Οδηγός για το 3ο διαμέρισμα στο Παρίσι

Από τις πλατείες της Leaf Square έως τα συναρπαστικά μουσεία

Συχνά αναφέρεται ως "Ναός" μετά από το μεσαιωνικό κάστρο που κάποτε βρισκόταν στην περιοχή και χτίστηκε από την περίφημη στρατιωτική τάξη γνωστή ως Ναός των Ιπποτών, το τρίτο διαμέρισμα του Παρισιού βρίσκεται κοντά στην καρδιά της πόλης. Είναι βραβευμένη από τους ντόπιους για τον ελκυστικό συνδυασμό των πολυσύχναστων εμπορικών χώρων, των ξεχωριστών μουσείων, των ευχάριστων πλατειών της αγοράς, των φυλλωδών πάρκων και των ήσυχων οικιστικών δρόμων.

Όμως, οι τουρίστες συχνά παραβλέπουν ή φούστα γύρω από αυτή την ήσυχα συναρπαστική και αρκετά κεντρική περιοχή, παρόλο που είναι μόνο πέντε έως δέκα λεπτά με τα πόδια από τα κεντρικά και γνωστά αξιοθέατα όπως το Centre Georges Pompidou και το εμπορικό συγκρότημα Les Halles .

Γι 'αυτό προτείνω μια βόλτα, ακολουθούμενη από μια επίσκεψη στο μουσείο, μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο, στην περιοχή, ειδικά αν ψάχνετε για αξεπέραστα και τοπικά αυθεντικά πράγματα για να δείτε και να κάνετε στο Παρίσι .

Να πάρει εκεί και να πάρει γύρω:

Η περιοχή είναι εύκολα προσβάσιμη με τη γραμμή 3 ή 11 του μετρό και βγαίνοντας στο Metro Arts et Métiers (τοποθεσία του προαναφερθέντος συναρπαστικού μουσείου) ή του Ναού. Εναλλακτικά, το 3ο είναι σε μικρή απόσταση με τα πόδια από περιοχές όπως το République και το κεντρικό Marais, κοντά στο Centre Pompidou.

Κεντρικοί δρόμοι προς εξερεύνηση: Boulevard du Temple, πλατεία του ναού, Rue des Archives, Rue de Bretagne, Rue de Turenne

Χάρτης του 3ου διαμερίσματος: Δείτε το χάρτη εδώ

Κύρια αξιοθέατα και αξιοθέατα στην 3η:

Η περιοχή στεγάζει μια σειρά από ενδιαφέροντα τουριστικά αξιοθέατα που αξίζει τουλάχιστον μερικές ώρες από το χρόνο σας, ειδικά αν έχετε επισκεφθεί τη γαλλική πρωτεύουσα μιά φορά και είστε επιφυλακτικοί για κάτι νέο.

Εδώ είναι μερικοί που προτείνουμε πάνω από τους άλλους:

Η πιο ήσυχη πλευρά του Marais

Η γειτονιά Marais (που μοιράζεται το 4ο διαμέρισμα) συνεχίζει στα σύνορα του 3ου: αλλά η εξωτερική βόρεια πλευρά προσφέρει ένα πιο ήσυχο, πιο ήσυχο ύφος από το θορυβώδες, πολυσύχναστο Rue de Rosiers και Rue Vieille du Temple πιο νότια.

Εδώ, τα αξιοθέατα όπως το πρόσφατα ανακαινισμένο Μουσείο Πικάσο και το Σουηδικό Πολιτιστικό Κέντρο Culturel Suedois , με την υπέροχη, πράσινη αυλή και τα προσωρινά εκθέματα, σας απομακρύνουν από τα πλήθη που σέρνουν τις μοντέρνες μπουτίκ αλλού στο Marais.

Επίσης, φροντίστε να δείτε το Musee Cognacq-Jay, ένα από τα ωραιότερα μικρότερα μουσεία τέχνης στο Παρίσι (συμβαίνει επίσης εντελώς δωρεάν). Και για εκείνους που καλλιεργούν μια γοητεία με παλιές κούκλες (μία που ομολογώ δεν μοιράζομαι καθώς τους βρίσκω μάλλον ανατριχιαστικό), μια επίσκεψη στο Musée de la Poupée (Μουσείο Κούκλας του Παρισιού) μπορεί επίσης να είναι εντάξει.

Musée Carnavalet

Για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για την ταραχώδη και συναρπαστική ιστορία του Παρισιού, ένα ταξίδι στην ελεύθερη μόνιμη συλλογή στο Musée Carnavalet είναι απαραίτητο. Η συλλογή σας παίρνει από τη μεσαιωνική περίοδο, μέσα από την Αναγέννηση και την Επαναστατική περίοδο και πέρα. Η εξερεύνηση της συλλογής είναι ένας καλός τρόπος για να αποκτήσετε κάποια γείωση στην αρχιτεκτονική και στην ιστορία της περιοχής - πιθανότατα θα εμφανιστεί μια διαφορετική - και πιθανώς πιο σκοτεινή - προοπτική στην πόλη και τα πλούσια μνημεία της, μετά από μια περιστροφή μέσω του Carnavalet .

Ξενοδοχείο de Soubise

Επίσης, φροντίστε να δείτε την περίτεχνη αρχιτεκτονική στο κοντινό Hotel de Soubise (αρχοντικό της εποχής αναγέννησης), στο οποίο στεγάζονται τα γαλλικά εθνικά αρχεία.

Δυστυχώς, μόνο οι εγγεγραμμένοι ερευνητές μπορούν να συμβουλευτούν τα αρχεία, αλλά συχνά εκτίθενται προσωρινά εκθέματα για τη γαλλική ιστορία και τη λογοτεχνία και είναι ανοιχτά στο ευρύ κοινό.

Διαβάστε τα σχετικά: 10 Παράξενα και ενοχλητικά γεγονότα για το Παρίσι

Musée des Arts et Métiers

Μία από τις αγαπημένες μου συλλογές στην πρωτεύουσα βρίσκεται στο μουσείο των τεχνών και των μουσείων, μια ιστορία του μουσείου της επιστήμης και της βιομηχανίας που φαίνεται απ 'ευθείας από ένα μυθιστόρημα φαντασίας steampunk. Από τεράστια μοντέλα αεροπλάνων μέχρι επιβλητικά ορειχάλκινα μηχανήματα και ένα γιγαντιαίο εκκρεμές, η συλλογή θα ευχαριστήσει όλους όσους αγαπούν την ιστορία της επιστήμης και του σχεδιασμού.

Τρώγοντας & Πίνοντας στην περιοχή

Η τρίτη διαθέτει ποικιλία από εστιατόρια, μπαρ και μπρασερί, τα περισσότερα από τα οποία είναι αρκετά αξιοπρεπή. Ιδιαίτερα προτείνουμε δειγματοληψία φαγητού και ποτών στα πολλά νέα εστιατόρια και μπαρ που ανοίγουν γύρω από το τετράγωνο / Carreau du Temple (Ναός του Μετρό).

Σας συνιστούμε επίσης τον κατάλογο των καλών θέσεων για να φάτε και να πιείτε στο Παρίσι από το Mouth (μετακινηθείτε προς τα κάτω για να δείτε τον κατάλογο για τον "75003", τον ταχυδρομικό κώδικα της περιοχής).

Αγορές στην περιοχή

Πολλές εξαιρετικές μικρές μπουτίκ με ενθουσιώδεις και τοπικούς σχεδιαστές αφθονούν σε δρόμους όπως η Rue de Turenne και η Rue de Bretagne είναι ιδιαίτερα περιζήτητη για τα έθιμα των ανδρών. Πέρα από τη λεωφόρο Beaumarchais, εν τω μεταξύ, το κατάστημα Merci είναι ένα όνειρο για ερασιτέχνες αγοραστές και σχεδιαστές πολυτελών σχεδίων. Το παρακείμενο καφενείο τους είναι ένα εξαιρετικό μέρος για μεσημεριανό γεύμα, ενώ οι cinephiles θα λατρέψουν τα τείχη που έχουν πλαστικοποιηθεί με κλασικές αφίσες ταινιών.

Λίγο πιο νότια στην κεντρική Μαρέ, οι ευκαιρίες για αγορές είναι επίσης πολυάριθμες σε δρόμους όπως η Rue des Francs-Bourgeois.