Όλοι για τον ποταμό Σηκουάνα στο Παρίσι

Ιστορία, γεγονότα και πώς να το απολαύσετε

Ενδεχομένως ο πιο διάσημος ποταμός του κόσμου, το Σηκουάνα όχι μόνο καταγράφει τις τρέχουσες φαντασίες μας: έχει γοητευτεί και αποπλανηθεί από τους προ-μεσαιωνικούς χρόνους. Ο ποταμός έχει χρησιμεύσει ως πηγή τροφής, εμπορίου και εκπληκτικών προοπτικών, καθώς η Κέλτικς φυλή των ψαράδων που είναι γνωστή ως Παρίσι αποφάσισε να εγκατασταθεί μεταξύ της στις τράπεζες, στη μικρή λωρίδα γης που σήμερα αναφέρεται ως το Ile de La Cité, τον 3ο αιώνα π.Χ.

Αυτός ο πρώιμος οικισμός, που αργότερα ονομάστηκε Lutetia από τους Ρωμαίους, επρόκειτο τελικά να αναπτυχθεί στην εκτεταμένη μητρόπολη που γνωρίζουμε και τιμάμε σήμερα. Αλλά είναι αρκετά εύκολο να ξεχάσουμε ότι το Σηκουάνα, που σήμερα θεωρείται ως πηγή γραφικών φωτογραφιών και παρέχει μια διαδρομή για μια συνεχή ροή κρουαζιερών για αξιοθέατα, ήταν η ψυχή του πληθυσμού και ένας από τους κύριους λόγους που οι πρώτοι άποικοι τραβήχτηκαν στο περιοχή για να αρχίσει με.

Διαβάστε σχετικές: Επιστρέψτε στο χρόνο με αυτούς τους ιστορικούς χάρτες του Παρισιού

Από το 1991, το Σηκουάνα αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, το οποίο σημαίνει ότι διαθέτει νομική προστασία και αναγνώριση ως σημαντικό φυσικό και πολιτιστικό χώρο.

Λίγα γεγονότα για τον ποταμό:

Ταξιδεύοντας και απολαμβάνοντας τον Σηκουάνα: Κορυφαία πράγματα που πρέπει να κάνετε

Οι περισσότεροι από εσάς που επισκέπτονται το Παρίσι θα θελήσουν να επισκεφθούν και να εξερευνήσουν τις όχθες του Σηκουάνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας: είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους αναδεικνύεται πρωταρχικά στον οδηγό μας για τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα στο Παρίσι .

Συστήνουμε ιδιαίτερα:

Κάντε μια περιήγηση με σκάφος. Ιδιαίτερα σε ένα πρώτο ταξίδι στην πόλη, μια βόλτα στα αξιοθέατα του Σηκουάνα θα σας δώσει την ευκαιρία να πάρετε πολλά σημαντικά μνημεία και μέρη στην πόλη ενώ κάθεστε πίσω και απολαύστε τη βόλτα. Από τον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας των Παρισίων έως το Μουσείο του Λούβρου , που επιπλέει απαλά στον ποταμό, προσφέρει μια ιδιαίτερα ξεκούραστη και ήπια πρώτη εμπειρία της πόλης - και μπορεί επίσης να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τους επισκέπτες με περιορισμένη κινητικότητα να πάρουν σε μερικές από τις παραλίες του Παρισιού πιο εικονικές θέσεις.

Συσκευάστε ένα πικ-νικ και ξετυλίξτε με μια κουβέρτα στις όχθες. Οι όχθες του Σηκουάνα προσφέρουν ένα θαυμάσιο σκηνικό για ένα χαλαρό παριζιάνικο πικνίκ, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς και τους καλοκαιρινούς μήνες. Έτσι, αποθηκεύστε μερικές μπαγκέτες, τυρί και φρούτα και βρείτε ένα ωραίο μέρος για να καθίσετε στις όχθες του ποταμού. Το Dusk είναι μια ιδιαίτερα ωραία στιγμή για να θαυμάσετε τα διακριτικά χρώματα του ουρανού και τη λάμψη του νερού καθώς τα σκάφη σέρνονται από ...

Χρησιμοποίησε τα καλούδια για πικνίκ:

Πάρτε μια ρομαντική ή στοχαστική βόλτα. Οι όχθες του ποταμού προσφέρουν φυσικά μερικά από τα πιο ρομαντικά vantages για μια βόλτα με κάποιον ειδικό - σταματήστε στο Pont des Arts για να προσθέσετε στη συλλογή των μεταλλικών κλειδαριών που απομένουν ως ρομαντικές ενδείξεις από χιλιάδες άλλα ζευγάρια.

Οι τράπεζες είναι επίσης ένα εξαιρετικό μέρος για αυτό το μοναχικό περίπατο για να σας βοηθήσουν να σκεφτείτε μέσα από ένα περίπλοκο πρόβλημα ή έργο. Σας συνιστούμε να ξεκινήσετε κοντά στο Hotel de Ville, να διασχίσετε μια γέφυρα στο Ile de la Cite και να περιπλανηθείτε ανατολικά προς τα δυτικά στις δεξιά και αριστερή όχθη (σας προτείνω να περιπλανηθείτε σε οποιαδήποτε κατεύθυνση θα σας προσελκύσει).

Διαβάστε Σχετικές: Οι περισσότεροι ρομαντικοί περίπατοι στο Παρίσι

Δείτε βιβλία, αφίσες και αναμνηστικά στα παλιά βιβλιοπωλεία. Σχεδόν ο καθένας θα αναγνώριζε τους πράσινους μεταλλικούς πάγκους των παλιών βιβλιοπωλών του Παρισιού , που εμφανίστηκαν σε αμέτρητες ταινίες και φωτογραφίες της πόλης. Είτε θέλετε να βρείτε μια παλιά, γοητευτική έκδοση του αγαπημένου σας βιβλίου ή απλά θέλετε να περιηγηθείτε, είναι ένας πολύ ευχάριστος τρόπος να περάσετε ένα απόγευμα.

Εάν σας άρεσε αυτό, μπορείτε επίσης να απολαύσετε αυτές τις δραστηριότητες

Μόλις εξερευνήσετε το Σηκουάνα, θεωρήστε την περιήγηση σε παριζιάνικα κανάλια και πλωτές οδούς : ο πρώτος μπορεί να είναι το πιο διάσημο σώμα του νερού στο Παρίσι, αλλά σίγουρα δεν είναι το μόνο που αξίζει να απολαύσετε.

Μπορείτε ακόμη να κάνετε κράτηση για μια ημερήσια εκδρομή στον ποταμό Marne River με βάρκα - κάτι που οι περισσότεροι τουρίστες δεν σκέφτονται να κάνουν. Ένα πικνίκ στις καταπράσινες όχθες του, που ενέπνευσε κάποτε τους ιμπρεσιονιστές ζωγράφους, είναι μια από τις ωραιότερες ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές δραστηριότητες στην περιοχή του Παρισιού και προτείνω απόλυτα.

Επίσης, σκεφτείτε να κάνετε ένα ημερήσιο ταξίδι έξω από το Παρίσι, συμπεριλαμβανομένου του σπιτιού και των κήπων του Claude Monet στο Giverny , με τα υπέροχα waterlilies και τα ήσυχα ρέματα.