Ταξιδεύοντας στη Βουδαπέστη τον Μάιο

Τα πατώματα και οι ομπρέλες είναι υποχρεωτικές

Εάν σκέφτεστε να ταξιδέψετε στη Βουδαπέστη το Μάιο, θα βρείτε αυτή την πόλη αγκαλιάζοντας τις όχθες του ιστορικού Δούναβη ένα φιλόξενο μέρος με ευχάριστο καιρό και ακόμα σχετικά ελεύθερο από τα πλήθη των τουριστών που φέρνει το καλοκαίρι. Επιπλέον, είναι προτιμότερο να απολαύσετε τα περίφημα ιαματικά λουτρά της Βουδαπέστης ή τις θερμικές πισίνες, όταν ο καιρός είναι λίγο πιο δροσερός, καθώς μπορεί να είναι τόσο ζεστός όσο οι 100 βαθμοί Φαρενάιτ - όχι πολύ ελκυστικός στο καλοκαίρι.

Οι γραμμές για τα αξιοθέατα θα είναι μικρότερες, δεν περιμένουν όσο τα εστιατόρια με κρατήσεις δεν είναι απαραίτητα, και τα δωμάτια του ξενοδοχείου πιθανώς ελαφρώς λιγότερο ακριβά από ό, τι κατά τη διάρκεια της υψηλής καλοκαιρινής περιόδου.

Μάιος ο καιρός στη Βουδαπέστη

Τα απογευματινά βήματα στη Βουδαπέστη το Μάιο κατά μέσο όρο μεταξύ 67 βαθμών και 74 βαθμών Φαρενάιτ, αυξάνοντας καθώς ο μήνας εξελίσσεται. Οι θερμοκρασίες τη νύχτα παραμένουν στην ψυχρή πλευρά, με μέσες τιμές από 47 έως 56 μοίρες. Αυτές οι θερμοκρασίες είναι λίγο πιο δροσερές από μια μεγάλη πλειάδα τοποθεσιών στις ΗΠΑ και θα αισθάνονται περισσότερο σαν τον Απρίλιο του καιρού σε πολλούς Αμερικανούς. Αυτές είναι οι τέλειες θερμοκρασίες αξιοθέατων - δεν είναι πολύ ζεστές και δεν είναι πολύ κρύες, και οι μέρες μεγαλώνουν. Τώρα για τα αρνητικά πράγματα: Είναι ο συννεφιασμένος τις περισσότερες φορές, με τις πιθανότητες βροχής να αγγίζουν τα υψηλότερα επίπεδα του έτους. Όσο πιο βαθιά μπορείτε να πάτε τον Μάιο, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες σημαντικής βροχής.

Τι να Pack

Η μεγάλη πιθανότητα βροχής κατά τη διάρκεια του Μαΐου στη Βουδαπέστη είναι το κύριο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν συσκευάζετε.

Ένα παλτό με τάφρο μικρού μήκους, κατά προτίμηση με κουκούλα, είναι απαραίτητο. Ένας μακρύτερος λειτουργεί επίσης, αλλά καταλαμβάνει το διπλάσιο του δωματίου στην τσάντα σας. Ή πάρετε μαζί μια ποδιά βροχής. Πάρτε μια ομπρέλα για όσους ταξιδεύουν. με αυτό το ποσό της βροχής πιθανό ενώ περπατάτε γύρω από την πόλη που δεν θέλετε να μοιράζεστε. Η τάφρος μπορεί να διπλασιαστεί ως ένα ελαφρύ μπουφάν στις πιο δροσερές μέρες και τη νύχτα.

Διαφορετικά, πάρτε τζιν, μπλούζες με μακριά μανίκια ή πουκάμισα, ελαφριά πουλόβερ πουλόβερ και μια ζακέτα ή δύο ή ένα ελαφρύ μπουφάν ή σακάκι. Το σημείο είναι να είναι δυνατή η στρώση των ενδυμάτων ανάλογα με τις ανάγκες ανάλογα με τη θερμοκρασία. Είναι ακόμα αρκετά δροσερό κατά τη διάρκεια της ημέρας, οπότε πάρτε κλειστά παπούτσια που είναι αρκετά υποστηρικτικά για το περπάτημα και ένα ωραιότερο ζευγάρι διαμερισμάτων για μια βραδιά, αν επιθυμείτε.

May Διακοπές και εκδηλώσεις

1η Μαΐου - μέρα Μαΐου - είναι εθνική εορτή στην Ουγγαρία . Γιορτάζει την άνοιξη με συναυλίες και άλλα υπαίθρια γεγονότα. Αναμείνετε τις περισσότερες επιχειρήσεις να κλείσουν προς τιμήν των διακοπών. Η σειρά συναυλιών Jazz Spring φέρνει φημισμένα ονόματα από τον κόσμο της τζαζ και πραγματοποιείται στο παλάτι των Τεχνών.

Υπάρχουν καλές θρησκείες στη Ροζάλια της Βουδαπέστης, όπου μπορείτε να δοκιμάσετε τριαντάφυλλα και αφρώδη κρασιά και σαμπάνια όλη την ημέρα για να συνοδεύσετε την τζαζ από το φόντο. Εάν ένα παγωμένο είναι περισσότερο στο γούστο σας, θα είστε στον παράδεισο στο Βελγικό Φεστιβάλ Μπύρας, όπου μπορείτε να δοκιμάσετε εκατοντάδες βελγικών παρασκευασμάτων από πολλά ζυθοποιεία. Το γκουρμέ φεστιβάλ Budai είναι σαν ένα γιγαντιαίο γαστροπόμπυβο, με παραγωγούς λουκάνικων, τυριού, ζαμπόν, μέλι και σοκολάτα που αναδεικνύουν τα προϊόντα τους και προσφέρουν γευστικές απολαύσεις.