάρες. Εντυπωσιακή σε κλίμακα, ένα ταξίδι στην κορυφή προσφέρει εξαιρετική θέα στην ευρεία, κομψή Avenue des Champs Elysées.
Διαβάστε περισσότερα για την Αψίδα του Θριάμβου: Πλήρης οδηγός

Grand Palais / Petit Palais: Η άνοδος στα Ηλύσια Πεδία είναι οι εκπληκτικές γεωμετρικές γυάλινες στέγες του Μεγάλου και του Petit Palais, που χτίστηκαν για την Παγκόσμια Έκθεση του 1900. Το Petit Palais στεγάζει ένα μουσείο καλών τεχνών ενώ το Grand Palais διαθέτει ένα μουσείο επιστημών φιλοξενεί τακτικά εκδηλώσεις και εκθέσεις, όπως η μεγάλη διεθνής έκθεση τέχνης γνωστή ως FIAC.

Théâtre des Champs Elysées: Αυτό το διάσημο θέατρο, που βρίσκεται στη λεωφόρο Montaigne 15, χτίστηκε το 1913 με στυλ Art Deco και αμέσως έγινε διαβόητη για τη φιλοξενία του τότε σκανδαλώδους Rite of Spring του Igor Stravingky.

Είναι ένα πλούσιο σκηνικό για ένα βράδυ στο Παρίσι.

Lido Cabaret: Το Lido είναι ένα από τα περίφημα καμπαρέ της πόλης, προσφέροντας μια συνοριακή κιτρινό αλλά πάντα διασκεδαστική αναθεώρηση που αντιπαραβάλλει τον Moulin Rouge . (Διαβάστε την αναθεώρηση του Lido εδώ)

Φαγητό και ποτό γύρω και γύρω από το "Champs":

Fouquet's
Τη λεωφόρο George V και την λεωφόρο των Ηλυσίων
Τηλ .: +33 () 01 40 69 60 50
Μετά από ώρες περιπάτου και ψώνια παραθύρων κατά μήκος της μεγάλης λεωφόρου, βυθίστε σε μια από τις πολυθρόνες Fouquet και απολαύστε τον καφέ ή το κοκτέιλ σας - ίσως είναι το μόνο πράγμα που θα μπορείτε να αντέξετε οικονομικά εδώ. Οι μερίδες είναι μικρές και οι τιμές είναι απότομες, αλλά ο Fouquet's συχνάζουν από τους ομοφυλόφιλους του κόμματος και τον Πρόεδρο Σαρκοζί. Η περίφημη μπρασερί έχει ονομαστεί ακόμη και Ιστορικό Μνημείο της Γαλλίας.

La Maison de l'Aubrac
37 rue Marbeuf
Τηλ: +33 (0) 1 43 59 05 14
Εισαγάγετε αυτό το χαλαρό φαγητό με φαγητό και θα ξεχάσετε σχεδόν ότι βρίσκεστε σε μία από τις πιο κομψές περιοχές του Παρισιού.

Το θέμα εδώ είναι το βόειο κρέας και θα πρέπει να έρχεστε εδώ μόνο αν είστε πρόθυμοι να φτιάξετε ένα γεύμα από αυτό. Το σύνολο του κρέατος είναι βιολογικό και χορτάζει από τις αγελάδες που εκτρέφονται στην περιοχή Midi-Pyrénées. Συνδέστε τη μπριζόλα σας με μια από τις 800 επιλογές κρασιού της από τη νοτιοδυτική Γαλλία.

Oggi Pasta
40 Rue de Ponthieu
Τηλ .: +33 (0) 1 40 75 07 13
Κάντε ένα βήμα πίσω στην παλιά χώρα με αυτό το γραφικό ιταλικό εστιατόριο που σερβίρει όλα τα κλασικά. Καθισμένος σε μία μόνο από τις χούφτες μακριών ξύλινων τραπεζιών, μπορείτε να απολαύσετε ένα κρεμώδες αμυγδαλωτό και μανιταριστό linguine ή μια τραγανή bruschetta που ψήνεται με ελαιόλαδο και μοτσαρέλα.

Al Ajami
58 Rue François 1er
Τηλ .: +33 (0) 1 42 25 38 44
Εάν αρχίζετε να γευθείτε με τη γαλλική κουζίνα, χτυπήστε επάνω αυτό το λαϊκό λιβανέζικο εστιατόριο λίγο έξω από την Avenue des Champs Elysées. Εδώ θα βρείτε σπάνια πιάτα της Μέσης Ανατολής, όπως το κρέας κρεμμυδιού, το κρεμμύδι και τα κροκάλια από σίτου, καθώς και νόστιμα κλασσικά χορτοφάγους όπως το χουμμού και το tabbouleh. Σε αντίθεση με τα περισσότερα εστιατόρια στο Παρίσι, το Al Ajami σερβίρει φαγητό μέχρι τα μεσάνυχτα.

Ladurée
Ψάχνετε για μερικά από τα καλύτερα macaroons στην πόλη; Σταματήστε στο Ladurée και ίσως βρείτε την ουτοπία. Εκτός από τα macaroons - τα οποία έρχονται σε νόστιμες γεύσεις όπως φιστίκι, λεμόνι και καφέ, που πωλούνται στα εμπορικά σήματα ελαφριά-πράσινα κουτιά, Ladurée προσφέρει μερικά από τα πιο γευστικά αρτοσκευάσματα και ζαχαρούχα εδέσματα διαθέσιμα στην πόλη.

Πού να ψωνίσετε στην περιοχή;

Μία από τις μεγαλύτερες εμπορικές συνοικίες του Παρισιού , η συνοικία των Champs-Elysées φιλοξενεί τόσο τις παγκόσμιες αλυσίδες όσο και τους αποκλειστικούς σχεδιαστές μόδας. Εντούτοις, υπάρχουν ελάχιστες ενδιάμεσες τιμές.

Νυχτερινή ζωή και βγείτε έξω:

Το "Champs" είναι ένα αγαπημένο σημείο για τη νυχτερινή ζωή ανάμεσα σε όσους αγαπούν την ατμόσφαιρα ενός μικρού γλύζου και του παλιού σχολείου. Συμβουλευτείτε τον οδηγό νυχτερινής διασκέδασης του Παρισιού για ιδέες για το πού θα βρεθείτε στο σκοτάδι.