Συμβουλές για την επίσκεψη σε κάθε μέρος στο Λάος

Βρείτε καλές προσφορές και πώς να φτάσετε στις δημοφιλείς περιοχές του Λάος.

Κατά την επιλογή μεταξύ πτήσεων προς το Λάος , θα πρέπει να λάβετε υπόψη όχι μόνο την τιμή αλλά επίσης, ανάλογα με τον χρόνο που έχετε, ποια μέρη της χώρας επιθυμείτε να δείτε.

Ενώ οι πτήσεις στην πρωτεύουσα του Vientiane θα είναι αναμφισβήτητα φθηνότερες, θα είστε αντιμέτωποι με ένα μακρύ ταξίδι λεωφορείου πάνω σε ορεινές οδικές αρτηρίες για να επισκεφθείτε το Luang Prabang στο βορρά ή το Si Phan Don στα 4000 νησιά στο νότο.

Διαδρομή 13 Μέσω του Λάος

Αν και η πρωτεύουσα εθνική οδός Βορρά-Νότου μέσω του Λάος έχει βελτιωθεί με την πάροδο των ετών, πολλοί ταξιδιώτες θα συμφωνούσαν ότι το «13» είναι ένας κατάλληλος αριθμός για τον περιβόητο δρόμο. Παίρνοντας το στενό, ορεινό σύνδεσμο μεταξύ Vientiane, Vang Vieng και Luang Prabang σας προσφέρει ένα όμορφο τοπίο και μια ευκαιρία να περάσετε τουλάχιστον μέσα από μικρά χωριά, το ταξίδι μπορεί να είναι μια εμπειρία τρίχας.

Οι μαχητές της ελευθερίας που έχασαν τη ζωή τους από τα λεωφορεία έχουν φύγει, αλλά η διαδρομή 13 εξακολουθεί να μαστίζεται από τα λεωφορεία με ταχύτητα και τους απερίσκεπτες οδηγούς που περπατούν γύρω από αιχμηρές αλλαγές. Τα ναυάγια δεν είναι ασυνήθιστα. Ορισμένοι ντόπιοι και ταξιδιώτες αρνούνται ακόμη να ταξιδέψουν στην εθνική οδό με λεωφορείο και αντίθετα επιλέγουν φτηνές πτήσεις μεταξύ Vientiane και Luang Prabang.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τη διαδρομή του Bancala Pancake του Backpacker μέσω της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Αεροπορικά εισιτήρια για Βιεντιάνε

Η πτήση στην πρωτεύουσα του Λάος είναι σίγουρα η πιο εύκολη, αν όχι η φθηνότερη, επιλογή για να μπείτε στη χώρα.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Wattay (κωδικός αεροδρομίου: VTE) βρίσκεται σε απόσταση μόλις δύο μίλια έξω από την πόλη και χειρίζεται το μεγαλύτερο αριθμό πτήσεων προς το Λάος.

Το αεροδρόμιο της Vientiane λαμβάνει πτήσεις από την Κουάλα Λουμπούρ (Μαλαισία), Μπανγκόκ, Κίνα, Νότια Κορέα, Βιετνάμ, Καμπότζη, Σιγκαπούρη και άλλα σημεία στο Λάος.

Η AirAsia - η κορυφαία αεροπορική εταιρεία προϋπολογισμού στην Ασία - πραγματοποιεί φτηνές πτήσεις από την Μπανγκόκ και την Κουάλα Λουμπούρ.

Ξεκινώντας το ταξίδι σας στο Vientiane είναι το πιο λογικό από τα σημεία εισόδου, ωστόσο, θα πρέπει να πάρετε μια γρήγορη πτήση ή να πάρετε ένα μακρύ λεωφορείο κατά μήκος της διαδρομής 13 για να δείτε Luang Prabang.

Αεροπορικά Εισιτήρια για Λουάνγκ Πραμπάνγκ

Αν ο πρωταρχικός σκοπός της επίσκεψής σας στο Λάος είναι να επισκεφθείτε το Luang Prabang - τη φημισμένη πολιτιστική πρωτεύουσα του ποταμού Μεκόνγκ - ίσως να θέλετε να πετάξετε στο μικρό αεροδρόμιο εκεί.

Ο Διεθνής Αερολιμένας Luang Prabang (κωδικός αεροδρομίου: LPQ) θεωρήθηκε κάποτε ως σχετικά επικίνδυνο μέρος για προσγείωση λόγω της προσέγγισης του μέσω ορεινού εδάφους. Το μικρό αεροδρόμιο έχει υποστεί πολλές επεκτάσεις και επεκτάσεις διαδρόμου. Μπορείτε να πετάξετε απευθείας στο Luang Prabang από την Ταϊλάνδη, το Ανόι (Βιετνάμ), το Siem Reap (Καμπότζη), το Γιουνάν (Κίνα) και άλλα μέρη του Λάος.

Εάν σχεδιάζετε να επωφεληθείτε από το μεγάλο πεζοπορία στο Luang Namtha , θα θέλετε να πετάξετε στο Luang Prabang και να πάρετε το λεωφορείο προς βορρά.

Αεροδρόμιο Vang Vieng

Κατά ειρωνικό τρόπο, ο Vang Vieng είναι πραγματικά χτισμένος πάνω σε ένα παλιό μυστικό αεροσκάφος της CIA που χρησιμοποιήθηκε για κρυφές αποστολές κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ, αλλά δεν υπάρχει αεροδρόμιο κοντά. Για να επισκεφθείτε το Vang Vieng, θα χρειαστεί να πετάξετε στο Vientiane και στη συνέχεια να πάρετε ένα από τα πολλά μίνι βαν ή τουριστικά λεωφορεία που πηγαίνουν βόρεια.

Αεροπορικά Εισιτήρια για Si Phan Don

Αν θέλετε να πάρετε την ατμόσφαιρα του σακιδίου και να δείτε τα ροζ δελφίνια ανάμεσα στα νησιά του Λάος (τα 4000 νησιά), θα είστε καλύτερα να πετάτε στο Διεθνές Αεροδρόμιο Pakse (κωδικός αεροδρομίου: PKZ) στα νότια της χώρας. Το μικροσκοπικό αεροδρόμιο χρησιμοποιείται από τους στρατιωτικούς αλλά και χειρίζεται πτήσεις από τη Μπανγκόκ, την πόλη του Χο Τσι Μιν, το Ντα Νανγκ στο Βιετνάμ, το Siem Reap στην Καμπότζη και άλλα μέρη στο Λάος.

Να φτάσετε στο Phonsavan

Για να δείτε την αρχαία πεδιάδα των βάζων κοντά στο Phonsavan, πιθανότατα θα πρέπει να φτάσετε εκεί με λεωφορείο. Ενώ το μικροσκοπικό αεροδρόμιο στο Phonsavan (κωδικός αεροδρομίου: XKH) έχει μια χούφτα πτήσεις από τη Βιεντιάν την εβδομάδα, τα δρομολόγια είναι ακανόνιστα και οι πτήσεις συχνά ακυρώνονται.

Μπορείτε να φτάσετε στο Phonsavan με το λεωφορείο από το Vientiane ή το Luang Prabang, ωστόσο, ο Luang Prabang είναι πιο κοντά για να δει την πεδιάδα των βάζων.

Να φτάσετε στο Λάος από την Ταϊλάνδη

Ενώ υπάρχουν πολλές πτήσεις με προϋπολογισμό από τη Μπανγκόκ προς το Βιεντιάνε, το Λουάνγκ Πραμπάνγκ, ακόμα και το Πακσε, μπορείτε επίσης να πάτε από τη Ταϊλάνδη με υπεραστικά λεωφορεία ή με βάρκα. Αν ο χρόνος δεν είναι πρόβλημα και ξεκινάτε από το Pai , το Chiang Mai ή το Chiang Rai στο βόρειο τμήμα της Ταϊλάνδης, να φτάσετε στο Luang Prabang με βάρκα μπορεί να είναι μια μοναδική εμπειρία με απίστευτο σκηνικό Mekong για να απολαύσετε. Δείτε περισσότερα σχετικά με τις επιλογές από το Chiang Mai προς το Λάος .