Τοποθεσίες Lewis και Clark στο Αϊντάχο

Που:

Η εκστρατεία Lewis και Clark χρησιμοποίησε το ιστορικό Lolo Trail για να διασχίσει τα βουνά Bitterroot (πολύ κατά μήκος της εθνικής οδού των ΗΠΑ 12), προχωρώντας δυτικά στον ποταμό Clearwater στο σύγχρονο Orofino. Από εκεί, ταξίδεψαν μέσω του Αϊντάχο μέσω του Clearwater έως ότου έμπαινε στον ποταμό Snake στη σύγχρονη συνοριακή πόλη του Lewiston. Το ταξίδι επιστροφής του σώματος την άνοιξη του 1806 ακολούθησε μια παρόμοια διαδρομή.

Τι γνώρισε ο Lewis & Clark:
Το ταξίδι του Lewis και του Clark το 1805 μέσω του σύγχρονου Αϊντάχο ήταν μια δοκιμαστική δοκιμασία. Το Σώμα άρχισε να διασχίζει τα απόκρημνα, πυκνά δασωμένα βουνά Bitterroot στις 11 Σεπτεμβρίου 1805. Χρειάστηκαν 10 ημέρες για να ταξιδέψουν περίπου 150 μίλια, βγαίνοντας από τα βουνά κοντά στη σύγχρονη πόλη Weippe του Idaho. Κατά μήκος του τρόπου που υπέφεραν από το κρύο και την πείνα, επιβιώνουν στη σούπα ταξιδιού και τα κεριά, τελικά σκοτώνουν μερικά από τα άλογα τους για το κρέας. Το χιονισμένο έδαφος ήταν δύσκολο, οδηγώντας σε γλίστρες και πτώσεις.

Μετά το επίπονο ορεινό ταξίδι, το φθαρμένο Σώμα της Ανακάλυψης ήρθε σε έναν οικισμό Nez Perce από τον ποταμό Clearwater. Μετά από κάποια συζήτηση, ο Nez Perce αποφάσισε να μεταχειριστεί τους περίεργους λευκούς άντρες - που δεν είχαν συναντήσει στο παρελθόν - με καλοσύνη. Δυστυχώς, τα τοπικά άφθονα τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένων των ριζών σολομού και camas, δεν συμφωνούν με τους εξερευνητές, προκαλώντας περαιτέρω εξασθένιση.

Η εκστρατεία Lewis και Clark παρέμεινε με την Nez Perce για δύο εβδομάδες, ανακάμπτει από το εξαντλητικό τους δεινά, εμπορεύεται για προμήθειες και κατασκευάζει νέα κανό.

Ο Lewis και ο Clark άφησαν τα επώνυμα άλογα τους στη φροντίδα του Nez Perce. Στις 7 Οκτωβρίου 1805, ξεκίνησαν στα πέντε νέα τους κανό, που κατέβαιναν κάτω από τον ποταμό Clearwater, μέχρι να φτάσουν στον Ποταμό Φίδι, τον οποίο ονόμασαν «ποταμό Lewis». Ο ποταμός φιδιών περιλαμβάνει ένα τμήμα των συνόρων μεταξύ σύγχρονου Αϊντάχο και Ουάσινγκτον.

Το Σώμα ακολούθησε μια παρόμοια διαδρομή μέσω του Αϊντάχο στο ταξίδι επιστροφής του 1806, σταματώντας να μείνει με την φιλόξενη Nez Perce στις αρχές Μαΐου. Αναγκάστηκαν να περιμένουν αρκετές εβδομάδες για να ξεκαθαρίσει αρκετά το χιόνι για να ξαναπάρουν τα βουνά Bitterroot. Η εκστρατεία Lewis και Clark πέρασε στη σύγχρονη Μοντάνα στις 29 Ιουνίου 1806.

Δεδομένου ότι ο Lewis & Clark:
Το Lolo Trail είναι στην πραγματικότητα ένα δίκτυο μονοπατιών που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι της Native American από κάθε πλευρά της οροσειράς Bitterroot, αρχίζοντας πολύ πριν την άφιξη του Lewis και Clark. Παραμένει πρωταρχική διαδρομή για ταξίδια στα βουνά Bitterroot. Το Lolo Trail δεν είναι μόνο μέρος του ιστορικού Lewis και Clark Trail, αλλά είναι τμήμα του Trace Nez Perce. Αυτό το ιστορικό ίχνος χρησιμοποιήθηκε από τον αρχηγό Ιωσήφ και τη φυλή του το 1877, κατά τη διάρκεια της αποτυχημένης προσπάθειάς τους να φτάσουν στην ασφάλεια του Καναδά.

Το λιβάδι της γης στη δυτική πλευρά του βουνού Bitterroot παραμένει κατ 'οίκον σε πολλούς από τους Nez Perce, οι οποίοι αποκαλούν τον εαυτό τους το Nimiipuu και είναι μέρος της Ινδικής Κράτησης Nez Perce. Η πόλη Lewiston ξεκίνησε το 1861 όταν ανακάλυψε χρυσό στην περιοχή. Το Lewiston, που βρίσκεται στη συμβολή των ποταμών Clearwater και Snake, είναι πλέον ένα κέντρο γεωργίας, καθώς και ένας δημοφιλής προορισμός αναψυχής του νερού.

Τι μπορείτε να δείτε και να κάνετε:
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να γνωρίσετε την ιστορία Lewis και Clark στο Αϊντάχο. Όταν ταξιδεύετε ανάμεσα σε αυτά τα αξιοθέατα, φροντίστε να προσέχετε τα σημεία ερμηνείας του δρόμου.

Κέντρο επισκεπτών Lolo Pass
Ενώ το Lolo Pass βρίσκεται στη Μοντάνα, το Κέντρο Επισκεπτών Lolo Pass απέχει περίπου μισό μίλι μακριά, ακριβώς απέναντι από τα σύνορα του Idaho. Κατά τη διάρκεια της στάσης σας, μπορείτε να δείτε εκθέματα σχετικά με το Lewis και Clark και άλλες τοπικές ιστορίες, ένα ερμηνευτικό μονοπάτι και ένα κατάστημα δώρων και βιβλίων.

Lolo
Ο αυτοκινητόδρομος Lolo είναι ένας τραχός δρόμος μονής λωρίδας που κατασκευάστηκε με τη βοήθεια του Civilian Conservation Corps κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1930. Η διαδρομή ακολουθεί το Forest Road 500 από το Powell Junction στο Canyon Junction. Κατά μήκος του δρόμου θα απολαύσετε υπέροχα τοπία βουνών, που περιλαμβάνουν γεμάτα αγριολούλουδα λιβάδια, θέα στο ποτάμι και τη λίμνη και οδοντωτές κορυφές.

Θα βρείτε μέρη για να σταματήσετε και να απολαύσετε μια πεζοπορία. Αυτό που δεν θα βρείτε είναι τουαλέτες, βενζινάδικα ή άλλες υπηρεσίες, γι 'αυτό φροντίστε να έρθετε προετοιμασμένοι.

Βορειοδυτική διέλευση Scenic Byway
Το τμήμα της αμερικανικής εθνικής οδού 12 που διέρχεται από το Αϊντάχο έχει οριστεί ως ο βορειοδυτικός διάδρομος. Αυτό το υπέροχο αυτοκίνητο προσφέρει πολλά αξιοθέατα και δραστηριότητες στην πορεία. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε κάποιες από τις τοποθεσίες Lewis και Clark που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο, καθώς και τοποθεσίες που σχετίζονται με το Nez Perce Trail και το ιστορικό της πρωτοποριακής εποχής. Ο ποταμός Clearwater προσφέρει εκπληκτική αναψυχή ποταμών, όπως ράφτινγκ και καγιάκ. Πεζοπορία, κάμπινγκ και χειμερινά σπορ είναι δημοφιλείς δραστηριότητες στο Clearwater National Forest.

Weippe Discovery Centre (Weippe)
Η πόλη Weippe βρίσκεται κοντά στο στρατόπεδο Nez Perce, όπου ο Lewis και ο Clark και οι αντίστοιχες ομάδες τους συνέδεσαν ξανά μετά το βουνό τους. Το Weippe Discovery Centre είναι μια κοινοτική εγκατάσταση που στεγάζει τη δημόσια βιβλιοθήκη και χώρο συνάντησης, καθώς και παρέχει ερμηνευτικά εκθέματα σχετικά με τη δραστηριότητα της Lewis και Clark Expedition στην περιοχή. Αυτή η ιστορία μπορεί να δει σε τοιχογραφίες που περιβάλλουν το εξωτερικό του Κέντρου Ανακάλυψης. Έξω θα βρείτε ένα ερμηνευτικό ίχνος που επικεντρώνεται στα φυτά που αναφέρονται στα περιοδικά του Σώματος. Άλλα εκθέματα στο Κέντρο Ανακάλυψης Weippe καλύπτουν τους ανθρώπους του Nez Perce και την τοπική άγρια ​​φύση.

Ιστορικό μουσείο Clearwater (Orofino)
Το ιστορικό μουσείο Clearwater του Orofino φιλοξενεί αντικείμενα και εκθέματα που καλύπτουν το πλήρες φάσμα της τοπικής ιστορίας, από την Nez Perce και την εκστρατεία Lewis και Clark έως την εξόρυξη χρυσού και την εποχή των ξενώνων.

Canoe Camp (Orofino)
Το Canoe Camp είναι η περιοχή κατά μήκος του ποταμού Clearwater, όπου το Σώμα της Discovery πέρασε αρκετές μέρες για να φτιάξει κανό. Αυτά τα κανό τους επέτρεψαν να επιστρέψουν στα ποτάμια του ποταμού, τελικά τα πήγαν στον Ειρηνικό Ωκεανό. Η πραγματική περιοχή του Canoe Camp μπορεί να επισκεφθείτε στην Highway 12 της US στο Milepost 40, όπου θα βρείτε ένα ερμηνευτικό ίχνος. Το Canoe Camp είναι μια επίσημη μονάδα του Εθνικού Ιστορικού Πάρκου Nez Perce.

Εθνικό Κέντρο Επισκεπτών Εθνικού Ιστορικού Πάρκου Nez Perce (Spalding)
Αυτή η εγκατάσταση στο Spalding του Αϊντάχο είναι το επίσημο κέντρο επισκέψεων του Εθνικού Ιστορικού Πάρκου Nez Perce. Αυτό το ιστορικό διατηρητήριο, μέρος του συστήματος του Εθνικού Πάρκου των ΗΠΑ, έχει πολλές μονάδες, με τοποθεσίες στην Ουάσιγκτον, το Όρεγκον, το Αϊντάχο και τη Μοντάνα. Μέσα στο Κέντρο Επισκεπτών θα βρείτε πληθώρα πληροφοριακών εκθεμάτων και αντικειμένων, βιβλιοπωλείο, θέατρο και καταξιωμένους ποταμούς πάρκων. Ενώ κάπως χρονολογείται, η ταινία Nezper Perpce - Πορτραίτο ενός λαού ( 23 λεπτά) παρέχει μια μεγάλη εικόνα των ανθρώπων της Nez Perce, συμπεριλαμβανομένης της συνάντησης με το Σώμα της Discovery. Οι χώροι της μονάδας Spalding του Εθνικού Ιστορικού Πάρκου Nez Perce είναι εκτεταμένοι και περιλαμβάνουν ένα δίκτυο ερμηνευτικών μονοπατιών που σας μεταφέρουν στην ιστορική πόλη Spalding Townsite, κατά μήκος του ποταμού Lapwai και του ποταμού Clearwater και σε μια όμορφη περιοχή πικνίκ και καθημερινής χρήσης.

Κέντρο ανακάλυψης Lewis και Clark (Lewiston)
Το Lewis and Clark Discovery βρίσκεται στο πάρκο Hells Gate State Park στον ποταμό Snake και προσφέρει εσωτερικά και εξωτερικά ερμηνευτικά εκθέματα καθώς και μια ενδιαφέρουσα ταινία για τους Lewis και Clark στο Idaho.

Ιστορικό μουσείο County Nez Perce County (Lewiston)
Αυτό το μικρό μουσείο καλύπτει την ιστορία της κομητείας Nez Perce, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων του Nez Perce και των σχέσεών τους με τους Lewis και Clark.

Άλλα αξιοθέατα Lewis και Clark Αξιοθέατα σε Αϊντάχο
Αυτά τα αξιοθέατα επικεντρώνονται σε γεγονότα και μέρη που ήταν μέρος της έρευνας της αποστολής στο Idaho. Δεν βρίσκονται κατά μήκος του μονοπατιού Lewis και Clark.

Κέντρο Sacagawea (Σολομός)
Βρίσκεται βορειοδυτικά του Pass Lemhi, η πόλη Salmon είναι περίπου 30 μίλια από την περιοχή όπου ο Lewis έβγαλε μπροστά από το κύριο πάρτι, ψάχνοντας για το Shoshone. Το κέντρο Sacagawea στο Salmon επικεντρώνεται στη Sacagawea, τους Shoshone ανθρώπους, και τη σχέση τους με το Σώμα της Ανακάλυψης. Αυτό το ερμηνευτικό κέντρο προσφέρει μια ποικιλία εμπειριών εκμάθησης στο εξωτερικό καθώς και μονοπάτια, εσωτερικά εκθέματα και κατάστημα δώρων.

Μουσείο Ιστορίας του Winchester (Winchester)
Το Winchester βρίσκεται 36 μίλια νοτιοανατολικά του Lewiston κατά μήκος της εθνικής οδού των ΗΠΑ 95. Το Μουσείο Ιστορίας του Winchester προσφέρει μια έκθεση που ονομάζεται "Ordway's Search for Salmon", η οποία αναφέρει την ιστορία του συμβαλλόμενου ταξιδιού του Sergeant Ordway για την προμήθεια τροφίμων κατά τη διάρκεια του ταξιδιού επιστροφής 1806.