Οι τρεις επιλογές επιθεώρησης στα σημεία ελέγχου της TSA

Οι σαρωτές σώματος δεν είναι η μόνη επιλογή για φυλλάδια

Όποιος έχει πετάξει πάνω από τους αμερικανικούς ουρανούς τα τελευταία 13 χρόνια αντιλαμβάνεται τις απογοητεύσεις της συνεργασίας με την Υπηρεσία Ασφάλειας των Μεταφορών . Από τους περιορισμούς των 3-1-1 υγρών, με τις δυνατότητες της κλοπής αποσκευών ενώ βρίσκονται στην ασφαλή περιοχή, χιλιάδες ταξιδιώτες καταγγέλλουν κάθε χρόνο την εμπειρία τους με την υπηρεσία αεροπορικής ασφάλειας.

Ένα από τα μεγαλύτερα σημεία άγχους έρχεται μετά την επαλήθευση της κάρτας επιβίβασης, όταν οι ταξιδιώτες υποβάλλονται σε σαρωτές σώματος.

Τα τεχνικά προβλήματα με τους σαρωτές σώματος έχουν τεκμηριωθεί ευρύτατα καθ 'όλη τη διάρκεια των ετών και ήταν προβληματικά για πολλούς διαφορετικούς τύπους ταξιδιωτών.

Όταν πρόκειται για το σημείο ελέγχου της TSA, γνωρίζετε όλα τα δικαιώματά σας που διέρχονται; Πριν από την επιβίβαση, οι ταξιδιώτες έχουν τουλάχιστον δύο επιλογές για να περάσουν από το σημείο ελέγχου, ενώ κάποιοι μπορεί να έχουν μια πρόσθετη επιλογή.

Πλήρεις σαρωτές σώματος: η βασική επιλογή για πολλούς ταξιδιώτες

Για πολλούς, ο πλήρης σαρωτής σώματος φαίνεται να είναι η μόνη διαθέσιμη επιλογή. Με τα αμφιλεγόμενα μηχανήματα backscatter που έχουν αφαιρεθεί από όλα τα αεροδρόμια της Αμερικής το 2013, οι σαρωτές πλήρους σώματος προσφέρονται ως η κύρια μέθοδος εκκαθάρισης των επιβατών πριν επιβιβαστούν στις πτήσεις τους.

Οι σαρωτές πλήρους σώματος είναι εύκολο να κατανοηθούν: όταν τους ζητηθεί, οι ταξιδιώτες μπαίνουν στον θάλαμο του σαρωτή και κρατούν τα χέρια τους πάνω από το κεφάλι τους. Το μηχάνημα θα περάσει από τον ταξιδιώτη για να σαρώσει το σώμα του για ανωμαλίες.

Αν ανιχνεύεται ανωμαλία από το μηχάνημα, τότε ο φυλλομετρητής πρέπει να βρεθεί στην άκρη για πρόσθετο έλεγχο, το οποίο συχνά περιλαμβάνει ένα φυσικό πάτωμα της εν λόγω περιοχής.

Από την έναρξή τους, οι σαρωτές πλήρους σώματος έχουν αμφισβητηθεί ανοιχτά από διάφορες ομάδες, συμπεριλαμβανομένων ομάδων πολιτικών ελευθεριών και μελών του Κογκρέσου.

Το 2015, μια αγωγή που υποβλήθηκε από τρεις μη κερδοσκοπικές ομάδες υποχρέωσε την TSA να παράσχει τυποποιημένους κανόνες για όσους περνούν από τους σαρωτές σώματος.

Για όσους δεν έχουν εμπιστοσύνη στους σαρωτές πλήρους σώματος ή πετούν με ειδικές συνθήκες, υπάρχουν πρόσθετες επιλογές για να περάσετε από το σημείο ελέγχου ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένης της υποβολής σε πλήρες κάλυμμα σώματος ή την εγγραφή σας για TSA Pre-Check.

Full Body Pat Down: μια εναλλακτική λύση για τους ταξιδιώτες

Κάθε άτομο που διέρχεται από ένα σημείο ελέγχου της TSA δικαιούται νόμιμα να αποχωρήσει από τον ανιχνευτή σώματος για οποιονδήποτε λόγο. Ωστόσο, η TSA εξακολουθεί να είναι υπεύθυνη για τη διασφάλιση της ασφάλειας των εμπορικών πτήσεων, η οποία απαιτεί έλεγχο ασφαλείας για όλους τους εμπορικούς επιβάτες. Για όσους παραιτηθούν από τον ανιχνευτή σώματος, η εναλλακτική επιλογή είναι το πλήρες κέλυφος του σώματος.

Το πλήρες πακέτο του σώματος είναι ένας χειροκίνητος έλεγχος από έναν πράκτορα της TSA του φύλου του φυλλομετρητή και σκοπός του είναι να διασφαλίσει ότι ο ταξιδιώτης δεν μεταφέρει λαθραία στο αεροσκάφος. Παρόλο που κάποιες ασκήσεις υποκλοπής πραγματοποιούνται σε δημόσιους χώρους, τα φυλλάδια μπορούν να ζητήσουν ένα pat-down να πραγματοποιηθεί σε ένα ιδιωτικό δωμάτιο. Μόλις ολοκληρωθεί, οι ταξιδιώτες μπορούν να συνεχίσουν.

Ενώ πολλοί βλέπουν ολόκληρο το σώμα να πατάει ως εισβολή της ιδιωτικής ζωής, υπάρχουν ορισμένοι ταξιδιώτες που μπορεί να θέλουν να το θεωρήσουν ως βιώσιμη επιλογή.

Αν και δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι οι βηματοδότες ή οι εμφυτευμένες συσκευές ICD μπορούν να επηρεαστούν από σαρωτές σώματος, όσοι ανησυχούν για την κατάστασή τους ενδεχομένως να θέλουν να εξετάσουν το ενδεχόμενο αποχώρησης. Επιπλέον, οι ταξιδιώτες που ανησυχούν για οποιεσδήποτε φυσικές ή πνευματικές συνθήκες ενδέχεται να θέλουν να εξετάσουν την εναλλακτική λύση. Εκείνοι που έχουν ανησυχίες πριν ταξιδέψουν πρέπει να επικοινωνήσουν με τον Ομοσπονδιακό Υπεύθυνο Ασφαλείας στο αεροδρόμιο για να συζητήσουν τις ρυθμίσεις πριν από τα ταξίδια τους.

TSA Precheck: περνάει εύκολα με ανιχνευτές μετάλλων

Για όσους δεν θέλουν να υποβληθούν σε σαρωτές σώματος ή πλήρεις κηλίδες σώματος κάθε φορά που πετούν, υπάρχει μια τρίτη διαθέσιμη επιλογή. Με την εγγραφή στο TSA Precheck , οι ταξιδιώτες μπορούν όχι μόνο να κρατήσουν τα προσωπικά τους αντικείμενα γεμάτα παπούτσια, αλλά και να αποφύγουν τις σαρωτές σώματος τις περισσότερες φορές που πετούν. Αντ 'αυτού, οι ταξιδιώτες θα μπορούν να περάσουν από την ειδική γραμμή Precheck, η οποία περιλαμβάνει τη διέλευση από ανιχνευτή μετάλλων.

Προκειμένου να αποκτήσουν την κατάσταση προεξέτασης TSA, οι ταξιδιώτες πρέπει είτε να υποβάλουν αίτηση για προ-έλεγχο είτε να λάβουν την κατάσταση μέσω ενός αξιόπιστου προγράμματος ταξιδιού . Όσοι υποβάλλουν αίτηση για Precheck πρέπει να πληρώσουν μια αμοιβή αίτησης $ 85 και να υποβληθούν σε έλεγχο ιστορικού. Πριν εγκριθεί η Precheck, οι ταξιδιώτες πρέπει επίσης να ολοκληρώσουν μια συνέντευξη συμμετοχής, η οποία περιλαμβάνει έλεγχο εγγράφων και λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Ωστόσο, ακόμη και οι ταξιδιώτες με Precheck δεν έχουν εγγυημένη πρόσβαση στον ανιχνευτή μετάλλων κάθε φορά που περνούν από την ασφάλεια. Τα προληπτικά φυλλάδια μπορούν να επιλεγούν τυχαία για να περάσουν από την πλήρη γραμμή ασφαλείας ανά πάσα στιγμή.

Ενώ οι σαρωτές πλήρους σώματος μπορεί να είναι ανεκτές για πολλούς, δεν είναι η μόνη διαθέσιμη επιλογή ασφαλείας. Γνωρίζοντας όλες τις διαθέσιμες επιλογές, οι ταξιδιώτες μπορούν να λάβουν τις καλύτερες αποφάσεις για την κατάστασή τους και την προσωπική τους ευημερία.