Λεωφορεία στην Ασία

Συμβουλές, Ασφάλεια, Επιλογή θέσης και Τι να περιμένετε

Από το κρουαζιερόπλοιο «λεωφορείων κοτόπουλου» έως τα πολυτελή πούλμαν με Wi-Fi, η λήψη λεωφορείων στην Ασία είναι πάντα μια περιπέτεια. Ακόμη και με μια αφθονία αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους, η οδήγηση ενός λεωφορείου μακρινών αποστάσεων είναι συνήθως ο καλύτερος τρόπος για να καλύψετε πολλά σημεία στις ασιατικές χώρες.

Κάθε σοβαρός ταξιδιώτης στην Ασία έχει περισσότερες από λίγες ιστορίες εφιαλτικών και 14ωρων ταξιδιών λεωφορείων. Το να είσαι ασφαλές και υγιές σε αυτά τα μεγάλα λεωφορεία στην Ασία απαιτεί λίγη εμπειρία και πολλή υπομονή.

Μάθετε όλα σχετικά με τη μεταφορά στην Ασία .

Συμβουλές για ένα πιο άνετο ταξίδι λεωφορείου

Δείτε μερικές χρήσιμες συμβουλές για τη λήψη ολονύκτιων λεωφορείων στην Ασία .

Πληρώνοντας για την διαδρομή σας

Η μέθοδος κράτησης εισιτηρίων λεωφορείων ποικίλλει από τόπο σε τόπο. Το ασφαλέστερο στοίχημα είναι πάντα να κάνετε κράτηση λεωφορείων μεγάλων αποστάσεων τουλάχιστον μία ημέρα πριν. Κρατήστε το εισιτήριο και την απόδειξη σας. τα απολεσθέντα εισιτήρια σπανίως επιστρέφονται. Συνήθως μπορείτε να κάνετε κράτηση στα γραφεία ταξιδίων και στα γραφεία υποδοχής για πρόσθετη προμήθεια.

Διαφορετικά, κάντε το δικό σας τρόπο στον σταθμό για να κλείσετε το δικό σας πέρασμα.

Σε πολλά λεωφορεία στην Ασία, θα πληρώσετε απλά μόλις το λεωφορείο είναι ήδη σε εξέλιξη. Ένας βοηθός θα έρθει γύρω και θα συλλέξει χρήματα με βάση πόσο μακριά οδηγείτε. Όταν πληρώνετε το εισιτήριό σας στο λεωφορείο, μην περιμένετε να αλλάξει ο οδηγός για μεγάλα τραπεζογραμμάτια. Πάντα προσπαθήστε να κρατήσετε κάποια μικρή αλλαγή για την μεταφορά στην Ασία.

Τα λεωφορεία στην Ασία είναι σπάνια - αν θεωρούνται πάντα - πλήρη. Μπορείτε πραγματικά να χαλάσετε περνώντας λεωφορεία στους δρόμους ανυψώνοντας το χέρι σας και στη συνέχεια να δείξετε στο έδαφος μπροστά σας με την παλάμη να πέσει κάτω. Θα χρεωθείτε μόνο για την απόσταση που διανύσατε, ανεξάρτητα από το εάν έχετε μια πραγματική έδρα ή όχι. Μην παραμείνετε ή προσπαθείτε να μιλήσετε στον οδηγό πέρα ​​από το ερώτημα του τελικού προορισμού. η κατοχή της μεταφοράς θεωρείται εξαιρετικά κακή μορφή!

Επιλέγοντας μια θέση

Κλοπή λεωφορείων στην Ασία

Οι κόμβοι μεταφοράς τείνουν να προσελκύουν άφθονες κλοπές λόγω των πλήθους και της παροδικής φύσης. Ενώ το βίαιο έγκλημα είναι σπάνια πρόβλημα στην Ασία, οι τουρίστες είναι μερικές φορές στόχοι μικροαστικών εγκλημάτων .

Κρατήστε τα υπάρχοντά σας κοντά, τόσο κατά τη διάρκεια όσο και εκτός του λεωφορείου. Αν το λεωφορείο σταματά για ένα σύντομο διάλειμμα, πάρτε μαζί σας το σάκο σας και τα προσωπικά σας αντικείμενα, αντί να τα αφήσετε στη θέση σας. Ποτέ μην κοιμάστε με ένα τηλέφωνο ή MP3 player στα χέρια σας. Αποφύγετε να βάζετε την προσωπική σας τσάντα κοντά στο διάδρομο. κρατήστε το κάτω από τα πόδια σας.

Οποιεσδήποτε αποσκευές αποθηκεύονται στην υποδοχή κάτω από το λεωφορείο θα μπορούσαν να ανοίξουν από τους βοηθούς λεωφορείων που διακλαδίζουν με σακούλες για μικρά αντικείμενα. Μπορεί να μην παρατηρήσετε ότι λείπει κάτι μέχρι πολύ μετά το τέλος του λεωφορείου.

Το πρόβλημα με την κλοπή των νυχτερινών λεωφορείων είναι ιδιαίτερα έντονο στην Ταϊλάνδη. Διαβάστε περισσότερα για την ταϊλάνδη .

Αναβάθμιση σε VIP

Μία από τις παλαιότερες απάτες στα βιβλία είναι να προσφέρει μια αναβάθμιση από το «κανονικό» λεωφορείο σε ένα λεωφορείο «VIP». Κατά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου, οι πελάτες απλώς τοποθετούνται στο ίδιο πρότυπο λεωφορείο. Πολύ κάθε λεωφορείο στην Ασία - ανεξάρτητα από την ηλικία ή την κατάσταση - λέει «VIP» στο πλάι! Η πλειοψηφία των λεωφορείων μεγάλων αποστάσεων έχει κλιματισμό, τουαλέτες και ακόμη και ταινίες. Τα πραγματικά λεωφορεία VIP μπορούν να παρέχουν φθηνά, ζαχαρούχα σνακ και μικρά μπουκάλια νερού - που δύσκολα αξίζουν τη διαφορά τιμής για αναβάθμιση.

Δείτε αυτές τις 10 συμβουλές ταξιδιού για εξοικονόμηση χρημάτων.