Πώς να χρησιμοποιήσετε το νέο τρένο του αεροδρομίου της DIA

Η μεταφορά στο αεροδρόμιο έγινε ευκολότερη.

Η πρόσβαση στο και από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντένβερ πήρε πολύ πιο εύκολα.

Αν και η DIA πρέπει να είναι ένα από τα πιο αρχιτεκτονικά ενδιαφέροντα (και όμορφα καλλιτεχνικά) αεροδρόμια στον κόσμο, βρίσκεται επίσης ανατολικά του κέντρου της πόλης, ακριβώς δίπλα σε τίποτα και μια στάση παρελθόν.

Δεν είναι καθόλου βολικό.

Η απομόνωση αυτή είναι μια ευλογία για τους κατοίκους, οι οποίοι δεν έχουν αεροπλάνα που πετούν πάνω από τα σπίτια τους, όπως η προηγούμενη θέση του αεροδρομίου στη σημερινή συνοικία Stapleton.

Αλλά για τους ταξιδιώτες, είναι ένας πόνος, γεμάτος απασχολημένοι δρόμοι ή ακριβοί δρόμοι διοδίων. Ο I-70 μπορεί να είναι ένας εφιάλτης κυκλοφορίας και να επεκτείνει εκθετικά τη μετακίνηση. Προσθέστε σε αυτό το εμπόδιο στάθμευσης ή ενοικίαση αυτοκινήτου και θα πρέπει να φύγετε δύο ώρες πριν από τις δύο ώρες που πρέπει να φτάσετε νωρίς για μια διεθνή πτήση.

Το πολυαναμενόμενο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο Ένα ταξί γραμμής στοχεύει να διευκολύνει όλα αυτά.

Αυτό το σιδηροδρομικό σύστημα των 23 μιλίων μεταφέρει τους επιβάτες από την DIA κατευθείαν στο Union Station στην καρδιά του κέντρου, σε 37 λεπτά.

Άνοιξε μόλις πριν από λίγες ημέρες.

"Σήμερα, ολοκληρώνουμε ένα μακροπρόθεσμο όραμα για σιδηροδρομική υπηρεσία στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντένβερ που θα μας καταστήσει ένα από τα καλύτερα συνδεδεμένα αεροδρόμια στον κόσμο", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του αεροδρομίου Kim Day, σε γραπτή δήλωση. "Το Ντένβερ είναι τώρα μία από τις λιγότερες από 20 πόλεις στις Ηνωμένες Πολιτείες που μπορούν να διεκδικήσουν απευθείας σιδηροδρομική σύνδεση από το κέντρο μέχρι το αεροδρόμιο και δεν υπάρχει ευκολότερη σύνδεση από σιδηροδρομικό σταθμό σε τερματικό σταθμό του αεροδρομίου στην Αμερική".

Με το DIA ως το πέμπτο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της χώρας, με 53 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως, αυτό επηρεάζει πολλούς ανθρώπους.

Σε μια γραπτή δήλωσή του, ο δήμαρχος του Ντένβερ Μάικλ Χανκόκ τον χαρακτήρισε ως "σιδηροδρομική γραμμή που αλλάζει παιχνίδι" και παρέχει "εντυπωσιακή άνεση στους ταξιδιώτες".

Για τους κατοίκους που αναρωτιούνται πώς να χειριστούν καλύτερα αυτό το νέο σιδηρόδρομο, για τους ταξιδιώτες που αναζητούν την πιο απρόσκοπτη μεταφορά των διακοπών, είναι ο εσωτερικός μας οδηγός για το πώς να χρησιμοποιήσετε τη νέα γραμμή A-Line.

Πού πηγαίνει

Το Denver Union Station είναι το τελικό σημείο (και ένα φανταστικό μέρος για να μείνετε, να πίνετε, να δειπνήσετε και να ψωνίσετε , παρεμπιπτόντως), αλλά δεν είναι η μόνη στάση. Το A-Line έχει συνολικά οκτώ διαφορετικούς σταθμούς κατά μήκος της διαδρομής, καθιστώντας το επίσης μια επιλογή για τους μετακινούμενους, καθώς και ταξιδιώτες κατά μήκος του πολυσύχναστου διαδρόμου I-70.

Άλλες στάσεις περιλαμβάνουν το 38ο και ο Blake, το 40ο και το Κολοράντο, το Central Park, το Peoria, το αεροδρόμιο και η 40η λεωφόρος, το Gateway Park, η 61η και η Pena Boulevard και, φυσικά, το αεροδρόμιο.

Μπορείτε επίσης να συνδεθείτε με το υπόλοιπο δίκτυο RTD μέσω λεωφορείων στο σταθμό Union Station.

Πού σας φέρνει

Η DIA είναι περήφανη που ισχυρίζεται ότι κανένα άλλο αεροδρόμιο στο έθνος δεν προσφέρει τόσο μικρή απόσταση από το αεροπλάνο μέχρι το τρένο. Η γραμμή A-Line οδηγεί τους ταξιδιώτες κάτω από το νέο Westin Hotel, μερικά βήματα προς τα σκαλοπάτια (ή κατά προτίμηση μια κυλιόμενη σκάλα, όπως λέγεται ότι είναι το μεγαλύτερο κράτος) που σας φέρνει στο σημείο ελέγχου ασφαλείας.

Μπορείτε να αφήσετε τις τσάντες σας στο νέο κέντρο διαμετακόμισης, το οποίο συνδέεται με πολλές αεροπορικές εταιρείες (και περισσότερο στο δρόμο). Ακόμη και να εκτυπώσετε την κάρτα επιβίβασής σας για μερικές αεροπορικές εταιρείες σε ένα από τα περίπτερα.

Σημείωση: Οι ταξιδιώτες δεν καταλαμβάνουν πλέον το λεωφορείο στο επίπεδο πέντε, αλλά αντ 'αυτού θα κατευθυνθούν προς το κέντρο διέλευσης στη νότια πλευρά του κεντρικού τερματικού σταθμού.

Όταν εκτελείται

Το τρένο θα εκτελείται κάθε 15 λεπτά για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας (από τις 4 π.μ. τις καθημερινές μέχρι τις 1:30 π.μ.) και κάθε μισή ώρα σε βραδύτερους χρόνους, όπως διανυκτέρευση.

Τι κοστίζει

Ένα απλό εισιτήριο $ 9 θα σας μεταφέρει στο αεροδρόμιο από οποιονδήποτε από τους επτά σταθμούς της A Line, συμπεριλαμβανομένου του Union Station. Αυτό το ναύλο επιτρέπει απεριόριστα ταξίδια κατά μήκος της γραμμής κατά τη διάρκεια αυτής της ημέρας, πάρα πολύ.

Ελέγξτε τον δικτυακό τόπο της ΕΤΑ για διάφορες δομές ναύλων κατά μήκος της γραμμής.

Λάβετε εισιτήρια από μηχανήματα αυτόματης πώλησης στην πλατφόρμα τρένων.

Τι είναι άλλα χαρακτηριστικά

Τα τρένα είναι σχεδιασμένα για ταξιδιώτες με αποσκευές. Μπορείτε επίσης να βρείτε πρίζες για την τεχνολογία σας.

Πού να πάρκο

Οι διάφοροι σταθμοί της A-Line συνδυάζονται με 4.300 θέσεις στάθμευσης, εάν έχετε ένα αυτοκίνητο που πρέπει να σταθμεύσετε.

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε ελαφρύ σιδηρόδρομο και σιδηροδρομικό σταθμό

Μέχρι τώρα, το αμαξοστοιχικό σύστημα του Κολοράντο ήταν ένας ελαφρύς σιδηρόδρομος.

Ένας ελαφρύς σιδηρόδρομος μπορεί να τρέξει σε πολυσύχναστους, στενούς δρόμους και μπορεί να φτάσει 55 μίλια την ώρα, με γρήγορες εκκινήσεις και στάσεις. Μια σιδηροδρομική μετακίνηση συνήθως έχει λιγότερους σταθμούς, μπορεί να φτάσει τα 79 μίλια ανά ώρα.

Η σιδηροτροχιά μετακινήσεων μπορεί επίσης να κρατήσει περισσότερους επιβάτες (170, από 155).

Ποια είναι η Ιστορία

Η A-Line αναπτύσσεται εδώ και δεκαετίες. Τα σχέδια ξεκίνησαν το 1997. Χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Eagle P3.

Άνοιξε στις 22 Απριλίου, όταν προσέφερε δωρεάν βόλτες για την ημέρα, έτσι ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να το ελέγξουν. Τα τρένα ήταν γεμάτα.