Το Ile de la Cité: Επισκεφθείτε την ιστορική καρδιά του Παρισιού

Το Ile de la Cité είναι ένα φυσικό νησί που βρίσκεται στον ποταμό Σηκουάνα στο Παρίσι μεταξύ του Rive Gauche (αριστερή όχθη) και της Rive Droite (δεξιά όχθη) . Το ιστορικό και γεωγραφικό κέντρο του ενδοχώρου του Παρισιού, το Ile de la Cité ήταν ο τόπος της αρχικής εγκατάστασης της πόλης από την αρχαία κελτική φυλή γνωστή ως Παρίσι τον 3ο αιώνα π.Χ. Αργότερα, το νησί ήταν το κέντρο της μεσαιωνικής πόλης. Η κατασκευή του καθεδρικού ναού της Παναγίας των Παρισίων από τον 10ο αιώνα αποτελεί απόδειξη της σημασίας της περιοχής στο μεσαιωνικό Παρίσι.

Μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα, το Ile de la Cité καταλάμβανε κυρίως σπίτια και καταστήματα, αλλά αργότερα έγινε ένα σημαντικό διοικητικό και γραφειοκρατικό κέντρο. Εκτός από μνημεία όπως η Notre Dame, το παρεκκλήσι Sainte Chapelle , το La Conciergerie (όπου η Marie Antoinette περίμενε την εκτέλεση κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης) και το Μνημείο του Ολοκαυτώματος, το Ile de la Cite στεγάζει επίσης το νομαρχιακό Palais de Justice, το ιστορικό και κύριο δικαστήριο της πόλης.

Το νησί είναι μέρος του 1ου διαμερίσματος του Παρισιού στα δυτικά και του 4ου διαμερίσματος στα ανατολικά. Για να φτάσετε εκεί, κατεβείτε στο Metro Cite ή στο RER Saint Michel.

Προφορά: [il də la site]