Επισκεφτείτε το πάρκο του Xieng Khuan Buddha Near Vientiane, Λάος

Σε μια γαλήνια γωνιά κοντά στον ποταμό Μέκονγκ, το πάρκο του Βούδα, λίγο έξω από το Vientiane του Λάος , έχει γίνει ένα παράξενο και ακόμα απολαυστικό αξιοθέατο.

Σχετικά με το πάρκο του Βούδα στο Λάος

Οι ντόπιοι αναφέρουν το πάρκο του Βούδα ως Xieng Khuan, που σημαίνει «Πόλη του Πνεύματος». Ξεχάστε τις τυπικές εικόνες του Βούδα που φαίνονται στους ναούς στη Νοτιοανατολική Ασία. το πάρκο του Βούδα κοντά στο Vientiane περιέχει πάνω από 200 μερικές φορές απειλητικά αγάλματα που απεικονίζουν τη βουδιστική και την ινδουιστική ιστορία.

Ένας ξαπλωμένος Βούδας μήκους 390 ποδιών είναι το στολίδι της συλλογής. Τα θρησκευτικά αγάλματα είναι απλωμένα σε ένα γαλήνιο γκαζόν και σίγουρα καταγράφουν την προσοχή όλων των επισκεπτών.

Ένας τριώροφος θόλος επιτρέπει στους επισκέπτες να εισέλθουν στο στόμα ενός δαίμονα και μετά να ανεβαίνουν σκάλες μέσα από τη σκοτεινή, σκονισμένη δομή από την 'Hell' στη 'Γη' και τελικά να αναδύονται στο 'Heaven' στην κορυφή του θόλου για μια εντυπωσιακή θέα και μια ευκαιρία να τραβήξετε υπέροχες φωτογραφίες του πάρκου.

Το πάρκο του Βούδα συνετάχθη το 1958 από έναν ιερέα-σαμάνο που ονομάστηκε Bunleua ​​Sulilat. Επίσης γνωστός ως Luang Pu, ο δημιουργικός μύθος έφυγε από το Λάος κατά τη διάρκεια της επανάστασης του 1975 και τελικά πέθανε στην Ταϊλάνδη το 1996. Ένα άλλο παράξενο πάρκο βρίσκεται στο Nong Khai της Ταϊλάνδης, κοντά στα σύνορα με το Λάος.

Αν και τα τεράστια πέτρινα αγάλματα εμφανίζονται αιώνες και είναι εξαιρετικά φωτογενή, τα περισσότερα κατασκευάστηκαν στην πράξη αντί να μεταφερθούν στο πάρκο.

Επισκεφθείτε το πάρκο του Βούδα στο Λάος

Σχεδιάστε τουλάχιστον δύο ώρες για να εκτιμήσετε πλήρως το πάρκο με χαλαρό ρυθμό. Τρόφιμα και ποτά είναι διαθέσιμα σε ένα απλό εστιατόριο στην πίσω γωνία του πάρκου. Διατίθενται μικρά φυλλάδια που περιγράφουν κάθε άγαλμα και το θέμα που παρουσιάζεται.

Πολλά αγάλματα είναι συμβολικά προσανατολισμένα προς την ανατολή με εξαίρεση μια επιλεγμένη χούφτα που αντιμετωπίζει δυτικά για να αντιπροσωπεύει το θάνατο. Φτάστε νωρίτερα την ημέρα για να έχετε τον ήλιο στην πλάτη σας για καλύτερες φωτογραφίες.

Πώς να φτάσετε στο πάρκο του Βούδα

Το Buddha Park βρίσκεται περίπου 24χλμ. Έξω από το Vientiane, ανατολικά της Γέφυρας Φιλίας που συνδέει το Λάος με την Ταϊλάνδη. Προγραμματίστε περίπου μία ώρα για να φτάσετε εκεί λόγω κυκλοφορίας και κακών συνθηκών στο δρόμο.

Ο ευκολότερος και πιο αξιόπιστος τρόπος για να φτάσετε στο πάρκο του Βούδα είναι απλά να οργανώσετε τη μεταφορά της ημέρας από το Vientiane. δεν χρειάζεται να κλείσετε μια ξενάγηση μέσω ενός πρακτορείου ή του ξενώνα σας. Προσέγγιση ενός tuk-tuk άμεσα και παζάρια για την καλύτερη τιμή round-trip . Ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία του οδηγού και τις ικανότητες διαπραγμάτευσης, θα πρέπει να μπορείτε να βρείτε μια γύρο γύρου για λιγότερο από 90.000 Λάος kip.

Για να ενισχύσετε την περιπέτεια και να εξοικονομήσετε χρήματα, μπορείτε να φτιάξετε τον δικό σας δρόμο προς το πάρκο του Βούδα περπατώντας στο τερματικό σταθμό λεωφορείων Talat Sao και παίρνοντας λεωφορείο # 14. Το μεγάλο λεωφορείο φεύγει κάθε 20 λεπτά και κοστίζει 6.000 Λάος kip. Αναζητήστε το λεωφορείο # 14 σε στάση κοντά στο πίσω μέρος του τερματικού.

Το λεωφορείο σας μπορεί να τερματίσει στη Γέφυρα φιλίας, όπου θα πρέπει να μεταβείτε σε μικρότερο μικρό λεωφορείο για το υπόλοιπο ταξίδι.

Ρωτήστε τον οδηγό σας πώς να συνεχίσετε στον Xieng Khuan. Τα μίνι λεωφορεία απωθούνται μόνο όταν είναι γεμάτα και θα σας προσφέρουν μια στρογγυλή βόλτα κατευθείαν στην είσοδο για μόλις 2.000 Λάος kip.

Όταν είστε έτοιμοι να επιστρέψετε στην πόλη, θα πρέπει να σηκώσετε το τελευταίο μίνι λεωφορείο στην είσοδο του πάρκου ή να συνεργαστείτε με κάποιον άλλο για μεταφορά πίσω στη Γέφυρα Φιλίας, όπου μπορείτε στη συνέχεια να πιάσετε το λεωφορείο # 14 πίσω στο Talat Sao .