Ταξίδι στο Λάος

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν επισκεφθείτε το Λάος

Λίγο μεγαλύτερη από την πολιτεία της Γιούτα, το Λάος είναι μια ορεινή, μεσόγεια χώρα, η οποία στεγάζεται ανάμεσα στη Βιρμανία (Μιανμάρ), την Ταϊλάνδη, την Καμπότζη, την Κίνα και το Βιετνάμ.

Το Λάος ήταν ένα γαλλικό προτεκτοράτο μέχρι το 1953, όμως μέχρι το 1950 έζησε στο Λάος μόνο 600 Γάλλοι υπήκοοι. Ακόμα και ακόμα, εξακολουθούν να παρατηρούνται απομεινάρια γαλλικού αποικισμού σε μεγάλες πόλεις. Και όπως το Βιετνάμ, θα βρείτε ακόμα γαλλικό φαγητό, κρασί και εξαιρετικά καφέ - σπάνια μεταχειρίζεται όταν ταξιδεύει μακράν στην Ασία!

Το Λάος είναι κομμουνιστικό κράτος. Ενώ η πολλή αστυνομία οπλισμένη με κυνηγετικά όπλα και τουφέκια με τα πόδια στους δρόμους της Vientiane μπορεί να φαίνεται ενοχλητική, το Λάος είναι πραγματικά ένα πολύ ασφαλές μέρος για ταξίδια.

Το ταξίδι με λεωφορείο σε όλα τα βουνά του Λάος -ιδιαίτερα κατά μήκος της δημοφιλούς διαδρομής Vientiane-Vang Vieng-Luang Prabang- είναι μια μακρόχρονη εκκαθάριση, αλλά το τοπίο είναι εκπληκτικό.

Λάος Visa και προϋποθέσεις εισόδου

Οι περισσότερες εθνότητες υποχρεούνται να λάβουν ταξιδιωτική βίζα πριν μπουν στο Λάος. Αυτό μπορεί να γίνει εκ των προτέρων ή κατά την άφιξη στα περισσότερα σημεία διέλευσης των συνόρων. Οι τιμές για τη βίζα του Λάος καθορίζονται από την εθνικότητά σας. οι τιμές για τη θεώρηση παρατίθενται σε δολάρια ΗΠΑ, ωστόσο, μπορείτε επίσης να πληρώσετε σε ταϊλανδικό μπατ ή ευρώ. Θα λάβετε την καλύτερη τιμή πληρώνοντας σε δολάρια ΗΠΑ.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Μια συνεχιζόμενη απάτη στα σύνορα Ταϊλάνδης-Λάος είναι να επιμείνει ότι οι τουρίστες πρέπει να χρησιμοποιήσουν μια υπηρεσία έκδοσης θεωρήσεων. Οι οδηγοί μπορούν ακόμη και να σας μεταφέρουν κατευθείαν σε ένα «επίσημο γραφείο» για να επεξεργαστούν χαρτιά όπου θα χρεωθείτε με επιπλέον χρέωση. Μπορείτε να αποφύγετε την ταλαιπωρία συμπληρώνοντας τη φόρμα βίζας και παρέχοντας ταυτόχρονα μια φωτογραφία διαβατηρίου στα σύνορα.

Χρήματα στο Λάος

Το επίσημο νόμισμα στο Λάος είναι το Lao kip (LAK), ωστόσο, ταϊλανδέζικο μπατ ή δολάρια ΗΠΑ είναι συχνά αποδεκτά και μερικές φορές προτιμώνται. η συναλλαγματική ισοτιμία εξαρτάται από την ιδιοτροπία του πωλητή ή της εγκατάστασης.

Θα βρείτε μηχανές ATM σε μεγάλες τουριστικές περιοχές σε ολόκληρο το Λάος , αλλά συχνά είναι επιρρεπείς σε τεχνικά προβλήματα και διανέμουν το μοναδικό kip. Το Lao kip είναι, ως επί το πλείστον, άχρηστο εκτός της χώρας και δεν μπορεί να ανταλλαγεί εύκολα - ξοδεύετε ή αλλάζετε τα χρήματά σας προτού εγκαταλείψετε τη χώρα!

Συμβουλές για το ταξίδι στο Λάος

Λουάνγκ Πραμπάνγκ, Λάος

Η αποικιακή πόλη Luang Prabang, η πρώην πρωτεύουσα του Λάος, συχνά προσφέρεται ως μία από τις πιο γοητευτικές της Νοτιοανατολικής Ασίας. Η χαλαρή ατμόσφαιρα κατά μήκος του ποταμού, η αφθονία των ναών και τα παλιά αποικιακά σπίτια που μετατρέπονται σε ξενώνες κερδίζουν σχεδόν όλους όσους επισκέπτονται.

Η UNESCO έκανε ολόκληρη την πόλη Luang Prabang μια περιοχή παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς το 1995 και οι επισκέπτες έρχονται από τότε.

Διασχίζοντας την Overland

Το Λάος μπορεί να εισέλθει εύκολα χερσαία μέσω της γέφυρας φιλίας Ταϊλάνδης-Λάος. τρένα τρέχουν μεταξύ Μπανγκόκ και Nong Khai, Ταϊλάνδη, στα σύνορα. Εναλλακτικά, μπορείτε να περάσετε στο Λάος μέσω πολλών άλλων συνόρων με το Βιετνάμ, την Καμπότζη και το Γιουνάν της Κίνας.

Τα σύνορα μεταξύ Λάος και Βιρμανίας είναι κλειστά για τους αλλοδαπούς.

Αεροπορικά εισιτήρια για Λάος

Οι περισσότεροι άνθρωποι πετούν είτε σε Vientiane (κωδικός αεροδρομίου: VTE), κοντά στα σύνορα με την Ταϊλάνδη ή απευθείας στο Luang Prabang (κωδικός αερολιμένα: LPQ). Και τα δύο αεροδρόμια έχουν διεθνείς πτήσεις καθώς και πολλές συνδέσεις σε ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Ασία.

Πότε να πάτε

Το Λάος λαμβάνει τη μεγαλύτερη βροχόπτωση μεταξύ του Μαΐου και του Νοεμβρίου. Δείτε περισσότερα για τις καιρικές συνθήκες στη Νοτιοανατολική Ασία . Μπορείτε ακόμα να απολαύσετε το Λάος κατά τη διάρκεια της περιόδου των βροχών, ωστόσο, απολαμβάνετε τις πολλές υπαίθριες δραστηριότητες θα είναι πιο δύσκολη. Οι εθνικές αργίες του Λάος, η Ημέρα της Δημοκρατίας, είναι στις 2 Δεκεμβρίου. η μεταφορά και τα ταξίδια γύρω από τις διακοπές επηρεάζονται.