Τι είναι το TSA Backscatter ή το Body Imaging X-Ray Machines στα αεροδρόμια;

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ταξιδιώτες για την απεικόνιση σώματος ασφαλείας TSA

Το TSA εγκατέστησε οπίσθια απεικόνιση ή απεικόνιση ακτίνων Χ του σώματος ή συσκευές με χιλιοστά κύμα εικόνας σε αεροδρόμια στις Ηνωμένες Πολιτείες μόνο για να αφαιρέσει όλα αυτά λίγα χρόνια αργότερα υπέρ μηχανοκίνητων μηχανών που είναι λιγότερο ενοχλητικές.

Οι μηχανές απεικόνισης του σώματος ή οι μηχανές απεικόνισης κύματος χιλιοστών ή οι σαρωτές TSA χρησιμοποίησαν σάρωση επιβάτη από όλες τις πλευρές και μεταδίδουν την εικόνα του σώματος του επιβάτη χωρίς ρούχα σε έναν πράκτορα της TSA που καθόταν 50-100 πόδια μακριά από τον ανιχνευτή TSA.

Το αντικείμενο ήταν να εντοπιστούν κρυμμένα (σκόπιμα ή μη) μέταλλα, πλαστικά, κεραμικά, χημικά υλικά και εκρηκτικά μέσω τεχνολογίας χιλιοστομετρικών κυμάτων.

Οι εικόνες σαρωτή TSA που παράγονται από τη σάρωση σώματος δεν αποθηκεύτηκαν ή εκτυπώθηκαν, σύμφωνα με την TSA. Είχαν αυτό να πουν για την ιδιωτικότητα και τα μέρη του σώματός σας:

"Για πρόσθετη προστασία της ιδιωτικής ζωής, ο αξιωματικός που βλέπει την εικόνα βρίσκεται σε ξεχωριστό χώρο και δεν θα δει ποτέ τον επιβάτη και ο αξιωματικός που παρευρίσκεται στον επιβάτη δεν θα δει ποτέ την εικόνα .. Οι αξιωματικοί έχουν ραδιόφωνα δύο δρόμων για να επικοινωνούν με άλλους σε περίπτωση που απειλητικό αντικείμενο αναγνωρίζεται. "

Οι άνθρωποι παραπονέθηκαν για την παραβίαση της ιδιωτικής τους ζωής παρά τις διαβεβαιώσεις αυτές και έτσι οι μηχανές backscatter έχουν αντικατασταθεί από μηχανές Advanced Imaging Technology (AIT). Αυτά παρέχουν στον αξιωματικό TSA ένα γενικό περίγραμμα ενός σώματος σε στυλ κινουμένων σχεδίων, με κάθε ύποπτο αντικείμενο που έχει χρώμα κίτρινο για να υποδεικνύει πού βρίσκεται στο σώμα του ατόμου.

Μπορούν τότε είτε να σας επιτρέψουν να περάσετε και να συλλέξετε τα πράγματα σας αν δεν ανιχνευθεί τίποτα, ή να σας δώσει ένα patdown είναι κάτι που εμφανίζεται. Μπορείτε να δείτε ένα παράδειγμα του τι θα δει το γραφείο στην οθόνη του εδώ.

Είναι ασφαλή τα νέα μηχανήματα;

Ναί. Οι μηχανές AIT είναι σαρωτές χιλιομετρικών κυμάτων, όπως ακριβώς θα βρείτε στα κινητά τηλέφωνα σας.

Εάν είστε ευτυχείς να χρησιμοποιήσετε ένα κινητό τηλέφωνο, δεν πρέπει να έχετε πρόβλημα περνώντας μέσα από αυτούς τους σαρωτές.

Και από την άποψη της ασφάλειας, οι μηχανές AIT είναι εξίσου ακριβείς με τις μηχανές backscatter, αν όχι περισσότερο. Οι σαρωτές AIT χρησιμοποιούν έναν αλγόριθμο για την αυτόματη ανίχνευση μετάλλων και άλλων ύποπτων αντικειμένων, καταργώντας την πιθανότητα ανθρώπινου σφάλματος.

Πρέπει να τα χρησιμοποιήσετε;

Όχι αν δεν θέλετε.

Μπορείτε να επιλέξετε να εξαιρεθείτε από τη σάρωση ολόκληρου του σώματος, αλλά να έχετε κατά νου ότι θα αντιμετωπιστεί με καχυποψία αν το κάνετε - ειδικά αν δεν επιλέγετε για λόγους υγείας. Θα σας δοθεί ένα κρεβάτι κάτω από έναν αξιωματικό TSA αντί, και είναι πιθανό να είναι πολύ εμπεριστατωμένη. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για την υγεία από τη χρήση αυτών των σαρωτών και το TSA δεν μπορεί να σας δει γυμνό όταν περνάτε από τα μηχανήματα AIT, δεν υπάρχει κανένας πραγματικός λόγος να μην τα χρησιμοποιήσετε.

Όλα τα αεροδρόμια έχουν πλήρη σαρωτές σώματος;

Σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, 172 αεροδρόμια διαθέτουν σαρωτές πλήρους σώματος στην ασφάλεια των αεροδρομίων. Μπορείτε να δείτε μια πλήρη λίστα αυτών σε αυτό το άρθρο . Αρκεί να πείτε ότι αν ταξιδεύετε σε μια μεγάλη πόλη ή αεροδρόμιο στην Αμερική, μπορείτε να περιμένετε να περάσετε από αυτούς τους σαρωτές με ασφάλεια.

Τι γίνεται εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών;

Εξαρτάται από το μέρος του κόσμου που θα ταξιδέψετε.

Στη Δυτική Ευρώπη, για παράδειγμα, αυτοί οι σαρωτές είναι εξαιρετικά συνηθισμένοι και πιθανόν να τους βρείτε στα περισσότερα μεγάλα αεροδρόμια. Το ίδιο ισχύει για τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Εκτός του δυτικού κόσμου, όμως, δεν είναι τόσο συνηθισμένοι. Στα περισσότερα μέρη του κόσμου, θα έχετε μόνο παλιούς ανιχνευτές μετάλλων σχολικής σάρωσης σας.

Στις Φιλιππίνες, βρήκα ένα αεροδρόμιο χωρίς σαρωτές ασφαλείας. Αντ 'αυτού, ο αξιωματικός ασφαλείας, άρπαξε την τσάντα μου, το κούνησε και με ρώτησε τι ήταν μέσα. Όταν του είπα ότι ήταν απλώς ρούχα και προϊόντα περιποίησης, κούνησε και με επέτρεψε να περάσω! Δεν ήμουν σίγουρος αν αυτό ήταν καλό ή κακό.