Ταξίδια? Εδώ είναι πώς να κάνετε το πλυντήριο σας φθηνότερο και ευκολότερο

Μην πληρώνετε ξανά τις τιμές των πλυσταριών ξενοδοχείων!

Αν ταξιδεύετε συχνά ή για παρατεταμένες περιόδους, θα γνωρίζετε ήδη πόσο κόπο και δαπάνη μπορεί να εμπλέκεται στην απλή πλύση των ρούχων σας.

Τα ξενοδοχεία αγαπούν να επιβαρύνουν για την υπηρεσία πλυντηρίου στο σπίτι τους, αλλά η εύρεση ενός πλυντηρίου μπορεί συχνά να είναι μια χρονοβόρα, συγκεχυμένη εμπειρία - ειδικά σε χώρες όπου δεν μιλάτε τη γλώσσα.

Πάρτε τα πράγματα στα χέρια σας με τη συσκευασία μερικά μικρά επιπλέον, και θα είστε σε θέση να έχουν καθαρά, στεγνά ρούχα με λίγη προσπάθεια και ακόμη λιγότερο κόστος.

Φύλλα από σαπούνι πλυντηρίου

Είναι δύσκολο να πλύνετε οτιδήποτε χωρίς σαπούνι και τα ρούχα σας δεν αποτελούν εξαίρεση. Με όλους τους περιορισμούς για τα υγρά στην ασφάλεια του αεροδρομίου, πιθανόν να είναι πιο εύκολο να μεταφέρετε το απορρυπαντικό σας με τη μορφή ξηρών φύλλων.

Αφαιρείτε απλά μερικά φύλλα από το δοχείο με ξηρά δάχτυλα και τα ρίχνετε στη λεκάνη ή στον κάδο που θα χρησιμοποιήσετε για να πλύνετε τα ρούχα σας. Τα φύλλα διαλύονται γρήγορα, αφήνοντάς σας με αρκετό σαπουνόνερο για να πλύνετε μερικές ημέρες βρώμικα ρούχα.

Τα καταστήματα κατασκήνωσης ή οι διαδικτυακοί λιανοπωλητές είναι τα ευκολότερα μέρη για να βρείτε τα σακουλάκια πλύσης σε μέγεθος ταξιδίου, όπως αυτό, τα οποία συνήθως σας δίνουν αρκετό για περίπου δώδεκα πλυσίματα. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε το δικό σας, κόβοντας μεγαλύτερα φύλλα σχεδιασμένα για τα τυπικά πλυντήρια ρούχων.

Ελαστικό πώμα

Δεν είμαι σίγουρος αν πρόκειται για εποπτεία ή σκόπιμη προσπάθεια να κατευθύνετε τους επισκέπτες προς τις ακριβές υπηρεσίες πλυντηρίου, αλλά είναι όλο και πιο σπάνιο να βρούμε πώματα για τις λεκάνες χειρός στα δωμάτια του ξενοδοχείου.

Σίγουρα, σε ένα τσίμπημα μπορείτε να γεμίσετε μια κάλτσα μέσα στην αποχέτευση ενώ κάνετε τα ρούχα σας, αλλά δεν είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος. Αντ 'αυτού, κρατήστε ένα καθολικό επίπεδο ελαστικό πώμα στη βαλίτσα σας και χρησιμοποιήστε το όποτε χρειάζεται.

Κόστος κάτω από πέντε δολάρια σε απευθείας σύνδεση, ή μπορείτε να τα βρείτε σε οποιοδήποτε κατάστημα υλικού στο σπίτι.

Μήκος λεπτού σχοινιού

Το να καθαρίζετε τα ρούχα σας είναι ένα πράγμα, αλλά το να τα στεγνώνετε είναι κάτι άλλο. Ειδικά στα δωμάτια του ξενοδοχείου και σε άλλα μέρη όπου είναι δύσκολο να βρεθούν μέρη για να κρεμάσουν τα ρούχα, και που δεν παίρνουν πολύ αεράκι ή το φως του ήλιου, μπορεί να χρειαστεί πολύς χρόνος για τα χέρι-πλυμένα αντικείμενα να στεγνώσουν.

Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να συσκευάζετε βρεγμένα ρούχα όταν κάνετε check out - δεν παίρνει πολύ χρόνο πριν αρχίσουν να μυρίζουν μούχλα και μούχλα.

Συσκευάστε ένα μήκος λεπτού σχοινιού (6-10 πόδια είναι ένα χρήσιμο ποσό), και να το χρησιμοποιήσετε ως μια αυτοσχέδια γραμμή πλύσης, όπως απαιτείται, μέσα ή έξω από το δωμάτιό σας. Μπορείτε να αγοράσετε αφιερωμένο ιμάντα ταξιδιού, αλλά μόλις μπήκα σε υπαίθριο κατάστημα και τους ζήτησα να με κόψουν από μια λεπτή γραμμή που προοριζόταν για κατασκήνωση και αναρρίχηση. Δεν ζυγίζει σχεδόν τίποτα, δεν παίρνει χώρο στην τσάντα μου και δεν θα σπάσει ή να χωρίσει.

Ρούχα καρφίτσες

Ρίξτε μερικές κορδέλες στην τσάντα σας - θα τις χρησιμοποιήσετε πιο συχνά από ό, τι νομίζετε. Εάν μπορείτε να κρεμάσετε τα ρούχα σας σε εξωτερικούς χώρους ή στο παράθυρο του δωματίου σας, οι καρφίτσες θα τους κρατήσουν ασφαλείς και θα αποφύγουν την ανάγκη ανάκτησης τους από το μισό δρόμο. Ακόμη και σε εσωτερικούς χώρους, θα σταματήσουν να βυθίζονται τα βαρύτερα αντικείμενα στο πάτωμα και να μην στεγνώνουν σωστά ενώ βρίσκεστε στην εξερεύνηση.

Ως βοηθητικό πλεονέκτημα, μπορείτε επίσης να τα χρησιμοποιήσετε για να εξασφαλίσετε τις κουρτίνες του ξενοδοχείου, κρατώντας τους τραβηγμένες σφιχτά μαζί και εξασφαλίζοντας ότι ο ήλιος δεν σας ξυπνά ώρες πριν από το χρονοδιάγραμμα.

Φουσκωτά Κρεμάστρες Ρούχων

Μιλώντας για είδη πολλαπλών χρήσεων, δύο ή τρεις φουσκωτές κρεμάστρες ρούχων θα έρθουν επίσης χρήσιμες. Εκτός από το γεγονός ότι δεν χρειάζεται να ασχοληθείτε με αυτά τα ερεθιστικά μη αφαιρούμενα κρεμάστρες στις ντουλάπες του ξενοδοχείου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φουσκωτά για να κρεμάσετε βρεγμένα ρούχα πάνω στη ράγα κουρτίνας ντους. Αντί να στάζει όλο το πάτωμα για ώρες, θα πέσει στην μπανιέρα. Αυτή είναι μια πολύ καλύτερη ιδέα.

Οι φουσκωτές κρεμάστρες καταναλώνουν ελάχιστο χώρο τις περισσότερες φορές, αλλά είναι αρκετά μεγάλες και ανθεκτικές ώστε να κρατούν τα βρεγμένα τζιν, πουκάμισα και πετσέτες όταν χρειάζεται.